کرونا همچنان ادامه دارد و امکان اجرا و دیدن تئاتر را از همه گرفته است. گاهی نیمه تعطیل و گاهی مثل حالا وضعیت تهران و بخش زیادی از کشور قرمز است و تعطیلی کامل. ما از آینده هیچ نمی دانیم اما می دانیم چراغ تئاتر باید روشن بماند.
لذا تماشاخانه ظفر وابسته به هلدینگ سپندار دارای دو سالن به نامهای جبار باغچه بان (با مساحت ۷*۹) و تقی ظهوری (با مساحت ۴*۳)، از همۀ گروه های نمایشی برای اجرا و نمایشنامه خوانی آنلاین دعوت مینماید.
برای اطلاعات بیشتر با شماره ۲۶۴۱۰۶۵۷-۰۲۱ تماس بگیرید و یا به آدرس تهران. خیابان شریعتی. خیابان ظفر. پلاک۸۰. تماشاخانه ظفر مراجعه کنید.
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، متعاقب تولید و پخش مجموعه هشت قسمتی «آقا مرتضی» در ایام سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح بیانیهی را بدین شرح منتشر کرد:
باسمه تعالی شأنه
اتفاقات پیشآمده پس از پخش سریال مستند «آقا مرتضی» به تهیهکنندگی سازمان هنری رسانهای اوج و واکنشهای خانوادۀ شهید سیدمرتضی آوینی و یاران ایشان در جهت نقد و یا تأیید نوع و محتوای روایت این سریال مستند و اعلام اعتراضی کارگردانان، هنرمندان و مصاحبهشوندگان متعدد به عدم رضایتشان در استفاده از آثار و گفتارشان در مستند مذکور که متأسفانه نیمی از آنان از آرشیو گروه مستند روایت فتح استخراج شده است، ما را برآن داشت تا ضمن درخواست از همه دوستان به خویشتنداری و نقد اثربخش در رفع این عارضۀ بزرگ که قلب بسیاری را از جمله خانوادۀ شهید عزیز را نیز آزرده، اقدامات مؤثری را تدبیر و اجرا نماییم.
ضروری است به استحضار همۀ دغدغهمندان و هنرمندان این عرصه و مخصوصاً پیشکسوتان روایت فتح برسانیم که خروج این حجم بسیار از آرشیو که برخی از آنان به دلایل متقن از سوی مدیران وقت گروه بهصورت محرمانه نگهداری میشده، در زمان تصدی مسئول سازمان اوج در بنیاد فرهنگی روایت فتح در پایان سال ۱۳۹۶ و اوایل سال۱۳۹۷ و به دستور شخص ایشان از آرشیو بنیاد خارج و در اختیار عوامل مستند مذکور قرار گرفته است.
در حال حاضر بنیاد فرهنگی روایت فتح در جهت حمایت و صیانت از هویت و اصالت هنرمندان و پیشکسوتان و خانوادههای شهدای روایت فتح، براساس مستندات موجود، پیگیریهای خود را از مسیر قانونی (حقوقی و قضایی) تا حصول نتیجه به دور از هیجانات رسانهای در قالب مکاتباتی با رئیس محترم سازمان صداوسیما و برخی مسئولین مرتبط در نیروهای مسلح دنبال کرده و نتایج آن را به اطلاع خواهد رساند.
در خصوص نظام آرشیو گروه مستند روایت فتح و قواعد اجرایی آن، برای دسترسی قاعدهمند هنرمندان به گنجینۀ آثار گروه مستند روایت فتح لازم به ذکر است که طی دو سال گذشته ساماندهی دقیقی به همراه تدوین نظام استخراج و استفاده از آرشیو تنظیم شده که در حال حاضر ارائه هرگونه خدمات آرشیوی طبق آییننامههای وضعشده ارائه میگردد. در همین مسیر در سال ۱۳۹۸ بیش از ۱۸۹۶۳ دقیقه در سال ۱۳۹۹ حدود۲۷۳۷۶ دقیقه خدمات آرشیو به پژوهشگران و مستندسازان و سازمانهای دولتی در قالب آییننامههای مصوب قرارگرفته است.
لازم به یادآوری است، ارائه هرگونه اعلام نظر و بیانیههای مرتبط با این موضوع صرفاً از طریق روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح انجام خواهد شد.
والسلامعلیمناتبعالهدی
۲۹ فروردین ۱۴۰۰ مصادف با رمضان ۱۴۴۲
نشر آواهیا از مجموعه آثار جمال میرصادقی، رمان اینگرید، نازنین آلمانی را برای بار دوم منتشر و روانه بازار کتاب کرد.
رمان اینگرید، نازنین آلمانی داستان مردی است که از همسر آلمانی خود جدا میشود و در طول رمان، خاطرات آشنایی و جدایی را با خود مرور میکند. در این بین با دختری آشنا میشود و مسیر زندگی هر دو تغییر میکند.
در قسمتی از این کتاب که در پشت جلد نیز منتشر شده، میخوانیم:
« امروز جلو منو گرفتن و میخواستن منو با زور با خودشون ببرن. دیروز هم مدرسۀ مارو بستن. دوستهای من هم رفتن. من که نمیتونم صبح تا شب خونه بمونم و آشپزی کنم. یا با من میآی یا من میرم.»
چشمهاش پُر از برق شده بود. دستش را تکان میداد.
« اینجوری نمیمونه، درست میشه اینگرید.»
«چی درست میشه؟ روز به روز بدتر هم شده. جواب منو ندادی یا با من میآی یا من میرم.»
« من هم اگه بیام اونجا باید آشپزی کنم. استاد ادبیات فارسی به چه دردشون میخوره.»
« پس میتونی حال منو بفهمی آقا. معلم زبان آلمانی به چه دردشون میخوره.»
شب که به خانه آمد، یادداشتی رو میز اتاقشان بود:
« من میروم خانۀ روث.»
تقاضای طلاق کرده بود...
جمال میرصادقی زادۀ اردیبهشت ۱۳۱۲، داستاننویس و داستانپژوه است و تاکنون بیش از ۷۰ جلد کتاب در این حوزه به چاپ رسانده است. او اکنون در موسسه فرهنگی هنری سپندار جاودان خرد، ادبیات داستانی تدریس میکند و به عنوان رییس مدرسه داستان سپندار نیز با آن موسسه همکاری دارد. تمامی آثار اخیر او نیز در نشر آواهیا از مراکز وابسته به هلدینگ سپندار منتشر میشود.
چاپ دوم رمان اینگرید، نازنین آلمانی در ۱۳۶ صفحه با جلد شومیز و بهای ۲۸ هزار تومان از سوی نشر آواهیا منتشر شده و علاقمندان برای خرید این اثر میتوانند به فروشگاه دائمی نشر آواهیا به آدرس: تهران، خیابان شریعتی، خیابان ظفر، پلاک هشتاد، کافه آواهیا مراجعه کنند و یا برای خرید غیرحضوری به شماره تماس ۲۶۴۱۰۶۵۷ تماس بگیرند.
شهرام کرمی نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر کشور، درباره ویژگی آخرین نمایشنامه منتشرشده خود به نام" کاش جای اینهمه استخوان لبهایت برمیگشت " که در سال گذشته منتشر شد نظرات و دیدگاه خود را بیان کرد.
