در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال گردش سرگذشت ارامنه ایران
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 07:04:04
امکان خرید پایان یافته
جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶
بها: ۷۵,۰۰۰ تومان

برگزار کننده: موسسه ژیوار

ایرانیان ارمنی تبار گروه قومی از شهروندان ایران هستند که در تهران، تبریز، اصفهان و سایر شهرها سکونت دارند. جمعیت آنان در ایران بین ۸۰ هزار و ۱۲۰ هزار نفر است. ایرانیان ارمنی بزرگترین گروه مسیحیان ایران هستند. داستان ورود ارمنیان به ایران اما قصه کهن است. وجود کلیساهای کهنی مثل قره کلیسا در چالدران و استفانوس مقدس در جلفا حاکی از حضور دیرینه ارمنیان در ایران است. در دوره صفویه و زمان حکومت شاه عباس، تعداد زیادی از جمعیت ارمنی های جلفای نخجوان به سمت اصفهان کوچانده شدند و به مرور جلفای اصفهان را بنا نهادند. اسناد تاریخی سابقه حضور ارمنیان در تهران را از سال ۱۷۵۰ میلادی و در دروازه شاه عبدالعظیم ثبت کرده اند. اولین گروه ارمنیان پیش از به سلطنت رسیدن کریم خان و در دوران نادرشاه افشار به دلیل بدرفتاری های او با این قوم به تهران آمدند. به تدریج با مهاجرت ارمنیان از باقی شهرهای ایران مثل تبریز و سلماس، به تعداد خانواده های ارمنی تهران افزوده شد. در سال ۱۷۶۸ میلادی در زمان سلطنت کریم خان زند، ارمنیان تهران اولین کلیسای خود را به نام کلیسای تادیوس و بارتوقیمیوس مقدس در کوچه ارامنه (واقع در خیابان مولوی کنونی) بنا کردند. در نخستین سال‌های سلطنت قاجار، ارمنیان تهران در دو ناحیه از شهر مستقر شده بودند، یک گروه در دروازه شاه عبدالعظیم و گروه دیگر در محله دروازه قزوین (حوالی میدان وحدت اسلامی کنونی) ظاهراً آقامحمدخان قاجار هشت خانوار از ارمنیانی را که در قره‌باغ اسیر کرده بود به تهران آورده و در محله دروازه قزوین سکونت داد. این چند خانواده با اجازه شاه، در سال (۱۷۹۵–۱۷۹۰ میلادی) کلیسایی به نام کلیسای سورپ گیورگ در آن محله برای خود ساختند..درتور تهران گردی سرگذشت ارامنه ایران، با مروری بر داستان های تاریخی سرنوشت ارامنه در تهران، از کلیسای گیورگ مقدس،موزه کلیسای حضرت مریم و آرامستان ارامنه گریگور واقع در دروازه دولاب دیدن می کنیم.

خدمات: وسیله نقلیه، پکیج پذیرایی، مجوز ورود به دو کلیسا و ورودیه آرامستان دولاب و راهنمای تخصصی

حرکت ساعت ۷:۳۰ از میدان ولیعصر
اتمام برنامه: ۱۵

هماهنگی:
۰۹۱۰۹۲۳۴۸۵۵

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
فریدون شهر با مردم گرجی زبان این شهر مرکز شهرستان فریدون‌شهر در اصفهان است و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳٬۶۰۳ نفر (۴٬۲۸۶ خانوار) بوده‌است.

بیش از ۹۰ درصد مردم فریدون‌شهر را گرجی زبانان تشکیل داده و اکثر آن‌ها نوادگان گرجی‌هایی هستند که توسط شاه عباس اول از گرجستان به ایران آورده‌شدند.

فریدون‌شهر تاکنون دو مرتبه مقصد سفر رسمی مقامات سیاسی کشور گرجستان بوده‌است:

در سال ۱۳۸۳ هجری خورشیدی، میخیل ساآکاشویلی، رئیس‌جمهور ... دیدن ادامه ›› وقت گرجستان
در سال ۱۳۹۳ هجری خورشیدی، داویت اوسوپاشویلی، رئیس وقت مجلس گرجستان
از سفیران گرجستان در ایران نیز، «گیورگی جانجغاوا» سفیر سابق گرجستان در ایران در سال ۱۳۹۲، و «یوسب چاخواشویلی» سفیر کنونی گرجستان در ایران در سال ۱۳۹۳ به فریدون‌شهر سفر کرده‌اند.




ضمنا روستای گرجی محله بهشهر مازندران هم گرجی هستند.
مجید اسحاقی گرجی (زاده ۱۳۵۱ در روستای گرجی محله از توابع بهشهر) استاد ریاضی دانشگاه سمنان و جزو ریاضی‌دانان برجسته جهان در سال ۲۰۱۳ است.وی رکورد دریافت درجه استاد تمام در کوتاه ترین مدت را در ایران دارا می باشد..


شهرستان بویین میان دشت اصفهان

به‌طور کلی ۵ قوم در بوئین میاندشت زندگی می‌کنند و به همین علت المانی متشکل از ۵ پایه در میدان ورودی شمالی شهر قرار دارد که نمادی از ۵ قوم: گرجی، ارمنی، ترک، لر و عرب می‌باشد.

از نظر زبان‌های گفتاری، همهٔ ساکنین فارسی را در حد تسلط بلدند و هرکس بیشتر به زبان مادری خود صحبت می‌کند. یعنی همه فقط به فارسی صحبت می‌کنند به جز عدهٔ کمی از مردم محلهٔ بوئین و اکثر مردم محلهٔ میاندشت که علاوه بر زبان گرجی به فارسی نیز صحبت می‌کنند.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید