به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، تمامی فیلمهای بخش مسابقه بینالملل و تعداد ۷۵ فیلم مسابقه ملی سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران که با رضایت فیلمسازانشان انتخاب شده اند، در سامانههای برخط هاشور، ودیو و تیوال در ایام برگزاری این رویداد نمایش داده میشوند.
سامانه هاشور به عنوان خانه جشنواره سی و هفتم انتخاب شده است و علاوه بر عموم، میزبان هنرمندان و اهالی رسانه و فیلم کوتاه خواهد بود. همچنین سامانه های ودیو و تیوال نیز امکان تماشای آثار را برای عموم مردم فراهم خواهند کرد. علاقه مندان به تماشای آثار در سامانه هاشور باید ابتدا در پرتال portal.tisff.ir ثبت نام کرده و پس از احراز هویت توسط انجمن سینمای جوانان ایران از لینک مربوط به خانه جشنواره طبق جدول منتشر شده آثار حاضر را در این سامانه دنبال کنند. قیمت بلیت هر فیلم برای عموم مردم ۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است و همه عواید بلیت فروشی به صاحب اثر تعلق میگیرد. گفتنی است فیلمهای هر روز جشنواره طبق جدول نمایش از ساعت ۱۰ صبح هر روز در خانه جشنواره و سایر سامانهها بارگذاری شده و برای مهمانان جشنواره تا پایان رویداد و برای سایر مخاطبان تا ساعت ۲۴ همان روز قابل دسترسی است. نمایش فیلمهای سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ۱ تا ۵ بهمنماه ۹۹ صورت میگیرد. این رویداد به دبیری سید صادق موسوی ششم بهمن نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
به گزارش روابط عمومی، نشست خبری جشنواره «هنر زنده است» با حضور بهروز غریبپور (رییس شورای سیاستگذاری و دبیر بخش تئاتر)، مازیار رضاخانی (مدیر جشنواره و عضو شورای سیاستگذاری)، کمال تبریزی (دبیر بخش سینما)، فردین خلعتبری (دبیر بخش موسیقی)، سیفالله صمدیان (نماینده بخش دیجیتال آرت) و حضور مجازی محمود کلاری (دبیر بخش دیجیتال آرت) و رضا کیانیان عضو شورای سیاستگذاری پیش از ظهر ۲۳ دی در پردیس تئاتر باغ کتاب تهران برگزار شد.
بهروز غریبپور در ابتدای این نشست گفت: برای من بسیار لذتبخش است که جشنواره به گونهای منعکس شده که همه شما دوستداران فعالیتهای فرهنگی و هنری حضور گستردهای در این نشست پیدا کردهاید این نشست برای تبیین آنچیزی است که بر ما در این ماهها گذشته.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره هنر زنده است، ادامه داد: ما روز گذشته خدمت آقای صالحی، آقای حسینی و دیگر مسئولان وزارت ارشاد بودیم و نکته فوقالعادهای که در این دیدار برای آقای وزیر وجود داشت این بود که بخش خصوصی بدون تکیه بر احکام انتصابی و پیشگام شدن یک وزارتخانه خاص، به صورت خودجوش یک جشنواره را راهاندازی کرده است. ما سعی کردیم در این دوران سخت و مسدود کننده آستین بالا بزنیم و کاری را بکنیم که فضای هنری نیاز دارد.
غریبپور یادآور شد: همانطور که میدانید تماشاخانهها و سالنهای سینما تعطیلاند و پلهای پیش روی ما خراب شده و یا پلهایی که قابل اتکا به نظر میرسد، سست است. در این شرایط تجربه جدیدی را آغاز کردیم. اسفند سال گذشته آقای مازیار رضاخانی که فردی باتجربه در راهاندازی جشنوارههای غیر دولتی است پیشنهاد این جشنواره را به من داد و از آن زمان مشغول بودیم تا نهادی را در بخش خصوصی با حمایت معنوی وزارت ارشاد راهاندازی کنیم. این جشنواره جامع حرکتی است که از درون خانواده هنرمندان برخاسته و امیدوارم شما در پوشش خبری آن کمک کنید تا موفق شویم.
غریبپور همچنین با اشاره به اثرگذاری رسانهها در پخش خبر فراخوان این جشنواره گفت اولین شرکت کننده ما که ثبت نام کرد، دخترخانمی از سیستان و بلوچستان است که با یک انیمیشن شرکت کرده و یادآور شد: هدف ما ارتباط تعاملی با مخاطب است.
کمال تبریزی (دبیر بخش فیلم جشنواره) نیز در ادامه این نشست گفت: ما و گروه دوستانی که در این جشنواره حاضر هستند، همه در حال کاری هستیم که فکر میکنم نتیجه آن نسبت به جشنوارههای دیگر متفاوت باشد.
وی ادامه داد: تمرکز ما در بخش سینما روی جوانهاست. استعدادهایی که شاید نتوانند در جشنوارههای دیگر دیده شوند. البته این به معنای آن نیست که کسان دیگر نمیتوانند در این رویداد شرکت کنند. ما قطعا حضور پیشکسوتان را هم پذیرا هستیم.
تبریزی در ادامه بیان کرد: سعی ما این است که کمتر به رقابت بپردازیم و بیشتر روی بررسی فیلمها تمرکز کنیم. این جشنواره فرصتی برای نمایش آثار است. اخیرا بعد از سالها مشخص شد که یکی از فیلمهای من نباید به توقیف میرفت. در صورتی که اگر فرصت نمایش به آن داده میشد این همه سال توقیف نمیشد.
این کارگردان در ادامه گفت: عدم نمایش خیلی از فیلمهایی که توسط هنرمندان ساخته میشود، سو تفاهم است. ما باید به فیلمها امکان نمایش دهیم تا بتوانند که حرف خود را مطرح کنند.
بهروز غریبپور در ادامه بیان کرد: به رضا کیانیان گفتم که من باید ممنون کرونا باشم که سبب شد تا بعد از نیم قرن با او که همدانشگاهی بودم کار کنم.
«رضا کیانیان» عضو شورای سیاستگذاری جشنواره هم در ادامه این نشست با بیان اینکه «امیدوارم در قرن آینده هم باهم کار کنیم» ابتدا از بدخلقی که پیش از آغاز نشست با یک خبرنگار داشت عذرخواهی کرد و گفت کاش شما هم کاری نکنید که آدم بدخلق شود!
کیانیان در ادامه با اشاره به دلیل پیوستن خود به جشنواره هنر زنده است که اکنون موتورش روشن شده است، گفت: این جشنواره اجازه میدهد کسانی واردش شوند که هیچ وقت دیده نمیشوند. چقدر گروه زیرزمینی موسیقی داریم که هیچ کار خلافی انجام نمیدهند و بی خودی اسمشان زیرزمینی شده؟ یا چه تعداد بچههای جوان تئاتر در شهرستان داریم که جایی جز جشنواره فجر برای دیده شدن ندارند؟ یا بچههای جوانی که فیلم کوتاه میسازند و دیده نمیشوند.
این بازیگر سینما و تئاتر ادامه داد: جز این طیف بزرگ، بخش دیگری به نام دیجیتال آرت هم وجود دارد که کارهای بسیار زیاد و خوبی در آن انجام میشود. آنها که هیچ جایی برای دیدن شدنشان وجود ندارد. من به این دلیل به این جشنواره پیوستم چون اینجا جایی است که آنهایی که نمیتوانند دیده شوند، فرصت دیده شدن دارند.
فردین خلعتبری در ادامه مراسم گفت: وقتی در جمعی وارد میشوید و میبینید که دغدغههای شخصی شما با اهداف بقیه همسو است کفایت میکند تا شما همه چیز خود را بگذارید و برای آن تلاش کنید.
او در ادامه با اشاره به نقش رسانهها در دیده شدن این رویداد عنوان کرد: اگر مطبوعات نباشند جشنوارهای شکل نمیگیرد. به عنوان مثال ما در بخش موسیقی منتقدهای کمی داریم. در صورتی که حضور خبرنگاران و منتقدان به شدت میتوانند در موسیقی تاثیر گذار باشند.
خلعتبری ادامه داد: وقتی ما و همه همکارانم در خانه هستیم، جوانهای با استعدادی شماره ما را پیدا کرده و با ما تماس میگیرند که شاید نتوانیم آنطور که باید به آنها کمک کنیم. این جشنواره بستر مناسبی برای این اتفاق است.
این موسیقیدان در ادامه یادآور شد: موسیقی غیر مجاز وجود ندارد و جشنواره هنر زنده است به سمتی میرود که همه موسیقیها بتوانند خودشان را عرضه کنند. در عرصه موسیقی حرفهای متاسفانه رقابت اتفاق نمیافتد. در صورتی که افراد حرفهای در حوزههای دیگر وارد جشنوارههای مختلف شده و به راحتی با جوانها به رقابت میپردازند. اما افراد حرفهای در موسیقی زیاد راغب به رقابت به این صورت نیستند. ما برای اینکه ما از حضور هنرمندان جوان ولی حرفهای در این جشنواره محروم نشویم، یک بخش غیر رقابتی نیز در این رویداد خواهیم داشت.
«سیفالله صمدیان» نماینده بخش دیجیتال آرت و از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هم گفت: من اسمم سیفالله صمدیان است و در نقش محمود کلاری با هفت، هشت درجه کیفیت پایینتر اینجا هستم! البته دوست داشتم ایشان ابتدا صحبت کنند.
او در ادامه با اشاره به بخش دیجیتال آرت، گفت: من میخواهم یک کار غیرمجاز جهانی کنم و اسم هنر هشتم را برای دیجیتال آرت بگذارم. چه بخواهیم و چه نه دیجیتال آرت جای خود را در هنر باز کرده و همه رشتههای قبل خودش را در دل خود دارد، اما با رویکرد و بازدهی جدید و برای همین خیلی خوشحالم که این اتفاق افتاد و این حرکت کاری کرد که در اولین دوره جشنواره دیده شود. امیدوارم همه کمک کنید تا جشنواره با همه کمبودهایش ادامهدار شود.
صمدیان ادامه داد: امیدوارم این گروه انگیزهشان بیشتر شود چون هیچ کجای جهان چنین اتفاقی نیفتاده و امیدوارم ایران جایی باشد که این اتفاق را شروع میکند و ادامهدار باشد.
محمود کلاری هم در ادامه، در ویدئویی کوتاه خطاب به حاضران گفت: به نظرم میرسد آنلاین بودنم به ذات این جشنواره نزدیکتر است. امیدوارم بتوانیم چشم در چشم باهم ملاقات داشته باشیم و شر این بیماری کنده شود و زمینه برای ارتباطمان فراهم شود.
مدیر بخش دیجیتال آرت جشنواره با اشاره به ماجرایی که زمینه واقعی شکل دهنده این جشنواره است، گفت: این بیماری ما را از هم دور کرد خاصه در هنر. این جشنواره تلاشی برای ایجاد فضایی است که کار هنرمندان از این طریق به سمع و نظر بقیه برسد و دیگران با محصولات فکری این عزیزان ارتباط برقرار کنند و امیدوارم باهم بتوانیم جشنواره کمنقصی را برگزار کنیم. هرچند که دور اول آن و با تنوع بسیار است و مشکلاتش طبیعتا کمکم پدیدار خواهد شد. پدیده تازه به دوران رسیده دیجیتال آرت هم در آن برگزار میشود که امیدوارم در دورههای بعدی خود را بتواند اصلاح کند.
کلاری با بیان اینکه «بسیار خوشحال و مفتخرم که دوستانم داوری این بخش دیجیتال آرت را پذیرفتند مثل کامبیز درمبخش، ابراهیم حقیقی، سیفالله صمدیان و آزاده اخلاقی» گفت: تلاش میکنیم که نتیجه خوبی حاصل شود گرچه دور اول جشنواره مشکلاتی دارد و در مسیر حرکتش خود را اصلاح خواهد کرد.
«مازیار رضاخانی» هم در ادامه این نشست گفت: یکی از جذابترین بخشهای هر جشنوارهای گفتگوی میان دستاندرکاران جشنواره و فعالین رسانهای است. جایی که میتواند نقطه اوج باشد که به قلم خبرنگاران و منتقدان بستگی دارد.
او ادامه داد: در بخش سینما برنامهریزی که با آقای کمال تبریزی داشتیم، این بود که از ۱۱۰ چهره منطبق از اهالی رسانه دعوت کردیم که بیایند و جایزه ویژهای را به فیلم برگزیده خودشان بدهند.
رضاخانی در ادامه خاطرنشان کرد: برای اولین بار است که دبیرخانه جشنواره با هنرمندان تماس میگیرند. دبیرخانه مستقیما با هنرمند تماس گرفته و از او دعوت میکند تا در جشنواره ما حاضر باشد. همین موضوع نشان میدهد که هنر زنده است. امیدواریم که این رویداد تاثیر خودش را بگذارد.
«فراز بابایی» نماینده گروه مربع ۱۱ هم در این نشست گفت: هدف ما این بود که بنزین سبزی باشیم برای استارت ماشین این جشنواره بزرگ.
بابک بادکوبه اسپانسر جشنواره هم با بیان اینکه خانواده او بیش از صد سال است در کار هنر است، گفت: یک جنگل برای جنگل بودن یا دریا برای دریا بودن تلاش نمیکند چون یک اکوسیستم وجود دارد. من کاری که با افتخار ایستادم برای این جشنواره انجام دهم یک اکوسیستم است که یک سرمایهگذار پشت این جشنواره بایستد؛ یکسری اندیشمند دارند کار میکنند یکسری جوان عاشق کار میکنند. وقتی اکوسیستم شکل بگیرد زندگی جریان دارد و خیلی آسان میشود. ما همیشه تلاش میکنیم و عرق میریزیم چون نتوانستهایم یک اکوسیستم برای آن خلق کنیم. امیدوارم بتوانیم در شأن جشنواره و هیات داوران کار کنیم.
بهروز غریبپور پیش از پرسش و پاسخ با خبرنگاران یادآور شد: آخرین رویداد فرهنگی قرن است. امیدوارم در جهان سرشار از ناامیدی بتوانیم امید بیافرینیم.
فردین خلعتبری درباره حضور شرکتکنندگان خانم در بخش موسیقی این جشنواره گفت: شرکتکنندگان خانم به صورت گروهی در جشنواره شرکت میکنند. در واقع آثار باید به صورتی باشد که همه صداها در خدمت یک جریان باشد و تکخوانی وجود ندارد. برای این کار رپرتوآرهای کمی وجود دارد. چون کار سختی است. از همکاران خواهش کردم که در صورت مراجعه افراد برای آنها قطعه بنویسند.
وی افزود: به خاطر محدودیتهایی که وجود دارد، این راهی بود تا خانمها نیز بتوانند در جشنواره شرکت کنند و منع قانونی برای شرکت آنها وجود نداشته باشد. همچنین باید بگویم هیچ محدودیتی برای ارائه سبکهای مختلف از طرف شرکتکنندگان وجود ندارد و افراد میتوانند در هر سبکی کارهای خود را ارائه دهند.
بهروز غریبپور نیز درباره چگونگی شرکت آثار تئاتر در جشنواره نیز توضیح داد: نکته فوقالعادهای که در این رویداد داشتیم این بود که بیش از ۹۰ درصد فعالیت جشنوارهای ما با موبایل، تبلت و ابزارهایی به این صورت انجام شده است. این کار نیز خودش نوید اتفاق تازهای است. چون ما با حداقل نیرو کار خود را پیش میبریم. میز ما همیشه یک میز دیجیتال بوده است و در جشنواره نیز همین رویه را داریم.
وی ادامه داد: تئاتریها فراموش کردند که ما تله تئاتر داشتیم و در زمانی دورتر به سمت تلویزیون و سینما رفتیم. اولین انیمیشنهای ما نمایشهای عروسکی بوده است. در این سالها هم تئاتریها فراموش کردند هم تلویزیون از وظیفه خود در تولید تله تئاتر کوتاهی کرده است.
غریبپور در ادامه بیان کرد: در نتیجه ما احیاکننده این شکل از تئاتر در فضای مجازی هستیم. تئاتریها باید صحنه را تمام کره زمین بدانند. راههای وصل مخاطب را نباید فراموش کنیم. اکنون صحنه بزرگتری در اختیار ما قرار گرفته است. در نتیجه گروهها کار خود را ضبط کرده و بعد از بررسی همه آثار کارها را معرفی میکنیم.
«کمال تبریزی» در پاسخ به سوالی درباره بحث حقوقی پخش آثار و تمهیدات اندیشیده شده در این زمینه گفت: این مسأله نمایش آنلاین به هرحال همواره با کپیرایت و مشکلات آن مواجه بوده است. در کشورهای آسیایی بیشتر با بحث قاچاق و دانلود غیرقانونی مواجهیم اما سه بخشی که در زمینه سینما داریم یکسری درباره فیلمهایی است که در دو سال اخیر نمایش عمومی داشتهاند و در پلتفرمهای آنلاین میتوانیم فضا را فراهم کنیم که منتقدان و رسانهها به بهترینهای این بخش رای دهند.
تبریزی با بیان اینکه در بخش فیلم کوتاه هم در صورت تمایل صاحبان اثر امکان نمایش آنلاین آنها وجود دارد، گفت: اما در بخش مسابقه مجبوریم آن را به شکل فیزیکال در یک سالن برای داوران و گروه ۱۱۰ نفره منتقدان و اهالی رسانه نمایش دهیم. مخاطبان غیرآنلاین که به صورت فیزیکی در سالن حضور دارند محدود به این ۱۱۰ نفر خواهند بود چون محدودیتهایی هم در این زمینه وجود دارد امیدوارم در سالهای آتی بتوانیم وارد قانون کپیرایت شویم و از شر این مشکلات هم رها شویم.
او همچنین خاطرنشان کرد که تعدادی از فیلمهایی که امکان نمایش نداشتهاند هم در این بخش و برای این ۱۱۰ نفر نمایش داده میشود.
این کارگردان سینما همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینترنت گفت: هم به لحاظ دامنه و سرویس دادن به یوزرها مشکلاتی وجود دارد اما با مذاکره با پلتفرمها میتوانیم بستر بیشتری را در اختیار جشنواره قرار دهیم. میدانم محدودیت صد هزار نفری برای پخش آنلاین هست که شاید بتوانیم با مذاکراتی آن را افزایش دهیم.
بهروز غریبپور هم در ادامه گفت: محل نمایش فیلمها همینجا خواهد بود و باید از پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تشکر کنم که فرصتی را برای این کار فراهم کردند. نیما دهقانی پلتفرمی به نام هامون در آمریکا راهاندازی کرده که بتواند در صورت امکان بخش خارج از کشور ما را پوشش دهند.
مازیار رضاخانی هم یادآور شد: بگذارید گفتههای آقای تبریزی را تکمیل کنم و این خبر را بدهم که فیلمهای توقیفی برای اولین بار در این دوره میتوانند برای آن ۱۱۰ نفر نمایش داده شوند. بهطور مثال آقای کاهانی در این بخش ثبتنام کردهاند و البته فیلمها روی پلتفرم نمیرود که مشکلی پیش بیاید. البته خود آقای تبریزی هم در این بخش فیلمشان را شرکت دادهاند!
غریبپور هم تشریح کرد: قرار بود هر کدام از ما یک اثرمان را به جشنواره هبه کنیم که البته در بخش غیر رقابتی شرکت دارد. مبالغی که برای جوایز در نظر گرفتهایم نسبت به یک جشنواره بخش خصوصی قابل توجه است و امیدوارم رقم قابل تاملی در شب عید به هنرمندان کشور اختصاص پیدا کند. سعی نکردیم با یک تندیس خودمان را خلاص کنیم و کمکی که وارد بازار کار میکنیم قابل تامل است.
«فردین خلعتبری» در ادامه این نشست درباره موانعی که در بخش موسیقی جشنواره به خاطر قوانین وجود دارد، گفت: ما درباره چیزهای حرف میزنیم که شدنی است. تکخوانی زن به هر دلیل ممنوع است اما هیچجا گفته نشده که جمعخوانی خانمها ممنوع است. این تنها کاری بود که بعد از سالها سکوت توانستیم برای شنیده شدن صدای خانمها انجام دهیم.
او در ادامه بیان کرد: موسیقی غیرمجاز وجود ندارد و همه آثار از ارشاد مجوز میگیرند. شرایطی در بخش شعر به وجود میآید که آثار را از هم جدا میکند. در این جشنواره تمرکز ما بیشتر در چندنوازی است. چراکه در جشنواره «جوان» به صورت خیلی خوب روی تک نوازی تمرکز دارد و ما خواستیم تا شکل تازهای داشته باشیم. علاوه بر این نیز مشکلات زیادی در چندنوازی گروههای موسیقی وجود دارد که ما سعی کردیم با پرداختن به آن افراد را برای بیشتر پرداختن به کارشان ترغیب کنیم.
«سیفاله صمدیان» هم در ادامه بیان کرد: در شرایطی که خیلی از فیلمها به خاطر سوءتفاهم توقیف میشود، باید یاد داد تا از این اتفاقات جلوگیری کنیم. نباید صفر و یکی نگاه کنیم و از آن ور بوم بیفتیم. افرادی خاطر ندانستن جلوی کارهای ملت را میگیرند. کمک کنیم تا یاد دهیم به افراد و از این اتفاقات جلوگیری کنیم.
«رضا کیانیان» هم در مود واقعبینی گفت: واقعبینی فقط به صدای خانمها تمام نمیشود، گروههایی از نوازنده و هنرمند داریم که میتوانند اینجا دیده بشوند و واقعبینی این است. فیلمهایی را که هیچکس قرار نبود ببینند حداقل ۱۱۰ نفر میتوانند ببینند. دنبال یک جهش بزرگ نیستم و به نظرم همین هم خوب است.
او ادامه داد: یکسری بازیگر جوان همیشه به من میگویند ما که نمیتوانیم در ایران خودمان را نشان دهیم اما من میگویم در همین ایران سالی چند کارگردان فیلم اولی و بازیگر داریم که اولین بار است بازی میکند؟ انشاالله پله پله جلو میرویم و نباید نگاهمان صفر و صدی باشد.
«کمال تبریزی» هم در پاسخ به سوالی درباره فیلمهایی که به نمایش درنیامده، گفت: در دورههای قدیمی، پروانهای به نام پروانه فرهنگی و هنری صادر میشد که امکان حضور در سالن عمومی نداشت و این پروانه را میگرفت که مثلا در حضور تعداد بسیار محدودی تماشاگر اکران شود. برای گرفتن اجازه نمایش این بخش از جشنواره هم تمام فیلمهایی که امکان نمایش نداشتند در صورت تمایل تهیهکننده و کارگردان، برای این فیلمها پروانه نمایش موقت در طول ۱۰ روز جشنواره و برای نمایش محدود میگیریم. این فیلمها فقط برای ۱۱۰ نفر که اسامی مشخصی در نقد و رسانه دارند اکران میشود و میز تخصصی نقد و بررسی آن هم به صورت فیزیکال همانجا برگزار میشود.
غریبپور هم درباره شکل جشنواره هنر زنده است بعد از اتمام دوره کرونا گفت: مطلقا قرار نیست جشنواره را بعد از کرونا از این حالت بیاندازیم. ما داریم تمرین میکنیم که شرایط نوینی را در برگزاری جشنواره ایجاد کنیم و این بستر را گستردهتر کنیم. بنابراین تاکید میکنم که در آینده هم جشنواره هنر زنده است را به همین شکل آنلاین برگزار خواهیم کرد.
«مازیار امیرخانی» درباره چگونگی انتخاب ۱۱۰ چهره رسانهای برای انتخاب فیلم برگزیده نیز گفت: این ۱۱۰ نفر یک نمادی است. افراد هنوز انتخاب نشده و شاید افراد بیشتری نیز حضور داشته باشند.
«بهروز غریبپور» در ادامه توضیح داد: زمان پهلوی دوم همه تلاش میکردند تا ساواک به آنها گیر دهد و مشهور شوند. این کار غلطی است و ما هم میخواهیم به دستگاه نظارتی بگوییم که این شیوه غلطی است. ممنوعیت ایجاد جذابیت میکند. خیلی از گروههای تئاتری نیز اکنون علاقمند هستند که روزنامه یا رسانهای به آنها گیر دهد تا دیده شوند.
او درباره انتخاب ۱۱۰ نفر نیز گفت: این موضوع در حال بررسی است و باید مجوزهای آن گرفته شود.
غریبپور همچنین درباره حضور بانوان در جشنواره اظهار داشت: آفرین بر بانوان کشور ما. چراکه اکنون بانوان هنرمند ما در بسیاری از زمینههای هنری حرف اول را میزنند. ما میخواهیم به مسئولان بگوییم که ممنوعیت کار درستی نیست. ما اصلا در تقابل با قانون کاری نمیکنیم و در چهارچوب قانون عمل میکنیم و واقعگرایی را نیز خواهیم داشت.
رضاخانی هم درباره سوالی برای پلتفرم پخش آنلاین آثار گفت: هنوز با هیچ پلتفرمی به قطعیت برای نمایش آثار نرسیدهایم تا نیمه بهمن امیدوارم به جمعبندی برسیم.
خلعتبری هم درباره نمایش ساز در جشنواره گفت: مشکل و ممنوعیتی برای نمایش ساز در بستر آفلاین نداریم.
بهروز غریبپور هم در پایان نشست گفت: ما در این جشنواره اصلا و ابدا گرایش سیاسی نداریم و نمیخواهیم حرکت تقابلی بکنیم بلکه میخواهیم در شرایط کنونی برای نسل جوان کاری کنیم و فضا را کمی بازتر کنیم و بگوییم تنها راه پناهنده شدن و خطر در دریای پرتلاطم نیست و همینجا هم میتوان موفق شود. غریبپور ادامه داد: جشنواره هنر زنده است تمام ابعاد زندگی را رصد کرده تا بتوانند کاری برای زنده ماندن نیروی خلاق کشور فراهم کند تا یک بار از سر امواج بیرون بیایند و دیده شوند و مفری برای آنها فراهم شود. با هر کسی که صحبت کردیم یک دقیقه برای پذیرفتن حضور در جشنواره مکث نکرد و از کسی «نه» نشنیدیم. شما هم همت خواهید کرد که علیرغم محدودیتها و ممنوعیتها به اهدافمان برسیم.
او یادآور شد: ما اینجا با کسی درنمیافتیم چون نه زورمان میرسد و نه چنین ارادهای داریم. میخواهیم در شرایط موجود کشور فرصتی برای دیده شدن آثار فراهم کنیم.
با پیشنهاد محمود کلاری دبیر بخش دیجیتال آرت، ابراهیم حقیقی، کامبیز درم بخش، سیف الله صمدیان و آزاده اخلاقی به عنوان داوران بخش دیجیتال آرت جشنواره آنلاین «هنر زنده است» معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی جشنواره «هنر زنده است»، با پیشنهاد محمود کلاری دبیر بخش دیجیتال آرت و تأیید شورای سیاستگذاری جشنواره، ابراهیم حقیقی (طراح گرافیک و عکاس) کامبیز درم بخش (کاریکاتوریست و طراح گرافیک)، سیف الله صمدیان (عکاس و فیلمساز)، آزاده اخلاقی (عکاس و فیلمساز) بهعنوان اعضای داوری بخش دیجیتال آرت جشنواره «هنر زنده است» انتخاب شدند.
این بخش به شکل رقابتی در ده عنوان برگزار می شود و بنا به تشخیص هیئت داوران آثار مختلف شرکت کننده در بخش مسابقه و نگاه نو قرار می گیرند.
فراخوان اولین جشنواره آنلاین «هنر زنده است» در چهار بخش فیلم به دبیری کمال تبریزی، تئاتر به دبیری بهروز غریبپور، موسیقی به دبیری فردین خلعتبری و دیجیتال آرت به دبیری محمود کلاری بیستونهم آذرماه منتشر شد و علاقهمندان جهت شرکت در بخشهای مختلف جشنواره آنلاین «هنر زنده است» میتوانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی https://portal.aafestival.ir به مطالعه متن فراخوان و ثبت اثر بپردازند.
نخستین دوره جشنواره آنلاین «هنر زنده است» را مؤسسه فرهنگی هنری «برداشت آخر» و مجموعه فرهنگی هنری «مربع ۱۱» برگزار می کنند. این جشنواره به صورت رقابتی و غیررقابتی در شبکههای اینترنتی با حمایت مادی بخش خصوصی و حمایت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۱۰ لغایت ۲۰ اسفندماه سال جاری برگزار میشود
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، سام نوری و مهران نائل در فیلم سینمایی «لاکپشت و حلزون» به کارگردانی رضا حماسی و تهیهکنندگی مشترک شهرام گیلآبادی و هوشنگ نورالهی که بر اساس فیلمنامهای از محسن رضایی ساخته میشود، ایفای نقش میکنند. پیش از این علی مصفا و لیلا زارع به عنوان بازیگران اصلی این پروژه معرفی شده بودند.بخشی از عوامل این فیلم نیز عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: امین جعفری، مدیر صدابرداری: رشید دانشمند، طراح صحنه: پیام اسکندری، طراح لباس: لیلا تاج دینی، طراح گریم: لیلا سانی، مدیر تولید: جواد راهزانی و مجری طرح: حسین بشگرد.
در خلاصه داستان «لاکپشت و حلزون» آمده است: پدرام ده ساله با مادرش افسانه زندگی میکند و مشکلات زیادی با او دارد. افسانه قصد ازدواج دارد ولی با مخالفت پدرام روبهروست و دلیل مشکلات پدرام را همین مسئله میداند. پدرام با جوان عجیب و غریبی آشنا میشود و یک رابطه دوستی پنهانی بین آنها شکل میگیرد...
دیگر بازیگران و عوامل این فیلم بهزودی معرفی میشوند.
فیلم کوتاه «درد خفیف» چهارمین ساخته پویا نبی پس از گذراندن مراحل فنی آماده نمایش شد.
فیلم کوتاه «درد خفیف» به نویسندگی و کارگردانی پویا نبی آماده نمایش شد و با آغاز سال جدید میلادی پخش جشنوارهای آن آغاز میشود. این فیلم بر اساس داستان کوتاه «شاگرد خصوصی» نوشته یوکو آوگاوا است و روایتی معکوس از طراحی یک قتل توسط دو دختر جوان برای از میان برداشتن پدر سختگیر یکی از طرفین را به نمایش میگذارد. «درد خفیف» پس از «ماه عسل»، «سایلنت» و «خوابگردها» چهارمین فیلم کوتاه پویا نبی است. پویا نبی همچنین قصد دارد با رفع محدودیتهای بیماری کرونا در کشور اولین فیلم بلند خود را نیز کلید بزند. تهیهکنندگی فیلم کوتاه «درد خفیف» برعهده سید علیرضا علویان صداگذار شناخته شده سینمای ایران است. عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: پویا نبی، مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده، طراح صحنه: حجت اشتری، تدوین: پیوند اقتصادی، طراح چهره پردازی: عباس عباسی، صدابردار: محمود خرسند و سهیل متولی، دستیار اول و برنامه ریز: درنا مدنی، منشی صحنه: پونه خامین، طراح جلوه های ویژه بصری: حسن پیله ور، جلوه های ویژه میدانی: آرش آقابیک، عکاس: سمیه جعفری، سرمایه گذاران: مبینا معصوم آبادی و پویا نبی، مدیر تولید: مبینا معصوم آبادی، مدیر تدارکات: امیر رزه نازی، سازنده تیتراژ و لوگو: پژمان ابوالقاسمی، تصحیح رنگ و نور: هوتن حق شناس، مشاور رسانه ای: نغمه دانش آشتیانی، بازیگران به ترتیب ورود: گیلدا ویشکی، مرجان اتفاقیان. دستیار دوم کارگردان: نازنین مراد، دستیار اول فیلمبردار: حامد عزت خواه، مجری نور: صابر کامیان، گروه فیلمبرداری: مهدی پیران، مصطفی حاجی زاده، اپراتور دوربین: میلاد عزت خواه، گروه صحنه: پیام عزیزخانی، بهادر صابر و ژوان متوسل، ساخت دکور و آکساسوار: فرهاد بیطویی، مهدی ایراندوست، دستیار لباس: فاطمه کشاورز، مجری چهره پردازی: الهه عسگری، دستیار تدوین: امین عباسی، دستیار صدابردار: میعاد کهن دار، دستیاران تدارکات: رحیم محمدی، محسن لشگری، منوچهر عباسیان، بهمن قاسمی، تهیه کننده: سید علیرضا علویان
هفتمین جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه اوشاک از ۱۲ تا ۲۰ دسامبر سال جاری میلادی امسال بخاطر مشکلات ناشی از پاندمی کرونا به صورت آنلاین در سه شهر استانبول، ازمیر و تهران برگزار میشود. در ایران برگزیدهای از فیلمهای کوتاه بخش بینالملل و بخش ملی ترکیه در قالب ۱۶ فیلم کوتاه بر روی پلتفرم تیوال به صورت آنلاین در دسترس علاقهمندان سینمای کوتاه قرار گرفته است.
امسال در بخش جنبی جشنواره هفت فیلم از سینمای کوتاه ایران با عنوان صداهای متفاوت به انتخاب وحید حسینی نامی حضور خواهند داشت.
برای آگاهی بیشتر و خرید بستهی تماشای برگزیدهی فیلمها به اینجا مراجعه نمایید.
مهرداد سلیمانی مدیر فنی چهارمین جشنواره فیلم «موج» کیش بیان کرد که این رویداد قابلیت این را دارد تا به یک جشنواره معتبر در کشورهای منطقه تبدیل شود.
به گزارش روابط عمومی چهارمین جشنواره فیلم «موج» کیش، مهرداد سلیمانی مدیر فنی چهارمین جشنواره فیلم «موج» کیش درباره این رویداد سینمایی گفت: در این چهار دوره برگزاری جشنواره من ۲ دوره با تیم جشنواره همراه بودهام و سالهای قبل هم در جریان برگزاری آن قرار گرفتهام از همین رو میتوانم بگویم جشنواره فیلم «موج» در این سالها روند رو به جلویی داشته است. وی با اشاره به اینکه امسال رویکرد مدیران مثبتتر شدهاست، توضیح داد: به دلیل توجه بیشتری که مدیران منطقه آزاد کیش نسبت به این رویداد دارند، این دوره به شکل بینالمللی برگزار می شود این موضوع نشان دهنده حرکت به سمت جلو است. سلیمانی افزود: با توجه به پتانسیل و امکاناتی که در منطقه آزاد کیش وجود دارد انتظار من به عنوان کسی که چند دوره مدیر فنی جشنواره فیلم فجر، «سینماحقیقت»، فیلم کوتاه تهران و... بودهام این است که بتوانیم اتفاق خوبی را رقم بزنیم. وی با تاکید بر اینکه میتوان جشنواره «موج» را به عنوان یک رویداد بزرگ در کشورهای منطقه مطرح کرد، بیان کرد: اگر کمی حمایت مدیران بیشتر و این رویداد جدی تر گرفته شود و به بچههایی که کار میکنند اعتماد بیشتری شود، جشنواره «موج» کیش میتواند یکی از معتبرترین و بزرگترین جشنوارههای منطقه محسوب شود و این امر دور از دسترس نیست. البته احساس میکنم هنوز آنقدر که باید از پتانسیل آنجا استفاده نمیشود. مدیر فنی از جشنواره «موج» در بخش دیگر از صحبتهایش بیان کرد: از نگاه سینماگران اعتبار یک جشنواره به فیلمهایی است که در آن به نمایش گذاشته میشود؛ این موضوعی است که اهمیت دارد و باعث میشود یک جشنواره در رنکینگ جهانی هم مطرح شود. در چنین جشنوارههایی به این موضوع هم توجه میکنند که آیا فیلم های موفقی در آن حضور داشتهاند یا نه. ضمن اینکه لیست هیات داوران و هیات انتخاب یک رویداد، خودش باعث اعتباربخشی به جشنواره میشود یعنی وقتی ما آدمهای بزرگی در تیم برگزاری به ویژه هیات داوران داریم این موضوع هم اعتبار خاصی به جشنواره میدهد. وی در پایان مطرح کرد: در یک جشنواره چیزی که خیلی اهمیت دارد تیم داوری و بعد از آن لیست فیلمهای راه یافته به بخش مسابقه است. بخش های جنبی جشنواره مثل ورکشاپها، استادان حاضر در جشنواره و... از دیگر نکات مهم یک جشنواره است که به افزایش رنکینگ آن کمک میکند. چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش از ۲۸ بهمن لغایت ۱ اسفندماه ۱۳۹۹ در جزیره کیش برگزار می شود.
سید رضا میرکریمی برای انتخاب بازیگران فیلم جدیدش تست بازیگری میگیرد.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، سید رضا میرکریمی که قصد دارد ساخت فیلم سینمایی جدیدش با عنوان «نگهبان شب» را به زودی آغاز کند، برای انتخاب تعدادی از بازیگران فیلمش تست بازیگری میگیرد. به دلیل شیوع ویروس کرونا و به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی، علاقهمندان به هنر بازیگری برای حضور در این فیلم میتوانند با مراجعه به سایت فیلم سینمایی «نگهبان شب» به نشانی negahbaneshab.com و درج مشخصات فردی خود، تصاویر و ویدئوی یک دقیقهای از خود بارگذاری کنند. «نگهبان شب» به نویسندگی مشترک رضا میرکریمی و محمد داوودی و کارگردانی و تهیهکنندگی رضا میرکریمی فیلمی پر بازیگر است و با معرفی چند بازیگر جدید در کنار چهره های سینمایی شناخته شده ساخته می شود.
فیلم «یک آرایش ساده» به کارگردانی پریسا آزمایش در سومین حضور بینالمللی خود به بخش رقابتی جشنوارهی خارجی Minute shorts film competition لندن راه پیدا کرد. این جشنواره در ماه ژانویه برگزار خواهد شد.
به گزارش روابطعمومی گروه، فیلم کوتاه «یک آرایش ساده» با نویسندگی و کارگردانی پریسا آزمایش به سه جشنوارهی خارجی Aaretaler kurzfilmtage (سوییس/13 تا 15 نوامبر)، Easter nigeria film festival (نیجریه) و Minute shorts film competition (لندن) راه یافته که در جشنوارهی فیلم نیجریه کاندیدای بهترین فیلم شده است.
در خلاصهداستان فیلم آمده: زنی در مرز جدایی از همسرش است. او پیش از آمادهشدن برای مهمانی، طی چند دقیقه،که معادل زمان فیلم است، سفری درونی را تجربه میکند، به آگاهی از انفعال خود میرسد و میخواهد ساختارهایی را که بر او مسلط هستند، بشکند.
«یک آرایش ساده» در سال ٩٨ فیلمبرداری و با مدتزمان 15 دقیقه آمادهی نمایش شده است.
غزال نظر و محمدرسول صفری در «یک آرایش ساده» ایفای نقش کردهاند. دیگر عوامل فیلم عبارتند از: مریم بحرالعلومی(مشاور کارگردان)، مرتضی خانمحمد(مدیر فیلمبرداری)، حمید فنایی(تدوین)، سامان مجد وفایی (اصلاح رنگ)، علی کیانارثی(مدیر صدابرداری)، امین شریفی(صداگذاری)، بهنود یخچالی(موسیقی)، امید گلزاده(طراح گریم)، الهام محمدی(طراح لباس)، مسعود جیرانی(دستیار کارگردان)، سولماز اعتماد(پخش بینالملل)، لیلی شاهوردی(عکاس)، مهرا جمالی(طراح پوستر)، حسین جمالی(تهیهکننده)، احمدرضا حجارزاده (روابطعمومی). پریسا آزمایش، دانشجوی کارشناسی ارشد سینما دانشگاه سوره، فیلم کوتاه «رسوب» را نیز پس از فیلم «یک آرایش ساده» نوشته و کارگردانی کرده است. گفتنی است آزمایش، سابقهی فعالیت در چند فیلم بلند و حضور در چند فیلم کوتاه به عنوان طراح صحنه و لباس، مشاور کارگردان و منشی صحنه را در کارنامهی خود دارد.
طی حکمی از سوی دبیر جشنواره، سعید پوراسماعیلی مشاور دبیر چهارمین جشنواره فیلم «موج» کیش شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم کوتاه موج «کیش»، ابراهیم حصاری دبیر چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش طی حکمی سعید پوراسماعیلی را به سمت مشاور دبیر این رویداد سینمایی منصوب کرد.
سعید پوراسماعیلی فارغالتحصیل رشته فیلمبرداری سینما از دانشگاه هنر تهران است. وی دوره سینمای دیجیتال را در انستیتو لومیر پاریس گذرانده و در حال حاضر معاون فرهنگی و آموزشی انجمن سینمای جوانان ایران است. وی که سالها تجربه تدریس در حوزه فیلمبرداری و عکاسی داشته است، ساخت بیش از ۱۰ فیلم کوتاه داستانی و مستند را در کارنامه خود دارد. او همچنین فیلمبرداری بیش از ۳۰ فیلم سینمایی، تله فیلم، فیلم کوتاه و همچنین تدوین فیلمهای کوتاه و انیمیشن را در کارنامه هنری خود دارد.
معاون فرهنگی و آموزش انجمن سینمای جوانان ایران، عضو هیات موسس آکادمی ایسفا، رییس هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران، عضو کانون فیلمبرداران سینمای ایران، مدیرگروه سینما و عکاسی در چند دانشکده علمی کاربردی فرهنگ و هنر، عضو هیات مدیره، شورای سیاستگذاری، معاون اجرایی و معاون پژوهش مدرسه ملی سینمای ایران، مدیر اجرایی نخستین جایزه پژوهش سینمایی سال، دبیر دومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران، دبیر نشست های تخصصی جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، عضو شورای سیاستگذاری المپیاد فیلمسازی نوجوانان، عضو شورای انتخاب فیلم جشنواره فیلم های ایرانی در زوریخ و داوری جشنواره های مختلف فیلم و عکس از جمله سمت های پوراسماعیلی است.
چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش در ۲ بخش سفر و گردشگری و نگاه ویژه: دریا از ۲۸ بهمن لغایت ۱ اسفندماه ۱۳۹۹ در جزیره کیش برگزار می شود.
مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی درگذشت پرویز پورحسینی را تسلیت گفت.
به گزارش تیوال به نقل از روابطعمومی ادارهکل هنرهای نمایشی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی درگذشت پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون را تسلیت گفت.
پیام آشنا به این شرح است:
«بیش از سهماه از رونمایی کتاب «ماندگاران صحنه ۲»؛ زندگینامه پرویز پورحسینی و همزمانی آن با تولد ۷۹ سالگی این بزرگمرد دنیای صحنه و تصویر نمیگذرد و چه اندوهبار است که به همین فاصله کوتاه از زادروزش، سوگوار درگذشتش شدهایم.
مرد بزرگی که هیچ از انسانیت، اخلاق، ادب و هر آنچه شایسته نشاندن نام «استاد» پیش از نام نامدارش بود کم نداشت، بر صحنه و در دنیای تصویر خوش میدرخشید و کارنامه کاریاش مزیّن به همکاری با نام بزرگان هنر این مرزوبوم بود.
درگذشت این پیشکسوت دنیای هنر را به خانواده محترم ایشان، شاگردان، دوستداران، علاقهمندان و تماشاگرانش تسلیت میگویم. جایگاهش در نزد پروردگار رحمان و رحیم نیکو و بلندمرتبه باد.»
پرویز پورحسینی جمعه هفتم آذرماه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان فیروزگر تهران درگذشت.
هفت فیلم کوتاه ایرانی در بخش جنبی هفتمین جشنواره بینالمللی اوشاک ترکیه به نمایش در خواهد آمد.
این فیلمها عبارتند از:
حیوان: بهمن و بهرام ارک
رورانس: سوگل رضوانی
گرگها: امیر رضا جلالیان
درخت سفید: فریما خلیلی
کافه کا: هادی امینی
اِس (S): حامد اصلانی
کلینر: محمدرضا میقانی
فیلمهای این بخش با عنوان "صداهای متفاوت" توسط وحید حسینی نامی انتخاب شده است و این جشنواره ۱۲ تا ۲۰ دسامبر در ترکیه برگزار خواهد شد.
هفتمین جشنواره بینالمللی اوشاک به همت دانشگاه شهر اوشاک، امسال در شهر استانبول برگزار میشود. این جشنواره در سالهای اخیر به یکی از رویدادهای مهم سینمای کوتاه کشور ترکیه بدل گشته است و به دنبال نمایش آثار خاص میباشد. معمولا برگزیدهای از فیلمهای کوتاه مطرح جشنوارهها در این رویداد به نمایش در میآید.
امسال و با همکاری مجموعه تیوال بخشی از فیلمهای بخش مسابقه این جشنواره همزمان با برگزاری جشنواره در ترکیه به صورت آنلاین در ایران به نمایش در خواهد آمد.
منتظر اطلاعات تکمیلی باشید.
مژده به تیوالی های عزیز
افتتاح بخش تماشا و دانلود رایگان فیلم و انیمیشن های روز دنیا
از اول آذر ماه شما همراهان میتوانید در کنار دانلود آثار ایرانی پخش شده در شبکه نمایش خانگی از تماشای رایگان آثار روز سینمای جهان (فیلم، انیمیشن، مستند، سریال) به صورت رایگان بهره مند شوید
این آثار به صورت فیلم و سریال در بخش تماشا و دانلود رایگان تیوال قرار میگیرید
نکته قابل توجه بهروزرسانی روزانه این بخش است.
همچنین شما علاقمندان میتوانید از این پس در صورت پیدا نکردن فیلم یا سریال محبوبتان با بخش پشتیبانی آنلاین در تماس باشید تا در صورت پخش اثر در شبکه نمایش خانگی امکان دانلود یا تماشای رایگان آن اثر برای شما در تیوال فراهم شود.
محمدرضا خردمند و دکتر میترا تقی نژاد طی حکمی از سوی سهیلا لطیفی به عنوان دبیران هنری نخستین جشنواره ملی هنری فرشتگان ماندگار منصوب شدند.
محمدرضا خردمند دبیر هنری جشنواره در پیامی برای نخستین جشنواره ملی فرشتگان ماندگار نوشته است:
با توجه به این دوران سخت کرونایی، بودن در دنیای هنر موهبتی است، اگر تاب ماندن در آن را نیز داشته باشیم. همیشه چالشها فراوان بوده اند اما شمع هنر باید روشن و روشن تر شود.
رویدادها و جشنواره های هنری از جمله جشنواره فرشتگان ماندگار فرصتی است تا شناختی از ظرفیت های هنرمندان و جوانان و اجرای آثارشان فراهم شود و گونه های مختلف هنری متناسب با سلایق متنوع کنار هم ارائه شود. جشنواره ملی فرشتگان ماندگار و حضور گروه های هنری متنوع بیانگر بالندگی و پویایی هنر است که در متن جامعه امروز ما جریان دارد و ضرورت دارد با شناخت نیازها و توانمندی های آن به آینده هنری ایران بیندیشیم.
جشنواره ملی هنری فرشتگان ماندگار رمز تداومِ بودن، ماندن و همت بالایی است برای حرکتی رو به جلو و تثبیت خواستن و رشد و تعالی فرهنگ و هنر که شکستی باشد برای ویروس منحوس کوید ۱۹ تا لبخند مداوم همگان پایدار شود.
جشنواره فرشتگان ماندگار به عنوان یک حرکت فرهنگی و هنری گامی موثر جهت تقدیر و تقدیس از جامعه پزشکان و پرستاران خواهد بود.
دکتر میترا تقی نژاد دیگر دبیر هنری جشنواره ملی هنری فرشتگان ماندگار جهت برگزاری این جشنواره در این دوران شیوع ویروس کرونا و درباره رویکرد این جشنواره هنری طی پیامی نوشت:
ضمن آرزوی عافیت برای اهالی رسانه و ادای احترام به مدافعان و شهدای سلامت تلاش داریم تا با تاسیس دبیرخانه دائمی جشنواره ملی هنری فرشتگان ماندگار نوید پویایی و رشد تئاتر در سراسر کشور باشیم و آموزش و پژوهش در دبیرخانه از اهم امور بوده و از تمام ظرفیت های علمی و هنری نظیر مدیران گروه های هنری سراسر کشور می توان استفاده نمود و راه اندازی بخش انتقادات و پیشنهادات گامی با هدف در افق و چشم انداز پیش رو است.
من باور دارم که اکنون هنر ایرانی فارغ از تعارفات معمول، سرافراز و سربلند است و با ایده ها و اندیشههای درخشان، چشم به قله ها دارد. فردای هنر ایرانی روشنتر از امروز خواهد بود.
هنر ایرانی گنجینه ای ارزشمند، ناب و ماندگار را از زمان های دور تا به امروز در خود جای داده و ما نیز جهت پویایی در این مسیر قدم بر می داریم.
از هنرمندان و هنردوستانی که در این جشنواره شرکت کرده اند سپاسگزارم و تشکری خاص از سرکار خانم سهیلا لطیفی به عنوان دبیر محترم جشنواره و همچنین از داوران و دبیران علمی و اجرایی جشنواره بابت زحماتشان تشکر می نمایم
فیلم کوتاه «یه روز خوب میاد» به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی مهراب زمانی آماده نمایش شد.
به گزارش مشاور رسانهای، فیلم کوتاه «یه روز خوب میاد» به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی مهراب زمانی که در مورد اتفاقات رخ داده در دوران شیوع بیماری کرونا ساخته شده است، آماده نمایش شد. این فیلم روایت فردی است که مسیری را به صورت پیاده در کنار خیابان قدم میزند، در حالی که ماسک روی صورت دارد. در همین حین خاطرات یک سال اخیر در ذهنش تداعی میشود؛ سالی که به دلیل شیوع کرونا مدارس تعطیل شدند، مهدکودکها خالی از صدای خنده و شادی کودکان شد، باشگاهها، سینما، تئاتر، مراکز تفریحی و فرهنگی با تعطیلی مواجه شدند. در این یک سال هیچ کس خنده دیگری را ندیده و معاشرتها به حداقل رسیده است. پزشکان، پرستارها و عزیزان زیادی از دنیا رفتند، کار و کاسبیهای زیادی متحمل ضررهای کلان شدند. در ادامه وقتی از پلههای پارکی که بچهها در آن بازی میکنند، بالا میرود میبیند که...
شهاب مالک بازیگر اصلی این فیلم است و دیگر عوامل آن عبارتند از: فیلمبردار: مهرآرا میرطالبیان، صدابردار: مریم سیفالهی، منشی صحنه: دلارا میرطالبیان، چهرهبردازی: مصطفی جعفری و تدوینگر: الهه آسوده.
مهراب زمانی پیش از این در دو فیلم سینمایی «فصل نرگس» و «شور شیرین» و سریالهای «زاویه هفتم»، «شهرک جیم» و «شاهرگ» و چندین تئاتر و یک تله فیلم ایفای نقش کرده است. او همچنین سابقه کارگردانی سه تئاتر صحنهای و چهار فیلم کوتاه دیگر را نیز دارد.
فیلم سینمایی «چهل و هفت» به کارگردانی احمد اطراقچی و علیرضا عطاء الله تبریزی و تهیه کنندگی ناهید دل آگاه به بخش مسابقه سیزدهمین جشنواره فیلم صوفیا منار بلغارستان راه یافت.
به گزارش روابط عمومی این فیلم: جشنواره فیلم صوفیا منار بلغارستان (Sofia MENAR Film Festival) رویدادی سینمایی در بلغارستان است که از جشنوارههای مهم فیلم در اروپا بهشمار میرود. این جشنواره امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا به صورت آنلاین برگزار خواهد شد. «چهل و هفت» داستانی اپیزودیک درباره سه زن میانسال از سه طبقه اجتماعی متفاوت است که در بلندترین شب سال به شکلی ناخواسته بر روی زندگی همدیگر تاثیر می گذارند. در فیلم سینمایی «چهل وهفت» بازیگرانی چون لادن مستوفی، مهدی احمدی، شیدا خلیق، رابعه مدنی، مهرنوش ستاری و محمدرضا غفاری با هنرمندی حمیدرضا آذرنگ، شقایق فراهانی و ریما رامین فر به ایفای نقش پرداخته اند. پخش بین الملل این فیلم بر عهده سولماز اعتماد است.
عوامل این فیلم عبارتند از: نویسنده و کارگردان: احمد اطراقچی، علیرضا عطا الله تبریزی، تهیه کننده: ناهید دل آگاه، مدیرتولید:جواد سلیمانی وارش خیری، جانشین تولید:ایمان قدسیان، دستیار تولید: سمیه مرادی، مجری طرح: خانه فیلم و تجربه، مدیر فیلمبرداری: هاشم مرادی، تدوین: فرامرز هوتهم، موسیقی: ستار اورکی، طراحی و ترکیب صدا: رامین ابوالصدق، مدیر صدابرداری: امیر شاهوردی، طراح چهره پردازی: سودابه خسروی، طراح صحنه و لباس: غزل آلوسی، طراح و گرافیست : مریم برادران- بهزاد خورشیدی، طراح لوگو: احمد غلامی، طراح و اجرای تیزر: سارا معلم - سپیده ناهید پور، موشن گرافی: سپیده معلم، پست پروداکشن: وحید قطبی زاده، عکاس: مهران بختیاری، اصلاح رنگ و نور: نیما دبیرزاده (استودیو خط فرضی)، پخش: فیلم آفرین
به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، «رائد فریدزاده» دبیر و سخنگوی هیأت معرفی فیلم ایرانی به اسکار گفت: کار این هیأت با توجه به تغییر قوانین اسکار بهترین فیلم خارجیزبان و تغییر مهلت زمانی شرکت در این دوره به دلیل شیوع ویروس کووید۱۹، با بررسی ۹۰ فیلم اکران شده ایرانی آغاز شد و سپس اعضای هیات انتخاب به یک فهرست متشکل از ۱۲ فیلم رسیدند. به گفته فریدزاده، در ادامه هیات معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار با بازخوانی مقررات به بازبینی و بررسی تخصصی فیلمها پرداختند و پس از رأیگیری و تجمیع نظرات، از میان ۳ فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی، «درخت گردو» ساخته محمدحسین مهدویان و «یلدا» ساخته مسعود بخشی، فیلم «خورشید» به کارگردانی «مجید مجیدی» به عنوان گزینه نهایی انتخاب شد و با امضای اعضای این هیأت، به عنوان نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار سال ۲۰۲۱ معرفی خواهد شد. فیلمهای جهان با من برقص (سروش صحت)، خانه پدری (کیانوش عیاری)، شنای پروانه (محمد کارت)، روزهای نارنجی (آرش لاهوتی)، تومان (مرتضی فرشباف)، مسخره باز (همایون غنی زاده) ،مردن در آب مطهر (نوید محمودی)، یلدا (مسعود بخشی)، کشتارگاه (عباس امینی)، حمال طلا (تورج اصلانی)، درخت گردو (محمدحسین مهدویان) و خورشید (مجید مجیدی) فهرست اولیه هیات انتخاب برای معرفی نماینده سینمای ایران به اسکار را تشکیل داده بودند. هیات معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی اسکار ۲۰۲۱ از هنرمندان پیشنهادی خانه سینما، محمدعلی نجفی (کارگردان)، سیدجمال ساداتیان (تهیه کننده)، آتیلا پسیانی (بازیگر)، کمال تبریزی (کارگردان)، سیدمحمد داودی (فیلمبردار)، نرگس آبیار (کارگردان)، فرهاد توحیدی (فیلمنامهنویس) و آنتونیا شرکاء (منتقد) تشکیل شد و رائد فریدزاده (دبیر شورای بینالملل ومعاون بینالملل بنیاد سینمایی فارابی) به عنوان عضو حقوقی این جمع را همراهی میکرد.
همزمان با آغاز تدوین فیلم سینمایی «قاموس» به کارگردانی علی براتی از نخستین تیزر این فیلم با نام خارجی «عزازیل» رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی فیلم، تدوین فیلم سینمایی «قاموس» به نویسندگی و کارگردانی علی براتی و تهیهکنندگی محمد فضیله که مدتی است تصویربرداری آن به پایان رسیده است، آغاز شد. مراحل فنی دیگر این فیلم سینمایی از جمله صداگذاری و موسیقی که در ژانر وحشت و آخرالزمانی ساخته شده است، به زودی آغاز میشود. همچنین از نخستین تیزر این فیلم سینمایی با نام خارجی «عزازیل» که این روزها خود را برای شرکت در جشنوارههای خارجی آماده می کند، رونمایی شد. «قاموس» دومین فیلم سینمایی علی براتی در مقام کارگردانی پس از «ماهی و برکه» است. در خلاصه داستان «قاموس» آمده است: در آسمان چهارم طرف چپ بیت المعمور منبری است چوبی و شکسته. وارونه کردند به خیالشان. همه چیز تمام شده. یادشان نیست دانههای تسبیح مرا فرشتگان بوسه میزدند و برای دستان من از هم سبقت می گرفتند. عروسم را انتخاب می کنم از میان دخترکانی که هوایشان و حالشان مناسبت می کند با لبخندهای مستانه من!
درسا بختار، ریحانه رضی، یدالله شادمانی، فرشته آلوسی و نسا یوسفی، آرش برومند، فهیمه گردان، سیدابراهیم رکنی، عبدالحمید زارع، سمیرا عباسی، سپیده مظاهری و امیرعلی موسوی بازیگر خردسال، تیم بازیگران فیلم «قاموس» را تشکیل میدهند.
عوامل «قاموس» عبارتند از نویسنده و کارگردان: علی براتی، تهیه کننده: محمد فضیله، مجری طرح: نفیسه خیراندیش، مدیر فیلمبرداری: محمدرضا سکوت، صدابردار: آرش برومند، طراح گریم: مسعود ترغبی، مدیر تولید: سعید شرفی کیا، جلوههای ویژه: هادی اسلامی، مدیر برنامه ریزی و دستیار کارگردان: سیدبهمن حسینی، صحنه و لباس: اسماعیل خسروانی، ایمان اقلیدی سیدمجتبی سجادی، سما ستوده و سیمین متانت، مسئول هنروران : مهدی صفری، منشی صحنه: مونا خوش روش، مدیر تدارکات: علیرضا حیدرپناه، عکاس: محمدکاظم نخعی راد و فیلمبردار پشت صحنه: علی فروتن
اسامی ۱۶ فیلم حاضر در چهارمین دوره هفته فیلم اروپایی که قرار است از ۱۷ تا ۲۶ آبان ماه ۹۹ به صورت آنلاین برگزار شود، اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه هنروتجربه، اسامی فیلمهای حاضر در چهارمین دوره هفته فیلم اروپایی که قرار است به همت موسسه هنروتجربه سینمای ایرانیان، اوینیک (موسسات فرهنگی اتحادیه اروپا) و پلتفرم هاشور برای اولین بار به شکل آنلاین برگزار شود، اعلام شد. بدین ترتیب فیلمهای «رهبر ارکستر» به کارگردانی ماریا پیترز از کشور هلند، «تنها از میان ایران، هزار و صد و چهل و چهار مایل اعتماد» به کارگردانی آندره لارسون و شمیم برکه از کشور سوئد، «خواهر» به کارگردانی اورسلا مِیِر از کشور سوئیس، «ترومن» به کارگردانی سِسک گای از کشور اسپانیا، «نامههایی از جنوبگان» به کارگردانی استانیسلاو دونچو از کشور بلغارستان، «ترانزیت» به کارگردانی کریستین پتزولد از کشور آلمان، «جو کوچولو» به کارگردانی جسیکا هاوسنر از کشور اتریش و «سنت جرج» به کارگردانی مارکو مارتینز از کشور پرتغال در این هفته نمایش داده میشوند. همچنین «بی نشان» به کارگردانی میها مازینی و دوسان جوکسیمویچ از کشور اسلوونی، «دلقکها» به کارگردانی فدریکو فلینی از کشور ایتالیا، «پیش از یخبندان» به کارگردانی مایکل نوئر از کشور دانمارک، «وقتی گوجه فرنگیها با واگنر ملاقات کردند» به کارگردانی ماریا اکونومر از کشور یونان، سه فیلم کوتاه «نه و پنجاه و هشت» به کارگردانی لویی آلبرت، «ترانه احمد» به کارگردانی فواد منصور و «هوای بد» به کارگردانی ژان لوپ فیلیشیولی و آلن گاگنول از کشور فرانسه و «مادر و دیگر دیوانههای خانواده» به کارگردانی ایبولیا فکته از کشور مجارستان از دیگر فیلمهایی هستند که در پلتفرم هاشور به صورت آنلاین اکران میشوند. هفتههای فیلم اروپایی که پیش از این سه دوره آن به شکل فیزیکی در ایران برگزار شده است، امسال (۱۳۹۹ شمسی مصادف با ۲۰۲۰ میلادی) به دلیل شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان و موانع پیشآمده برای برگزاری رویدادهای فیزیکی، به شکل آنلاین برگزار می شود و به همین منظور پلتفرم «هاشور» نمایش آنلاین فیلمها را برعهده گرفته است. چهارمین دوره هفته فیلم اروپایی از ۱۷ تا ۲۶ آبان ۱۳۹۹ مصادف با ۷ تا ۱۶ نوامبر ۲۰۲۰ برگزار میشود که در این برنامه ضمن نمایش آنلاین ۱۶ فیلم مطرح اروپایی، نشستهای نقد و تحلیل به شکل زنده تدارک دیده شدهاند. یادآوری میشود، پیش از این چند دوره هفته فیلم اروپایی به همت موسسه «هنروتجربه سینمای ایرانیان» و «اوینیک» در ایران برگزار شده که سومین دوره آن از ۱۸ تا ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ در چندین شهر ایران بود که با استقبال نیز مواجه شد.