در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال نمایش اندر حکایت بلدیه اصفهان
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 02:34:19
امکان خرید پایان یافته
۰۱ تا ۳۰ مرداد ۱۳۹۳
۱۹:۳۰  |  ۱ ساعت و ۵ دقیقه
بها: ۱۰,۰۰۰ تومان

تلفن رزرو بلیت : 09362876719
تلفن تماشاخانه سنگلج : 55156060

گزارش تصویری تیوال از نمایش اندر حکایت بلدیه اصفهان / عکاس: مهدی اسماعیلیان

... دیدن همه عکس‌ها ››

مکان

پایین تر از میدان حسن آباد، ضلع جنوبی پارک شهر، خیابان بهشت، تماشاخانه سنگلج
تلفن:  ۵۵۶۳۰۸۷۱، ۵۵۶۲۵۴۴۴

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
اشکال از بنده بود که قبل از دیدن نمایش ، توضیحات جناب موسوی کارگردان محترم را نخوانده بودم و توقع داشتم ؛ تئاتری ! در حد همان مجالس شادی آور زنانه ببینیم ، که البته کمی جا خوردم چون طبق گفتۀ ایشان : از شیوۀ تخت حوضی استفاده شده بود و بنده در این قسمت عذر تقصیر دارم . ولی فکر میکنم دستمایه قرار دادن یک اتفاق تاریخی عظیم برای نشان دادن این آئین سنتی کمی دور از انصاف است.
به هر روی این بحث در پی کاستن از ارزش اینگونه آئینها نیست ، چراکه هرکدام از آنها چه غمگنانه و چه شادی آور جزئی از هویت و فرهنگ جامعه است و نبودشان خلأی ، ولی بنده بعنوان یک تماشاچی ، که هم برای جنبشهای رهایی بخش بانوان و هم رسومات سنتی هرکدام به نوبۀ خود احترام وافری قائلم ، کنار هم قرار دادن این دو را امر مطلوبی نیافتم .

البته شاید حقیر متهم به کلیشه گرایی ، محدودیت افکار و حتی دشمنی با نوآوری باشم ولی این مهم را با مثال کوچکی درحد سواد خویش توضیح خواهم داد :
فرض کنید پارچه هایی را مانند ترمه و ابریشم یا همین لی (منظور همان جین است که از ممالک فرنگ می آید) هرچند هم که گران و زیبا باشد ؛ اما مناسب دوخت البسه ای مثل کت و شلوار رسمی با آن برشها و خطوط فرمدار نیست و اصولاً چنین صنعتی با چنین مصنوعی جور در نمی آید ، شاید کسی هم این کار را انجام داده و مورد توجه هم قرار گرفته باشد ، اما دیگر نه آن آنست که بود ، نه این آنی که باید باشد و به قول ظریفی : هر چیز به جای خویش نیکوست .

عیبش گفتی ... دیدن ادامه ›› حُسنش بنما :

در میانه باید یادآور شوم در بعضی از صحنه ها مثلاً تصنیف شیر علیمردان انصافا حق مطلب خوب ادا شده بود و به نظر بنده شاید این از ماهیت غمگین قضیه بود که این احوالات پدید آمد یعنی نبود آرد و گرسنگی بچه ها وظلمی که به مشروطه رفت و باقی غزایا ....!!!! و اگر چند نغمه و گوشۀ در خورِ دیگر نیز به کار اضافه میشد جامۀ زیبنده ای بود به قامت نمایش (پدر آمرزیده ؛ آنوقت دیگر مجلس شادی آور نبود که تو و دیگران بروید و خاطری منبسط کنید)

البته کمی بیشتر که در مطلب غور میکنم درمی یابم که اصلاً مگر مجلس شادی آور زنانه به تنهایی هم قابلیت اجرا دارد ؟!!!؟؟

http://www.irna.ir/fa/News/81256345/%D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%85%D8%A7_-_%D8%AA%D8%A6%D8%A7%D8%AA%D8%B1_-_%D8%AA%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%B2%DB%8C%D9%88%D9%86/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA_%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86_%D8%AC%D9%86%D8%A8%D8%B4_%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86_%D8%AF%D8%B1_%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86_%D9%82%D8%A7%D8%AC%D8%A7%D8%B1_%D8%AF%D8%B1_%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4_%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%B1_%D8%AD%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA_%D8%A8%D9%84%D8%AF%DB%8C%D9%87_%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86
یا اینکه چیز دیگری هم باید چاشنی کارشود و در این هاگیر واگیر قرعه بنام روزنامه نگاران بختیاری خورده که قطعاً در هنگام دستگیری شهردار وقت احوالاتشان این طور نبوده است ، ولی چه میشود کرد داستان کوتاهی دست است و .........

