در مورد این نمایش در نقد کاربران دیگر چند نکته ناگفته مانده است:
1- در برخی نقدها گفته شده که این نمایش داستان ساده و به دور از پیچیدگی دارد. به نظر اینجانب علاوه بر داستان عاشقانه اصلی میتوان لایه دیگری از این داستان را در نظر گرفت و از منظری دیگر به آن نگریست. به نظر اینجانب در این داستان شخصیتی که توسط آقای علیرضا آرا بازی میشود نماد کلی یک هنرمند است. دو دسته از افراد عاشق هنرمندان هستند: مردم عوام (که شخصیت ملک نماد آنست) و صاحبان ثروت و قدرت (که پری و خانواده اش نماد آنها هستند). مردم عوام در بسیاری موارد هنرمندان را به عرش میرسانند و به محض دیدن خطایی یا شایبه نزدیکی آنها به صاحبان ثروت و قدرت آنها را فراموش کرده و یا به نابودی میکشانند. برخورد مردم ما در شبکه های اجتماعی با بسیاری هنرمندان و عواقبی که ناخواسته برای آنها به وجود می آورند گواه این مدعاست. چه بسیار هنرمندانی که علیرغم علاقه عامه مردم در اثر این مشکلات به کنج انزوا خزیده و در همان انزوا به جهان باقی شتافته اند. البته واکنش عامه مردم پس از مرگ بسیار تفاوت میکند و چنانکه در این نمایش میبینیم مرثیه سرایی برای هنرمند از دست رفته به اوج می رسد. صاحبان ثروت و قدرت نیز زمانیکه هنرمند برای آنها مفید است (مانند تعلیم ساز در این نمایش) به او ارادت دارند. ولی به محض احتمال کوچکترین خطری از جانب وی او را نابود می نمایند. البته همان گونه که در این نمایش می بینیم خود هنرمند -علیرغم بی مهریهای عامه مردم- عاشق مردم است و وسوسه ثروت و قدرت بر او اثری ندارد.
2- تنوع دستگاههای موسیقی در این اثر یکی از شاخصهای آنست. در این نمایش بنا بر حال و هوا از دستگاههای متفاوتی استفاده شده است. تصنیف نادیده رخت که در اوایل نمایش اجرا میشود در دستگاه بیات اصفهان است که بالنسبه دستگاهی شادی آفرین است. تصنیف تار زلف در دستگاه سه گاه و تصنیف آخر (بتا بتا) در دستگاه چهارگاه است. شبیه خوانیها بیشتر در دستگاه شور و متعلقات آن (مانند بیات ترک و دشتی) اجرا می شوند که با حال و هوای غم انگیز آنها مطابقت دارند. این نمایش جدا از داستان آن مجموعه ارزشمندی از تصانیف و آوازهای موسیقی ایرانی است که جای تقدیر دارد.
3- یکی از شاخصهای مهم این نمایش این است که در آن بازیگران آن قدر توانایی خوانندگی دارند که به عنوان خواننده اصلی
... دیدن ادامه ››
اثر مطرح شوند. در سالهای اخیر نمونه های اندکی مانند خانم هانا کامکار مطرح شده اند که توانایی بازیگری و خوانندگی را توامان داشته اند. جای چنین بازیگران توانایی در بسیاری از نمایشهای ما خالی است. در این جا لازم میدانم همانند دیگر دوستان از صدا و قدرت بازیگری خانم ادبی و آقای آرا ستایش نمایم.