به گزارش روابط عمومی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس شهرام کرمی با بیان اینکه در یک دهه گذشته و سالهای اخیر جریان مؤثر و بسیار خوبی در تئاتر انقلاب و دفاع مقدس شکلگرفته است گفت: در سالهای اخیر اتفاقات و رویدادها و نمایشهای بسیار خوبی با مضمون مقاومت و دفاع مقدس شکل گرفته است که حضور جوانان باانگیزه و هنرمندان نسل نو با دیدگاههای جدید که متعهدانه و هنرمندانه تاریخ و وقایع انقلاب و دفاع مقدس کشور ما را به روی صحنه میآورند بسیار مایه دلگرمی و خوشحالی است. نمایشنامههای خلاقانهای را از نویسندگان جوان شاهد هستیم که باوجود آنکه سن و سال نویسندههای آن یک دهه بعد از تاریخ جنگ است اما با موشکافی و دقت و خلاقیت این برهه از زندگی و وقایع مردمان جنگ تحمیلی را تجسم و خلق کردهاند. وقتی جمع هنرمندان جوان را با افراد شاخص از ردههای سنی قبلتر و پیشکسوتان این عرصه که خود را با آثار دفاع مقدس در این حوزه تثبیت کردهاند مشاهده میکنیم ، ابعاد گسترده و تنوع نگاهها را در این عرصه میبینیم که بسیار قابلتوجه و ارزش است.
اما متأسفانه در حوزه هنرهای نمایشی آن حجم از توجه و سرمایهگذاری که برای سایر حوزهها وجود دارد برای هنر تئاتر صرف نشده است. هنر تئاتر نیاز به پشتوانه و سرمایهگذاری دارد و اتکا آن بر حمایت یک ضرورت بوده و هست که سالهای زیادی همه اصحاب هنر در این خصوص اظهارنظر کرده و ضرورت آن امری واضح و مبرهن است. بهعنوان مثال در حوزه سینما اعتبار و توجه و حتی حمایت بخش خصوصی و سرمایهگذاری نهادهای اقتصادی وضعیت مناسبی برای این هنر ایجاد کرده که باعث رشد خوبی در این حوزه شده است. وقتی رویدادی در این موضوع برگزار میشود سهم زیادی از کانالهای مختلف حمایت و توجه وجود دارد. اما در حوزه تئاتر اینطور نیست. همان اعتبار دولتی و بودجه مختصر نهادهای فرهنگی در بخش تئاتر که صرف حمایت از تولیدات تعداد زیادی از هنرمندان میشود. این موضوع یکی از آسیبهای همیشگی این بخش بوده است. میبایست برای بهینهسازی وضعیت تئاتر کشور از منابع مادی و معنوی بخش دولتی و خصوصی بهتر و بیشتر استفاده شود تا شاهد رشد روزافزون این هنر در سطح جامعه باشیم. تعداد قابلتوجه هنرمندان و گروههای تئاتر حرفهای یک سرمایه است که متأسفانه شرایط ویروس کرونا باوجود فعالیت عادی هنرمندان سایر رشتهها اما فرصت محدودی برای هنرمندان تئاتر ایجاد کرده که فقط باید امیدوار باشیم خیلی زود از این ویروس خلاص شویم تا هنرمندان تئاتر بتوانند به روال همیشگی فعالیت کنند.
مدیرکل سابق اداره کل هنرهای نمایشی افزود: نمایشنامه رکن اصلی و بنیادی هنر تئاتر است. هنر تئاتر در دوران معاصر در شکل و ساختار و شیوههای اجرایی بسیار متحول شده اما همچنان نمایشنامه بهعنوان بنیاد اصلی هنر تئاتر شناخته میشود. توجه به درام منجر به اهمیت به تئاتر و رشد جریان نمایشنامهنویسی خواهد شد. باوجود ظهور نمایشنامه نویسان مختلف اما متأسفانه آنچنان که سایر بخشهای هنر تئاتر رونق گرفته درامنویسی جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است. با رونق و توسعه تئاتر بازیگران و کارگردانان و حتی طراحان و عوامل فنی امکان اشتغال و فعالیت مؤثری یافتهاند اما این وضعیت برای درامنویسان ما ایجاد نشد. کار نوشتن سخت است و محدود و خیلی از نمایشنامه نویسان ما نمیتوانند فقط با اتکا بر این حرفه زندگی خود را تأمین کنند. تولید محدود و حقالزحمه مختصر برای نمایشنامهنویس در یک تراز مناسب با وضعیت و جایگاه نمایشنامهنویسان قرار ندارد. یک مقطع استفاده از آثار و نمایشنامههای خارجی خیلی رواج داشت چون برخی عقیده داشتند ما نمایشنامهنویس قابل قبول نداریم. اما حالا اینطور نیست. از نسل پیشکسوت تا نسل جوان نویسندگان بسیار خوبی وجود دارند که درامهای با ارزش و زیبا خلق کردهاند. توجه به این حوزه یعنی کار نمایشنامهنویسی به معنای اهمیت دادن به این حوزه از همه جهت و طیف است. هم متولیان و مدیران و هم خود هنرمندان این عرصه باید به کار نمایشنامهنویس اهمیت دهند.
" کاش جای اینهمه استخوان لبهایت برمیگشت " را بعد از یک دوره دوری از نوشتن با شور و علاقه زیاد نوشتم.
وی در خصوص آخرین نمایشنامه خود در حوزه تئاتر دفاع مقدس گفت: نمایشنامه " کاش جای اینهمه استخوان لبهایت برمیگشت " را بعد از یک دوره دوری از نوشتن با شور و علاقه زیاد نوشتم. به دنبال فرصتی هستم تا نمایشنامه را اجرا کنم. بعد از سالها نوشتن حالا دیگر فقط خلق یک اثر مرا راضی نمیکند. نوشتن نیازی است که برای هر نویسنده دغدغه و نگرانی خاص خود را دارد. وقتی یک مضمون و اندیشه ذهن یک نویسنده را درگیر کند تبدیل به ضرورت میشود. برای همین نوشتن این اثر برای من دغدغهای بود در خصوص داستان و شخصیتهایی که خلق آنها ضرورت داشت. در این نمایشنامه در تکنیک و پرداخت این اثر تجربه جدیدی را دنبال کردم. نمایشنامه با کارهای قبلی من متفاوت است. ادبیات و پرداخت خاص خود را دارد. ساختار و پرداخت آن ایجاب کرد که حتی یک کلمه هم توضیح صحنه و توصیف در این نمایشنامه به کار نبرم و این سبک و شیوه نوشتن دشواری خاص خود را دارد. نمایشنامه را در فضایی شاعرانه خلق کردم. وقتی توصیف شاعرانه را برای یک اثر به کار میبریم به معنای رؤیایی بودن نوشته نیست. شاعرانگی نوعی اندیشه و رفتار است که شخصیتها در منش و گفتار خود بروز میدهند. مثل نگاه کردن و دیدن تصویری در آینه که واقعی بودن و نبودن آن برای ما معنا پیدا میکند. موضوع نمایشنامه درباره شخصیتهای جبهه و جنگ است. شهدای خلبان و قهرمانهایی که نقش بزرگ و زیادی در جنگ تحمیلی داشتند. همان دغدغه همیشگی یعنی برههای از تاریخ این سرزمین که هیچوقت فراموش نخواهد شد دستمایه من برای نوشتن نمایشنامه شد. دورانی که بهعنوان یک حادثه تاریخی مضمون و زاویه دید آشکار و پنهان زیادی دارد. سهم یک درامنویس است که از مردم و تاریخ و قهرمانان سرزمین خود بنویسد. برای نوشتن این اثر زمان زیادی را صرف کردم. با نشر نمایشنامه در همین چند ماه بازخورد بسیار خوبی گرفتهام که انگیزه و شوق مرا برای نوشتن دوچندان کرده است.