پس از اینهمه : جناب تقی پور با آن لهجۀ شیرین و بازی انحصاری و کاراکتر بخصوص و .... همانی بودند که باید و دست مریزادی برای بازی و بیان چشمگیر بی بی عصمت با سنگ تمامی که بازیگری ملایری زاده (دارای تجربۀ کارگردانی) برای ایفای ظرافتهای نقش یک شیرزن لُر با تبحری بخصوص در اجرای این رُل از خود نشان دادند و بقیۀ خانمها نیز اجرای قابل قبولی در اندازۀ نمایش ارائه کردند و همانگونه بود نور و دکور (بفرمودۀ کارگردان) . در این بین موسیقی هم بعنوان یکی از اجزای اصلی کار کمی ضعیف نشان داد .

و در آخر بازهم از جناب موسوی سپاسگذاریم بابت همّی که در اینکار دارند و لحظات شادی که در این وانفسای فجایع انسانی برای همگان میسازند .
















http://www.corianpassargad.com/
ر. پ، ه جهانگیری، سین الف و ناهید این را خواندند
تینا، ابراهیم م و سایه موسوی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
۲۹ شهریور ۱۳۹۲

/در استقبال از شانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی/
کارگردان نمایش ”اندر حکایت بلدیه اصفهان”: به بازی بازیگران متکی هستم

کارگردان نمایش «اندر حکایت بلدیه اصفهان» گفت: داستان متن به دوره مشروطه بازمی گردد و در واقع یک مجلس شادی‌آور زنانه است که روزگاری دور در اندرونی‌ها اجرا می‌شد.
"سیدعظیم موسوی" در گفت‌وگو با سایت ایران‌تئاتر درباره شیوه اجرایی نمایش تصریح کرد: من بر آیین‌های کهن تسلط خاصی دارم که قسمتی از آن را در بخش قهوه‌خانه‌های این دوره جشنواره می‌بینید. با توجه به این تجربه و شناخت، سعی کردم در نمایشم از مراسم آیینی استفاده بهینه را ببرم، یعنی ... دیدن ادامه ›› آیین‌ها در خدمت نمایش باشند نه این‌که خود آیین را اجرا کنیم. برای مثال، از شیوه تخت‌حوضی یا از ترانه‌های عامیانه که در اندرونی‌ها خوانده می‌شد، استفاده کردم ولی روی آنها طراحی و کارگردانی انجام داده ام.
وی ادامه داد: در این نمایش هیچ وابستگی به نور و دکور ندارم. نور صحنه، یک نور عمومی است و نمایش در یک صحنه خالی اتفاق می‌افتد. در واقع فقط به بازی بازیگران متکی هستم. به نوعی می‌خواهم بگویم زن‌ها کمدی را خیلی خوب بازی می‌کنند، ولی از آن محرومند. جز خودم در مقام کارگردان، حتی طراح پوستر،گریم، لباس، صحنه، موسیقی و همه عوامل دیگر خانم ها هستند.
این کارگردان بیان کرد: تماشاگران در این نمایش یکسری بازی‌های نمایشی را می‌بینند که همیشه در قصه‌های مادربزرگ‌ها شنیده بودند. آنها می‌بینند آیین‌ها به چه صورت بوده و مردم آن روزگار به چه شکل لباس می‌پوشیدند یا مثلاً شلیته چه بوده یا بازی زنانه چیست. همچنین تنوع موسیقایی و طنزی که در کار به وجود آورده‌ام، باعث شده تماشاگر ارتباط خوبی با اثر برقرار کند.
گیتی قاسمی، پریناز لطف‌اللهی، عصمت رضاپور، شهره اشتری، باران ستوده و ژاکلین آواره در نمایش «اندر حکایت بلدیه اصفهان» بازی دارند. علاوه بر این، سرپرست موسیقی زهره عشقی و منشی صحنه،‌آهو کاظمی هستند.
این نمایش بر اساس داستانی مستند در دوره مشروطه است که طی آن،«بی‌بی‌عصمت» که زنی بختیاری و روزنامه‌نگار است و روزنامه «زبان زنان» را درمی‌آورد، با زنان بختیاری و اصفهانی جمع می‌شوند و در اولین جنبش زنان، رییس بلدیه را دستگیر می‌کنند. مردها به مجلس رفته‌اند تا محمدعلی‌شاه را در تهران برکنار کنند. زن‌ها رییس بلدیه که آرد را احتکار کرده، دستگیر کرده و در میدان شهر اعدام می‌کنند.
نمایش «اندر حکایت بلدیه اصفهان» امروز جمعه 29 شهریور در دو نوبت 17 و 19 در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به صحنه می رود.
ماهور ابراهیمی، sahar amini و sanaz m.barin این را خواندند
ابراهیم م و زهرا احمدی این را دوست دارند
خوشبختانه من افتخار این رو داشتم که قبل از شروع اجرای این نمایش یعنی تو مراحل تمرین روزی رو در کنار این هنرمندان عزیز بگذرونم و باید بگم دو یا سه تا از بازیگران اینکار واقعاً منو شگفت زده کردند. امید اینو دارم که بتونم با وجود مشغله زیاد اینکارو در اجرای اصلی ببینم.
مخصوصاً به خاطر ارداتم به سرکار خانم زهرره عشقی بزرگوار و جناب آقای موسوی
۱۲ مرداد ۱۳۹۳
اجرای بازیگرها واقعاً عالی بود!
۱۲ مرداد ۱۳۹۳
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید