یادداشت ”یوسف باپیری” کارگردان نمایش ”ویران”
نمایش"ویران" نوشته محمد منعم و کارگردانی یوسف باپیری به تهیهکنندگی محمد قدس که این روزهای در تالار مولوی با استقبال تماشاگران مواجه شده و تا 20 اسفند ماه مهمان تالار مولوی خواهد بود.
نمایش مستند "ویران" که برگزیده بخش نگاه ویژه سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر است، روایت یک گروه تئاتر است که میخواهند نمایشی را با موضوع زلزله تهران کار کنند. در این نمایش فرهاد مهندسپور به عنوان مشاور کارگردان و بهرام افشاری، مهتا پناهی، عباس جمالی، نگین خامسی، معصومه رحمانی، هوتن شکیبا، مرجان قمری، نوید محمدزاده، زارا مولایی به عنوان بازیگر حضور دارند.
"یوسف باپیری" کارگردان این اثر یادداشتی را به مناسبت اجرا در اختیار سایت ایران تئاتر قرار داده است
... دیدن ادامه ››
که می خوانید.
سلام
من به عنوان کارگردان نمایش"ویران" به مدد لطف تمام کسانی که در صفحات مختلف از تعاریف، نظرات، پیشنهادات، نقدها، تحلیلها و ناخرسندیهایشان در مورد نمایش "ویران" سخن گفتند، ضمن سپاس و تشکر فراوان خود و گروه اجرایی نمایش"ویران" از توجه و استقبال همه این دوستان، هنرمندان، اساتید و بخصوص منتقدین و تمام تماشاگرانی که برای دیدن نمایش " ویران" در این روزهای نزدیک به بهار و با تمام مشکلات اقتصادی موجود ساعت 17:30 هر روز به جز شنبهها سالن اصلی تالار مولوی را برای دیدن "ویران" انتخاب کردهاند، حال چه با خرسندی کامل یا نسبی و یا ناخرسندی کامل یا نسبی سالن را ترک کردهاند، می خواهم نهایت احترام من و گروه اجرایی را با فشردن دستان گرمشان در این روزهای نه به ظاهر سرد اما سرد پذیرا باشند.
شاید این خاصیت ماست یا شاید بهتر است که باشد که بیش از تعریفها و اظهارنظرهای دلگرمکننده به نقدها توجه میکنیم لذا با سر فرود آوردن برای تمام تماشاگرانی که این نمایش را دیدهاند ذکر این مطالب را لازم میدانم:
ما چگونه تئاتر را میآموزیم؟ ما چگونه تئاتر کار میکنیم؟ ما چگونه به دیدن یک نمایش میرویم؟ میان ما(به عنوان تولید کننده نمایش) و مخاطب چه فرایندی در حال شکلگیری است؟ و صدها سوال دیگر از این دست که با روی صحنه بردن هر نمایش یا دیدن آن در ذهن ما شکل میگیرد. من فکر میکنم در آرمانیترین جواب ممکن ما تئاتر کار میکنیم که آدمهای اندکی بهتری باشیم و آن را به مخاطب عرضه میکنیم که آنها هم بعد از دیدن نمایش با اندکی تامل و تفکر با چاشنی احساس، آدمهای اندکی بهتری شوند. هدف ارائه یک بیانیه سیاسی یا اجتماعی نیست بلکه بررسی چگونگی ایجاد روندی در حال شکلگیری بین تولیدکنندگان یک اثر و مخاطب است. ما در "ویران" قبل از مواجه با مخاطب با خود روبرو شدیم حال با چاشنی مستندگونه. قبل از بیان مفاهیم و معانی متعالی بشری و بیان ایدئولوژیها، تحلیلها و ایدههای نخبهگرایانه و شاعرانه به بیان خود دست زدیم. آری خود را بیان کردیم و آن را به گفتگو گذاشتیم. حال این بیان کردن خود نه کار سادهای بود و نه هست. ما فکر میکنیم تمامی رفتارهای اجتماعی ما در فضای بیرون از نمایش بخشی از بیان ما بر روی صحنه است. یا به زبان سادهتر ما همانطور تئاتر کار میکنیم که زندگی میکنیم. حال چگونه زندگی میکنیم؟ خود بخوان حدیث مفصل... ما سعی کردیم در بیان خود بر روی صحنه با خود واقعیمان روبرو شویم و در حد توان با صداقت کامل و در نهایت آن را با مخاطبمان به اشتراک بگذاریم. حال چه میزان موفق بودهایم مطمئنا حق با شماست.
ما تا آخر اسفندماه در حال اجرا هستیم از تمام کسانی که تاکنون موفق به دیدن نمایش نشدهاند در این روزهای باقیمانده دعوت مینمایم که به دیدن نمایش "ویران" بیایند و ما را از نظرات خود بیبهره نگذارند.
http://www.theater.ir/fa/note.php?id=33319