فعالیتهای انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در سال ۱۳۹۹ شایسته تقدیر
نویسنده و کارگردان نمایش «بلوطهای تلخ» در پایان افزود: سال گذشته به دلیل شیوع کرونا سال سختی برای اهالی تئاتر بود و بسیاری از فعالیتها با تعطیلی و شرایط سخت محدود شد. من این بحران جهانی را تکرار تاریخ میدانم. در همه قرنها و تاریخ زندگی بشری بحران و بلا و بیماریهای مختلف بوده است که بشر امروز در یک فراموشی تلنگری سخت از این ویروس خورد که آگاهی حاصل این تجربه خواهد بود. دیر یا زود ما از این بحران عبور خواهیم کرد. به نظر من با وجود این شرایط دشوار کار هنرمندان و نهادهایی که باعث شدند چراغ تئاتر روشن بماند جای تقدیر دارد. در سال گذشته و در همان ماهای اول شیوع ویروس کرونا که هنوز خیلی از ما چشماندازی از آینده و شرایط نداشتیم فراخوان هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت و فرصتی که این رویداد برای هنرمندان تئاتر ایجاد کرد یک اتفاق خوب بود. برگزاری این جشنواره بهعنوان اولین تجربههای برگزاری یک رویداد تئاتر به شکل آنلاین و محدود بسیار اتفاق خوبی بود. من برگزاری جشنواره درآن شرایط بخصوص با اتفاقهای قابلتوجه چون امکان ضبط و پخش حرفهای آثار تولیدشده و پخش آنلاین و اجرای محدود گروههای نمایشی با رعایت پروتکلهای بهداشتی از جهت اجرایی و عملی را قابلتقدیر میدانم. تعداد زیادی از هنرمندان کشور با این رویداد فرصت فعالیت داشتند. به نظرم انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس متعهدانه و دلسوزانه وارد این عرصه شد و اتفاقات خوبی را رقم زدند. با نوع نگاه مدیران بنیاد فرهنگی روایت فتح انتظارات اهالی تئاتر از انجمن تئاتر انقلاب بیشتر شده است و هنوز ظرفیتهایی برای کار بیشتر احساس میشود که امیدوارم در سال جدید محقق شود.آرزو دارم که بهزودی همگی از شرایط کرونا خلاص شویم و دوباره به شرایط عادی برگردیم و شاهد رونق دوباره سالنهای تئاتر باشیم.
«ابداع بدایع و انشاء صنایع» از سوی نشر آواهیا منتشر و روانه بازار کتاب شد.
کتاب ابداع بدایع و انشاء صنایع؛ گزیده متون مصنوع فارسی از عصر غزنویان تا روزگار زندیان اثری جدید از دکتر علیرضا شعبانلو، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است که توسط نشر آواهیا منتشر شده است.
اگر خواننده علاقمند متون کهن زبان فارسی مایل باشد مهمترین کتابهای حاوی نثر مصنوع را با رعایت ترتیب تاریخی و توجه به سیر تحول آن دنبال کند و با تحول سبکی نثر فارسی آشنا شود، کتاب ابداع بدایع و انشاء صنایع اثری بسیار قابل اعتناست.
در این اثر، ۲۹ متن پارسی از کلیله و دمنه، عَتَبَةُ الکَتَبه، مقامات حمیدی... تا جهان آرای عباسی، دُرّه نادره و تاریخ گیتیگشا معرفی شده است. برای آسانی کار خوانندگان، ترجمة احادیث و اشعار و برخی عبارات عربی و معنی برخی لغات نیز که در متن معنی ویژهای داشتند در پاورقی آمده است. امّا لغاتی که در همة متنهای برگزیده، معنی تقریباً ثابتی داشتند، فهرستوار در آخر کتاب آمدهاند و آیات قرآنی نیز به همراه معنی در پایان کتاب گنجانده شدهاند.
این کتاب به عنوان کتاب درسی برای آشنایی دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری زبان و ادبیات فارسی با متون نثر مصنوع تألیف شده است و برای تدریس در دروسی چون «تحقیق در متون نثر فارسی» در دورة دکتری و درس «تطور متون نثر» در دورة کارشناسی ارشد و نیز منبع ارزشمندی برای بخش متون نثر آزمون ارشد و دکتری زبان و ادبیات فارسی بهشمار میآید.
کتاب ابداع بدایع و انشاء صنایع (گزیده متون مصنوع فارسی از عصر غزنویان تا روزگار زندیان) به قلم دکتر علیرضا شعبانلو در ۴۴۸ صفحه با جلد سخت، با بهای ۱۲۰ هزار تومان از سوی نشر آواهیا منتشر شده و علاقمندان خرید این اثر میتوانند به فروشگاه دائمی نشر آواهیا به آدرس تهران، خیابان شریعتی، خیابان ظفر، پلاک هشتاد مراجعه کنند و یا برای خرید غیرحضوری به شماره تماس ۲۶۴۱۰۶۵۷ تماس بگیرند.
مستند «قیچی برگردون» به کارگردانی امین پوربرقی به زودی آماده نمایش میشود.
عبدالرضا کاهانی جزو معدود کارگردانهای متفاوت سینمای ایران است که در کارنامهی کاریاش تجربهی فیلمسازی در نقاط مختلف دنیا را دارد. او که بعد از توقیف پیاپی فیلمهایش مجبور به ترک ایران شد، برای اولین بار از ناگفتههای فیلمسازیاش و تاثیر سانسور بر سینمای ایران میگوید.
این مستند به کارگردانی امین پوربرقی در پاییز سال ۲۰۲۰ در شهر تورنتوی کانادا کلید خورده است و هم اکنون مراحل پایانی تولید خود را سپری میکند. لازم به ذکر است که مراحل پست پروداکشن این مستند همزمان در کشورهای ایران و اتریش در حال انجام است و پیش بینی میشود که به زودی آمادهی نمایش گردد.
عکس: فرنوش احمدی زاده
شهرام گیلآبادی گفت: اکثر مدیران کشور در عین انتقاد کردن و اعلام نارضایتی از وضعیت موجود، راه حلی برای برون رفت از مشکلات مطرح نمیکنند
برنامه پرده آخر با موضوع بررسی چشمانداز تئاتر در سال ۱۴۰۰، در ارتباط تلفنی با دکتر شهرام گیلآبادی (مدیرعامل خانه تئاتر) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
شهرام گیلآبادی در مصاحبه تلفنی با برنامه «پرده آخر» گفت: شرایط تئاتر در سال ۱۴۰۰ از حوزههای مختلف فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و غیره کشور تاثیر میگیرد.
وی افزود: خانه تئاتر از اسفند ماه سال ۱۳۹۸ تا به امروز نامهها و گزارشهای متعددی را در راستای آیندهپژوهی وضعیت تئاتر به مجموعههای مرتبط دولتی ارسال کرده است و شرایط حاضر و آینده را برای سازمانهای مختلف تحلیل کرده است.
مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به این که ما برای ارائهی اثر زیرساخت مناسب نداریم، اظهار داشت: تمام زیرساختهای کشور برای ارائهی اثر سنتی و شکننده هستند و تابع نظرات افراد اداری و تفکر کارمندی کار میکنند.
وی با بیان این که متاسفانه فرهنگ کشور با تفکر کارمندی و اداری مدیریت میشود، عنوان کرد: دولت به نظر متخصصان حوزه تئاتر در صنفهای مختلف توجه نمیکند.
شهرام گیلآبادی اضافه کرد: اکثر نیروهای متخصصی که در بخش غیر دولتی فعالیت میکنند با پیشرفتهای جهانی همگام هستند و با مردم و اعضای صنف خود ارتباط بسیار نزدیک دارند.
وی تاکید داشت: نیروهای متخصصِ بخش خصوصی میتوانند برای ساماندهی تئاتر و رفع مشکلات این رشته راهحلهای موثر و مطلوبی داشته باشند.
مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به این که دولت در حوزه تئاتر پیشافکنی میکند، توضیح داد: در حال حاضر هر شخص یا سازمان با نگاه اپوزسیون در حوزه تئاتر فعالیت میکند.
وی ادامه داد: اکثر مدیران کشور در عین انتقاد کردن و اعلام نارضایتی از وضعیت موجود، راه حلی برای برون رفت از مشکلات مطرح نمیکنند.
شهرام گیلآبادی افزود: هر سازمان یا نهاد باید رفع مشکلات تئاتر را از بدنهی خودش شروع کند و به جای ایراد گرفتن از سایر ارگانها، مسیر درست را پیش بگیرد.
وی اظهار داشت: اگر تئاتر ایران یک چشمانداز و نقشهی راهِ مناسب داشت، تمام سازمانها و متولیان دولتی و خصوصی در جایگاه مناسب قرار میگرفتند و هر شخص یا سازمان در جهت تکامل هدف مشخص فعالیت میکرد.
مدیرعامل خانه تئاتر تصریح کرد: بودجههای تعریف شده برای حوزه تئاتر – در سازمانهای مختلف – در راستای دستیابی به هدفی مشخص هزینه نمیشوند.
مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: بسیاری از فعالان تئاتر در سال گذشته به واسطهی حضور در جشنوارههای تئاتری حوزه هنری، درآمد کسب کردند.
برنامه پرده آخر با موضوع بررسی چشمانداز تئاتر در سال ۱۴۰۰، در ارتباط تلفنی با کوروش زارعی (مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
کوروش زارعی در گفتگوی تلفنی با برنامه «پرده آخر» با اشاره به لزوم تعامل و همکاری متولیان تئاتر، گفت: اگر متولیان مختلف تئاتر با یکدیگر در تعامل و همافزایی نباشند، اتفاق خوبی برای تئاتر ایران نمی افتد.
وی افزود: عدم وجود تعامل در بدنه تئاتر کشور باعث میشود تا تمام فعالیتها در تاثیرهای خرد و گامهای کوچک خلاصه شوند.
مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به فرآیند بودجهبندی این مرکز، توضیح داد: ما در اواخر سال ۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا، برنامهریزیِ بودجهی تئاتر را برای سال ۹۹ تغییر دادیم و بودجههای لازم را به تناسب شرایط ناشی از پاندمی کرونا تنظیم کردیم.
وی ادامه داد: حوزه هنری سعی کرد با بخشی از بودجهی تئاتر مشکلات معیشتی فعالان این حوزه را برطرف کند.
کوروش زارعی اضافه کرد: مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با کمک به تولید و گسترش تئاترهای آپارتمانی، تعدادی از فعالان تئاتر را از بیکاری نجات داد و بابت آثار تولید شده هزینههای مناسبی را پرداخت کرد.
وی اظهار داشت: در سال گذشته ۱۱ تلهتئاتر کوتاه با موضوع «حاج قاسم سلیمانی» در حوزه هنری به تولید رسیدند و از شبکههای «یک»، «چهار» ، «شما» و «امید» و شبکههای استانی پخش شدند.
مدیر هنرهای نمایشی حوزه هنری افزود: بسیاری از فعالان تئاتر در سال گذشته به واسطهی حضور در جشنوارههای تئاتری حوزه هنری، درآمد کسب کردند.
وی تاکید داشت: حوزه هنری در سال گذشته تلاش کرد تا تمام فعالیتهای خود را با نگاه حمایت از فعالان تئاتر تنظیم کند و از تمام فعالیتهای تئاتریها حمایت مالی داشته باشد.
کوروش زارعی در بخش دیگری از سخنان خود در برنامه «پرده آخر» گفت: مقام معظم رهبری در سالهای گذشته با افراد و اصناف مختلف هنری نشستهای متعددی را برگزار کردهاند و حرفهای فعالان حوزههای فرهنگ و هنر را شنیدهاند.
وی با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب در نشست با فعالان تئاتر در پاسخ به دغدغههای این صنف به کم بودن بودجه تئاتر در سازمانهای مختلف تاکید کردند، ادامه داد: مقام معظم رهبری در نشست با تئاتریها تاکید داشتند که باید به بخش تئاتر بودجه تزریق شود.
با اعلام مهدی همتی، دبیر جشنواره نوروز من هیئت داوران هر ۳ بخش این جشنواره معرفی شدند.
به گفته او دو نویسنده و فیلمساز نامدار کشور آقایان مهدی نادری و نیما عباس پور که چندی پیش در کنار یکدیگر بخش فیلمنامه نویسی جشنواره رضوی را داوری کرده بودند داوری بخش داستان این جشنواره را انجام خواهند داد.
آقایان ابوالفضل و داوود امان الله، برادران پر تلاش دنیای عکاسی داوری بخش عکس را بر عهده گرفته اند.جالب اینکه غلامرضا امان الله پدر این دو عکاس در دوره گذشته به داوری عکس های رسیده پرداخته بود.
برای داوری بخش شعر دو پژوهشگر مجرب ادبیات کشور الهام خلج و حسین خورشیدی معرفی شده اند.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و حضور در جشنواره نوروز من تا آخر فروردین فرصت دارند تا از راه های ذیل اقدام به ارسال آثارشان نمایند.
www.nowroozeman.ir
https://t.me/Nowroozeman4
https://instagram/Nowroozemanfestival
NowroozemanFestival1400@Gmail.com
فیلم سینمایی «کوزوو» به کارگردانی میثم هاشمی طبا و تهیهکنندگی حسن کلامی با حضور فرهاد آییش در مقابل دوربین کلید زده شد. «کوزوو» بر اساس فیلمنامهای از میثم هاشمیطبا در ژانر کمدی ساخته میشود.دیگر بازیگران این فیلم که از چهرههای شناخته شده سینما هستند به زودی معرفی میشوند. دیگر عوامل «کوزوو» عبارتند از: مدیرتولید: بهزاد هاشمی، جانشین تهیهکننده: مهدیا عابدی، دستیار یک کارگردان و برنامهریز: جواد گنجی، مدیر فیلمبرداری: بهرام بدخشانی، صدابردار: امید عاشوری، طراح صحنه و لباس: اصغر نژادایمانی، طراح گریم: محسن دارسنج، منشی صحنه: مارال فتحی، مدیر تدارکات: مهدی عباسیپور، عکاس: کوروش جوان، گرافیست و مدیر تبلیغات: محمدرضا بهشتینژاد و مشاور رسانهای: مریم قربانینیا. هادی زمردیان مجری طرح و سرمایهگذار این پروژه است.
قسمت اول مجموعهی covid-۱۹ که در مدیوم picture theatre ساخته شده است به نویسندگی نوید معمار ساخته شد. Picture theatre تلاقی تئاتر و فیلم است، که می توان آن را زیرمجموعهی فیلم ( کوتاه ) تجربی دانست. کارگردانی فیلم این مجموعه توسط مهدی حسین زاده و کارگردانی تئاتر آن توسط نوید معمار انجام می شود.
تحقیقات در حوزه ی تاریخ هنر و ایده ی بنیانی اثر توسط نوید معمار نوشته شده و نگارش قسمت ها با همکاری مشترک نوید معمار و مهدی حسین زاده به اتمام رسیده است. این قسمت به تهیه کنندگی استودیو آماتا در شهریورماه ۱۳۹۹ در "حمام خان" کاشان ساخته شد.
به گزارش روابط عمومی استودیو آماتا، این اثر از اواخر فروردین ماه ۱۴۰۰ در شهر های شیراز، رشت و تهران پخش خواهد شد.
اسامی بازیگران قسمت اول عبارت است از: صادق دامیار - امیرحسین باقریان - علی صادقی - پوریا زهرایی - سعید خسروی - سمیه اکبری - نسرین رشادی - فاطمه حری - برسام نوری - نوید معمار
و اسامی دیگر عوامل پروژه :
فیلم بردار : علی دولت ابادی - تدوینگر : مهدی حسین زاده - اصلاح رنگ و نور : علی دولت آبادی - طراح صحنه و لباس : نوید معمار - آهنگساز : پارسا ستوده - گرافیست : سپهر امیدوار - دستیار کارگردان : نگار قرهی - منشی صحنه : سهیلا ساطع - عکاس : آرش پژوه
همزمان با اتمام تعطیلات نوروزی و انتقال تئاتر به مشاغل گروه دو، مرکز تئاتر مولوی فعالیت خود را در سال جدید آغاز میکند.
به گزارش روابط عمومی مرکز تئاتر مولوی از یکشنبه مورخ پانزدهم فروردین ماه سال جاری فعالیت های مرکز تئاتر مولوی نظیر اجراها، کارگاه های آموزشی و برنامه های پژوهشی این مرکز از سر گرفته میشوند.
از نمایش های جدید این مرکز میتوان به نمایش : شب - خارجی – یرما نوشته فدریکو گارسیا لورکا به دراماتورژی و کارگردانی نسیم ادبی و ندا شاهرخی اشاره کرد که از ۱۸ فروردین ماه اجراهای خود را در سالن اصلی این مجموعه آغاز می کند. در این نمایش بازیگرانی همچون آناهید ادبی ،علیرضا عبدالعلی زاده،سجاد طاهری،سوگند حسینی،عاطفه غضنفری،دانیال محمدی ،سجاد باقری،صدف محسنی،شبنم خاتون حسینخانی،مرجان رونودی،صدف محسنی،شکیبا عسگری ،رایحه پاشا،شبنم ابریشمی،شقایق کمالی،حامد مهربانی،سهراب صمیمی و شهاب خجسته راد ایفای نقش می کنند..
همچنین کارگاه "فصل تئاتر مستند" که با همکاری بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران در مرکز تئاتر مولوی در سال گذشته آغاز گردیده است؛ جلسات پایانی خود را در ماه جاری در این مرکز برگزار خواهد کرد.
گفتنی است نمایش ها و رویداد های مرکز تئاتر مولوی همچنان با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی میزبان مخاطبان می باشد.
علاقمندان برای تهیه بلیط و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سامانه تیوال مراجعه کنند.
نمایشهای «هار» به کارگردانی حسین پوریانی فر، «سگک» به کارگردانی رضا بهرامی، «لوله» به کارگردانی علیرضا اجلی و «عمو لاوروف» به کارگردانی امیر امیری در نوبت اجرای فروردین و اردیبهشت در دو سالن استاد سمندریان و دکتر ناظر زاده کرمانی به روی صحنه میروند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل تماشاخانه ایرانشهر، نمایشهای «هار» به کارگردانی حسین پوریانی فر و «سگک» به کارگردانی رضا بهرامی به ترتیب در روزهای ۱۷ و ۲۲ فروردین ماه ساعتهای ۱۸:۳۰ و ۲۰ در سالن استاد سمندریان به روی صحنه میرود.
نمایش «هار» اثر برگزیده بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران است که در آن بردیا مشهودی، سپندار اعلم، مهدی قربانی، اکبر سلمانی اله دادی، میلاد افواج، نیما خطیب شاد، علیاصغر حسینی، جواد کارگر و علیرضا آشوری به ایفای نقش میپردازند.
نمایش «سگگ» اثر برگزیده هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت است که روایت گر زندگی شهید شاهرخ ضرغام از دوران کودکی تا شهادت ایشان است در این نمایش پریسا مقتدی، تینو صالحی، محمدرضا ایمانیان، لبخند بدیعی، سهیل ملکی، مهتاب شکریان و امیر عدل پرور به ایفای نقش میپردازند.
همچنین در سالن دکتر ناظر زاده کرمانی نیز نمایشهای «لوله» به کارگردانی علیرضا اجلی و «عمولاوروف» به کارگردانی «امیر امیری» به ترتیب در روزهای ۲۱ و ۱۸ فروردین ساعتهای ۱۸:۳۰ و ۲۰ به صحنه میروند.
نمایش «لوله» اثری فانتزی درباره جامعهای است که تحت سلطه یک سرکارگر قرار دارد. او از مقامات بالا دستور میگیرد که ۷ کارگر شرکت تخلیه چاه را اخراج کند، این ۷ کارگر اخراج میشوند و باقی ماجرا رخ میدهد. بازیگران این نمایش ابراهیم عبدی، محمدرضا آریان، یاسمن وفایی، مینا رسولی، مژده منظومه، غزل شجاعی و مصطفی عطری میباشند.
نمایش «عمو لاوروف» نیز قصه دو مأمور امنیتی از دو کشور مختلف است که در یک اتاقک با هوای محدود گرفتارشدهاند و تنها دو ساعت زنده خواهند بود در این نمایش نیز فریاد جودی، نازنین دیدهور، علی طاووسیان به ایفای نقش میپردازند. همچنین از سایر عوامل نیز میتوان به پوریا فرجی، الناز اسکندری دستیاران کارگردان، فریاد جودی منشی صحنه، رضا سلطانزاده آهنگساز، مسعود نیازی طراح صحنه و لباس، ساناز قلی زاده طراح صحنه و لباس، مهدی کیانی پوستر و بروشور، عرفان موسوی، رامین علیخواه، عکاس و فیلمبردار، تیزر مهدی کیانی، مسعود روشن و تایپو گرافی باران سلمانی اشاره کرد.
نمایش «هار» به کارگردانی حسین پوریانی فر که نمایش برگزیده بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی است، از ۱۷ فروردین در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می رود.
حسین پوریانی فرد نویسنده، طراح و کارگردان نمایش «هار» که به عنوان اثر برگزیده بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران است، قصد دارد این اثر نمایشی را از ۱۷ فروردین در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه ببرد.
در این اثر نمایشی که تهیه کنندگی آن را حمید پورآذری بر عهده دارد، بردیا مشهودی، سپندار اعلم، مهدی قربانی، اکبر سلمانی اله دادی، میلاد افواج ، نیما خطیب شاد، علی اصغر حسینی، جواد کارگرو علیرضا آشوری به ایفای نقش می پردازند.
مهرکوش علیزاده و مرسده نقی زاده گروه کارگردانی، امیر ساعتچی، نرگس نیک سیرت و مهدی قربانی مشاوران کارگردان، مریم برادران گرافیک، علی ملکی عکاس، متین حبیبیان آهنگساز و طراح صدا، نیلوفر نقیب ساداتی طراح نور، سارا مژده ( با همراهی مهدی قربانی، سپندار اعلم) طراح لباس و امیر قالیچی مجری طرح دیگر عوامل نمایش «هار» را تشکیل داده اند.
نمایش «هار» کاری از گروه تئاتر «پاپتی ها» است.
پس از موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر انتقال مشاغل تئاتر از گروه سه به گروه دو مشاغل ، سه اثر نمایشی از این هفته در تالارهای چهارسو، سایه و قشقایی تئاتر شهر به صحنه می روند.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، پیرو جلسه عصر چهارشنبه ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۰ و پیگیری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی و موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر انتقال مشاغل مربوط به تئاتر از گروه سه به گروه دو مشاغل، سه اثر نمایشی این هفته در تالار های چهارسو، قشقایی و سایه مجموعه تئاتر شهر میزبان مخاطبان تئاتر خواهند بود.
در تالار چهارسو تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی میثم یوسفی از روز سه شنبه ۱۷ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹ ، مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۴۰ هزار تومان روی صحنه می رود.
شاهین علایی نژاد ،مهناز غمخوار ،محمد صمدی ،مصطفی ایزدی ،پریسا فلاح زاده، مرتضی حقی، هومن قاسم خانی گروه بازیگران و بازی دهندگان نمایش را تشکیل می دهند، این در حالی است که فرید نوایی آهنگساز، علی پاکدست، مریم اقبالی طراح و سازندگان ماسک و تنپوش ، مرضیه سرمشقی و رفعت هاشمی سی سخت طراحان پوستر و بروشور، رضا خضرایی شاد طراح نور، نیلوفر عبدالعلیان طراح و سازنده عروسک های بخش سایه، محمد شباهنگ شاعر، یاسر بیات نوازنده تمبک و کمانچه، عرفان خزایی نوازنده تار، مرتضی برزگرزادگان برنامه ریز و دستیار کارگردان، علی رضایی دستیار کارگردان، احمد احمدی و زهرا دوستی دستیاران کارگردان، مهدی صالحی عکاس، جواد دهقان ساخت تیزر، آرش بختیاری زاده ومریم باطنی روابط عمومی دیگر اعضای گروه اجرایی نمایش هستند .
در خلاصه داستان تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» آمده است: «در مجلس بزمی دو خانواده سازهای سنتی (ایرانی )و کلاسیک (فرنگی) در حال اجرای موسیقی هستند که دو ساز جوان کمانچه از خانواده سازهای ایرانی و چنگ از خانواده سازهای کلاسیک رخ در رخ یکدیگر قرار گرفته و یک دل نه صد دل عاشق و واله و شیفته یکدیگر می شوند اما با توجه به اختلافات بین فرهنگی و خانوادگی شان با ممنوعیت خانواده هایشان مواجه می شوند.»
«مِرفی» عنوان دیگر نمایش جدید مجموعه تئاتر شهر است که از روز یکشنبه پانزدهم فروردین ماه در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به نویسندگی سپیده ضیایی و کارگردانی نگین ضیایی پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.
در این نمایش که ساعت ۱۸:۴۵ با مدت زمان ۶۰ دقیقه و قیمت بلیت ۳۰ هزار تومان روی صحنه می رود، ( به ترتیب حروف الفبا) حامد ادوای ، نیما انصافیان ، ساجده حمیدی منزه ، شادی ضیایی، رضا مرشد ، امین موحدی پور به عنوان بازیگر حضور دارند.
گروه تئاتر واسومانی (تهیه کننده)، سیروس تاجبخش صدا، امیرمرسلی مدیر تولید، بهگل شهیدی و فرنوش نادرپور گروه کارگردانی، رضابصیرزاده طراح صحنه، شادی ضیایی طراح صحنه، لیلا سرنی طراح گریم، میثم صفری طراح نور، روزبه خورزنی صدا و موسیقی، رضا جاویدی عکاس، سجاد داغستانی طراح پوستر و بروشور، محمد دادفر مدیر صحنه، امیر قالیچی مشاور امور رسانه و تبلیغات، مجید نیرومند ساخت تیزر، هدی نجفی نقاشی و گرافیک دیگر عوامل اجرایی تئاتر «مرفی» را تشکیل می دهند که پیش از این در بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران به عنوان یکی از آثار برگزیده معرفی شده بود.
در خلاصه نمایش آمده است: در عین حال که نمیشه انتظار داشت اوضاع بهتر بشه، دست کم لزومی نداره واهمه داشته باشیم که چیزی بدتر بشه. اوضاع همیشه همونطور که هست باقی می مونه. به این ترتیب، خارج از وجود خود مِرفی، دست کم پنج نفر به مِرفی نیاز دارن.
از روز سه شنبه ۱۷ فروردین ماه نیز یک اثر جدید با عنوان نمایش «کنسرت مرگ گرم» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی محمدرضا عطایی فر ساعت ۱۸ به مدت زمان ۹۰ دقیقه و قیمت بلیت ۴۰ هزار تومان اجرای خود را در تالار قشقایی تئاتر شهر آغاز می کند.
( به ترتیب اپیزود) : اپیزود یک: زرى اماد ، محسن زرابادى ، اپیزود دو: مهتاب باجلان، على حیدرى ، دانیال بلورى، اپیزود سه : محمد هادی عطایی ، خسرو کشاورز ، محمدباقر صفانور، بیتا شیری ، اپیزود چهار: حسین میرزاییان ، محمدرضا عطایی فر، الهه جوانمهر ، اپیزود پنج : علی یعقوب زاده ، الناز مکاری ، اپیزود شش: زری اماد ، رعنا حسین دخت ، رهام شریفی ، اپیزود هفت: محمد آسایشلو، مهدی اشتری ، فائزه رجبی ، احسان حاجیان ، پرنیا عسگری ، بیتا شیری ، سپهر صفرخانی، سهیل صفرخانی ،آرمین میرزایی، پارسا شیرازیان ، علیرضا عرب ، علیرضا اسلامی گیلانی گروه بازیگران نمایش را تشکیل می دهند.
رضا شاپور زاده طراح صحنه و لباس، المیرا رضی زاده دستیار کارگردان و برنامه ریز، رضا خضرایی طراح نور، شقایق فرشته مدیر روابط عمومی، آصف جاودان فر، وندا عفوی منشی صحنه، کیمیا رضایی، مسیح کامرانی، سارا واحد نوعی، سپهر صفرخانی، سهیل صفرخانی، سارا واحد نوعی ، مبین هاشمی، یگانه حسینی، دستیاران طراح صحنه و لباس، فرشاد فیضی، روسانا اربابی، روزبه سلطانی گروه عکاسان، محمد قربانی تدوین گر و نریتور ، فاطمه عطار باشی و محمد قربانی گویندگان، مسیح کامرانی طراح تراکت، مرجان عطایی فر طراح پوستر، بروشور و ساخت کلیپ هم به عنوان عوامل اجرایی در این اثر نمایشی حضور دارند.
روایت داستانی نمایش «کنسرت مرگ گرم» از دهه چهل آغاز شده و تا دهه ١٤٠٠ ادامه خواهد یافت . این نمایش به صورت داستان گو در هفت اپیزود با زبان موسیقى، رخدادهاى مهم هر دهه را روی صحنه روایت می کند.
گروه فرهنگی و هنری: در طی آیینی به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی تئاتر با حضور رییس و مسوول هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بابلسر از حمیدرضا گل محمدی تواندشتی نویسنده و کارگردان نمایش خیابانی «جیب خالی» و هنرمند فعال عرصه تئاتر شهرستان بابلسر تجلیل به عمل آمد.
به گزارش تئاتر تیوال، در طی آیینی به مناسبت روز جهانی تئاتر با حضور رییس و مسوول هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بابلسر از حمیدرضا گل محمدی تواندشتی، نویسنده و کارگردان نمایش خیابانی «جیب خالی» و فعال عرصه تئاتر شهرستان بابلسرتجلیل به عمل آمد.
قدرت اله یوسفی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بابلسر هشتم فروردین ماه ۱۴۰۰ در این آیین که با حضور مسوول هنری این اداره در دفتر ریاست اداره فرهگ وارشاد اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید باستانی نوروز و روز جهانی تئاتر گفت: هنر تئاتر پدیدهای است که مرز نمیشناسند و هر انسان اهل اندیشه که طعم آن را چشیده باشد، نه یک دل بلکه صد دل شیفته آن خواهد شد، چرا که تئاتر یکی از شاخه های هنری بسیار موثر در جامعه و اندیشهساز است که زندگی را از جنبههای عمیق خود بررسی میکند.
وی افزود: بیست و هفتم مارس مطابق با هفتم فروردین ماه شمسی، روز جهانی تئاتر را به هنرمندان پاک اندیش که با توجه به شرایط موجود کرونایی هم چنان دست از فعالیت خود در این زمینه برنداشته اند ، تبریک و تهنیت عرض می کنم و آرزو دارم که در آینده نزدیک شاهد فعالیت های عادی هنرمندان در شرایط غیرکرونایی باشیم.
یوسفی ادامه داد: در اینجا لازم است که از نویسنده و کارگردان نمایش خیابانی «جیب خالی» آقای حمیدرضا گل محمدی تواندشتی از فعالان عرصه تئاتر شهرستان بابلسر، بازیگران و عوامل فنی این نمایش با توجه به شرایط موجود کرونایی که درمهر ماه ۹۹ با موضوع امنیت و سلامت در شهرستان بابلسر به اجراء در آمد تقدیر و تشکر داشته باشم .
در پایان این آیین با حضور ریاست و مسول هنری اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان بابلسر باتوجه به شرایط موجود کرونایی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی از نویسنده و کارگردان نمایش«جیب خالی» به نیابت از بازیگران و عوامل فنی این نمایش با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تجلیل به عمل آمد.
گفتنی است: نمایش «جیب خالی» از سوی گروه تئاتر سیاوشان جهاد دانشگاهی واحد مازندران و با همکاری همیاران سلامت روان شمیم بهزیستی، اداره فرهنگ وارشاد اسلامی، شورای نطارت بر نمایش، اداره بهزیستی، فرمانداری و معاونت اجتماعی فرهنگی نیروی انتظامی شهرستان بابلسر به مناسبت هفته ناجا و هفته سلامت با موضوع امنیت و سلامت مهرماه ۹۹ در شهرستان بابلسر در چندین نوبت به اجراء در آمد.
خلاصه داستان نمایش به زن و شوهری می پردازد که در زمان وضعیت کرونایی و ناهنجاری های که از این بابت گریبانگیر جامعه شده است به بیرون از خانه رفته اند و درمسیر راه به خاطر موضوعی با همدیگر به بگو مگو می پردازند، بحث جدل به اوج می رسد، مرد از شدت ناراحتی بی حال می شود، روانشناسی که شاهد بگو ومگو آن ها بود به نزد آن ها میرود و...
در این نمایش «فاطمه گل محمدی» در نقش زن، «علیرضا رزمگر» در نقش شوهر،«آیدین عبدی» در نقش رهگذر و«آتنا پور یوسف» در نقش روانشناس در این نمایش به ایفای نقش پرداختند.
«شیرین مجتهدی» به عنوان مشاور کارگردان، «آتنا پور یوسف» به عنوان مشاور روانشناسی، «سید علیرضا رزمگر» به عنوان دستیار کارگردان و طراح پوستر و بروشور، «غلامرضا گل محمدی تواندشتی» و «عباس فلاحتی» به عنوان تصویر بردار و عکاس در این نمایش همکاری داشتند.
مخطبان تئاتر در ایران "کوبو آبه" (به ژاپنی Abe Kobo) را با نمایشنامه های "دوستان" و "قتل غیر عمد" می شناسند. قلم او در زمینه نگارش رمان نیز نشان داده است چیزی از هم وطن خود یعنی "هاروکی موراکامی" کم ندارد.
رمان های "کشتی ساکورا" و "زن در ریگ روان" نمونه هایی است که در آن مخاطب با شیوه داستان پردازی این نویسنده ژاپنی که در آن نظم و قواعد آشنا روایت های کلاسیک تعمدا به منظور گیجی خواننده شکسته شده است، مواجه می شود. ادبیات نوگرا این نویسنده که متاثر از پایان جنگ جهانی می باشد، حول از خودبیگانگی می گردد.
او در نمایشنامه "چمدان" نیز بار دیگر از فضای ذهنی سوررئال و زبان اگزیستانسیالیستی خود رونمایی میکند و در آن به ترسیم انسان امروزی هویت زده ای می پردازد که تقلا می کند خود را از دنیای محبوس شده اش رها کند! جهان آوانگارد و کافکایی این نمایشنامه توان این را دارد که ذهن خواننده و مخاطب را به چالش بکشاند.
لازم به ذکر است که این نمایشنامه با ترجمه مصطفی دهقان و کارگردانی آریو راقب کیانی از روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۴۵ در تماشاخانه اهورا روی صحنه میرود که در این اثر نمایشی شهاب حیدری، مهسا سیاری و الناز شاهوردی به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه داستان نمایش "چمدان" آمده است: حالا تنها قفلی که باقی مونده توی ذهنته!
علاقه مندان جهت خرید بلیت این نمایش که از ۲۲ فروردین ماه هر روز ساعت ۱۷:۴۵ در تماشاخانه اهورا روی صحنه میرود، میتوانند از طریق سایت تیوال و یا گیشه به آدرس میدان هفت تیر، ابتدای خیابان مفتح جنوبی، بین کوچه تور و همراه، مجتمع هنری عرفان (تیتان) اقدام کنند.
پوستر هفته «هنر انقلاب اسلامی» که برنامههای آن از ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ آغاز میشود، منتشر شد.
به گزارش ستاد خبری هفته هنر انقلاب، هفته هنر انقلاب که هر سال همزمان با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم از سوی حوزه هنری با برپایی مجموعه برنامههایی گرامیداشته میشود، در سال ۱۴۰۰ کار خود را از ۱۸ فروردینماه آغاز میکند. همچنین پوستر این رویداد نیز منتشر شد.
یکی از مهمترین برنامههای این هفته معرفی و تقدیر از چهرهسال هنر انقلاب است. انتخاب این چهره بر اساس اهمیت و فعالیتهای هنری انقلابی وی در سال گذشته انجام میشود.
حوزه هنری انقلاب اسلامی بر این اساس ۱۴ نامزد مرحله اول چهره سال هنر انقلاب در سال ۱۳۹۹ را معرفی کرده است. میکائیل براتی – طراح گرافیک و تصویرساز، علی حدادی- عکاس، محمدرضا حسایی و حسین صفارزادگان – کارگردان انیمیشن، محمدرضا دوستمحمدی- طراح گرافیک و تصویرساز، خانم کلر ژوبرت – نویسنده مسلمان فرانسوی مقیم ایران، جلیل سامان- فیلمنامهنویس، تهیهکننده و کارگردان، محمدرضا سرشار- نویسنده، مدرس و منتقد ادبی، سیاوش سرمدی- کارگردان و فیلمنامهنویس، محمدرضا شفاه – تهیه کننده و مؤسس باشگاه فیلم سوره، زینب عرفانیان- نویسنده، افشین علا- شاعر و پژوهشگر ادبی، عبدالحمید قدیریان- نقاش و طراح صحنه، علیمحمد مؤدب- شاعر و منتقد ادبی و مؤسس شهرستان ادب و وحید یامینپور- پژوهشگر و نویسنده ۱۴ نامزد مرحله اول چهره سال هنر انقلاب در سال ۱۳۹۹ هستند.
پس از بررسی این نامزدها ۵ هنرمند به عنوان نامزدهای نهایی انتخاب و از میان آنها چهره سال هنر انقلاب در اختتامیه مجموعه برنامههای هفته هنر انقلاب معرفی میشود.
هفته هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۰ از ۱۸ الی ۲۵ فروردینماه از سوی حوزه هنری با برپایی مجموعه رویدادهایی در سراسر کشور برگزار میشود.
یادآور میشود، چهره سال ۹۸ نیز همزمان با معرفی چهره سال ۹۹ معرفی و تقدیر خواهد شد. سال گذشته نامزدهای چهره سال ۹۸ معرفی شده بودند، اما به منظور رعایت شیوهنامههای بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا و به دنبال عدم امکان برپایی برنامههای مختلف در کشور، معرفی چهره سال ۹۸ به تعویق افتاد. از این رو حوزه هنری تصمیم دارد فروردینماه ۱۴۰۰ و همزمان با هفته هنر انقلاب به معرفی چهرههای هنر انقلاب در دو سال ۹۸ و ۹۹ بپردازد.
جواد افشار کارگردان تلوزیون و سینما، صابر شیخرضایی طراح و گرافیست، غلامرضا صنعتگر خواننده، محسن کاظمی نویسنده، حسن روحالامین نقاش ۵ نامزد نهایی چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۸ هستند.
گفتنی است، هفته هنر انقلاب که هر سال با برپایی مجموعه برنامههایی از سوی حوزه هنری برگزاری میشود در تازهترین دوره خود ۱۸ الی ۲۵ فروردین ماه سال جاری به معرفی چهرههای سال۹۸ و ۹۹ هنر انقلاب به صورت همزمان میپردازد.
حوزه هنری انقلاب اسلامی معرفی چهره سال هنر انقلاب را از سال ۹۳ آغاز کرده است که در این سالها مرتضی سرهنگی نویسنده کتاب و ادبیات دفاع مقدس چهره سال ۹۳، مجید مجیدی کارگردان فیلم سینمایی «محمد رسولالله» چهره سال ۹۴، سید مسعود شجاعیطباطبایی دبیر جشنواره کارتون و کاریکاتور«هولوکاست» چهره سال ۹۵، حمید حسام نویسنده مجموعه آثار ادبیات دفاع مقدس چهره سال ۹۶ و ابراهیم حاتمیکیا کارگردان فیلم سینمایی «به وقت شام» به عنوان چهره سال ۹۷ انتخاب، معرفی و تقدیر شدند.
محمد قنبری در تازهترین تجربه خود، به سراغ نمایش "یک آشنایی ساده" نوشته والنتین کراسناگوروف رفته است.
به گزارش روابط عمومی، نمایش «یک آشنایی ساده» با ترجمه ماندانا مجیدی و به کارگردانی محمد قنبری قرارست از طریق پلتفورم های آنلاین پخش شود.
این دومین اثر کراسناگوروف است که پس از "سهم زن" توسط این کارگردان روی صحنه می رود.
"یک آشنایی ساده" قصه زن و مردی است که در رستوران یک هتل با هم آشنا میشوند و با ورود زن به زندگی خصوصی مرد کشمکشی اتفاق می افتد.
محمد قنبری پیش از این نمایش سهم زن را با بازی متین ستوده و سمیرا حسینی کارگردانی کرده است و به زودی از طریق پلتفورم های آنلاین پخش می شود. خانم گلاب، اتاق عروس، اتاق ورونیکا، جرم داریم تا جرم، سلام مایکل به زندان من خوش آمدی، هیدام و...از دیگر آثار محمد قنبری است.
بازیگران و دیگر عوامل نمایش به زودی اعلام خواهد شد
دبیر نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی کوتاه دانشجویی«فضای معنوی آیات قرآنی» دانشکاه های مازندران با پایان یافتن مهلت ارسال آثار به دبیرخانه، در طی احکامی هیات داوران این جشنواره را معرفی کرد.
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی مسئول کانون تئاتر سیاوشان جهاد دانشگاهی واحد مازندران و دبیر نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی کوتاه دانشجویی «فضای معنوی آیات قرآنی دانشگاه های مازندران در گفت و گو با تابناک مازندران از معرفی هیات داوران این جشنواره خبر داد و گفت: با توجه به پایان یافتن مهلت ارسال آثاربه دبیرخانه جشنواره، در طی احکامی خانم ها اعظم بروجری، شیرین مجتهدی و آقای حبیب طالقان غفاری به عنوان هیات داوران این جشنواره منصوب شدند.
وی افزود: این جشنواره به منظور احیای مفـاهیم و موضوعات مـرتبط با فضای معنوی آیات قرآنی «دانش اندوزی و علم، تمثیل های قرآنی، داستان های قرآنی، تفکر و تعمق در طبیعت،..» دوبخش خیابانی و صحنه ای در سطح دانشگاه های استان مازندران برگزار شد.
دبیر نخستین مسابقه نمایشنامه نویسی کوتاه دانشجویی «فضای معنوی آیات قرآنی» با ارایه این مطالب که به برگزیدگان مسابقه، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار، لوح سپاس و جوایز نقدی اهداء میشود. خاطرنشان کرد: آثار منتخب در مجموعه نمایش نامه ای از سوی ستاد جشنواره به چاپ خواهد رسید و نتایج این جشنواره در پایان فروردین ماه ۱۴۰۰ اعلام خواهد شد.
وی در پایان با ارایه این مطلب که در طی مراسمی از برگزیدگان این جنشواره تجلیل به عمل خواهد آمد. اذعان داشت: خانم ها اعظم بروجردی و شیرین مجتهدی از نویسندگان و هنرمندان تئاتر کشور در بخش تخصصی نمایشنامه نویسی و آقای حبیب الله طالقان غفاری از قاریان بین المللی و مدرسین قرآنی در بخش محتوایی آثار رسیده به دبیرخانه را داوری خواهند کرد.