در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال ذوق زده | درباره نمایش فهرست
S2 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 10:02:11
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
بررسی زیبایی شناسی تکرار در نمایش فهرست از نظر من کمترین، خطاب به دوستانی که آن را زیاده میدانند:

سلام
همینطور که اشاره میکنید از جایی به بعد تماشاگر انتظار دارد پرده ای که میبیند آخرین پرده ی نمایش یا یک پرده قبل از آن باشد، اما اینطور نمیشود همانند نمایش مرگ فروشنده؛ اما برخلاف آن نمایش که در ادامه ی نمایش درک شما از داستان تغییر میکند و این کشدار شدن توضیح منطقی میابد اینجا ادامه ی نمایش تغییری در کلیت داستان ایجاد نمیکند و به قول شما تکرار همان روایت قبلی به نوعی دیگر است.

به هر حال چه در این نمایش و چه در مرگ فروشنده ادامه ی نمایش برخلاف انتظارتان، یک غافلگیری چند باره ی لذت بخش و یک عنصر زیبایی شناسانه است؛ در مرگ فروشنده این غافلگیری با تغییر برداشتتان از داستان، ادامه میابد و لذتی مضاعف ایجاد میکند، اما اینجا با ادامه ی نمایش غافلگیری تازه ای رخ نمیدهد و همان داستان هست که بسط پیدا کرده. حال سؤال اینجاست که آیا این تکرار خودش میتواند یک عنصر زیبایی شناسانه باشد؟ و چگونه؟

پاسخ جناب ثروتی این بوده ... دیدن ادامه ›› که قصد داشته تماشاگر را در موقعیت عذاب آور شخصیت اصلی قرار دهد و رنجی را به نمایش بگذارد که شخصیت اصلی راه گریزی از آن پیدا نمیکند. درین صورت صندلی های اسیرکننده و ناراحت سالن حافظ اتفاقا به کارگردان درین راستا کمک میکنند.

اما من خودم ازین کش آمدن لذت میبردم البته یک جنبه اش میتواند همین باشد که این درد کشیدن جسمانی، روحم را جلا میداد و روحم از آن استقبال میکرد (حالا روزه ام که باشید بیشتر فاز میگیرید) اما دلیل اصلیش این بود که این داستانی نیست که بخواهی منتظر پایانش باشی؛ اصلا نکته همین جاست که تو کل داستان را از ابتدا میدانستی فقط شاید از یاد برده بودی؛ کل این تئاتر تکراریست اما هر تکرارش تازگی دارد مثل قصه های فولکلور، قصه هایی که مادربزرگ ها هر شب برای بچه ها میگفتند تا خوابشان ببرد و به عالم رؤیا بروند؛ این قصه ها همیشه کش آمدنشان جذاب است، هر چه طولانی تر بهتر (البته به این معنا که در شب های متمادی پخش شود)؛ و ویژگی دیگرشان هم این است که هر بار شنیدنشان تازگی دارد مانند فهرست که بارها تماشایش از لذت آن نمیکاهد که چه بسا بر لذتش بیافزاید.

به نظرم میرسد هر قدر کودک درونمان زنده تر باشد بیشتر ازین تکرار لذت میبریم و با شخصیت پسربچه ارتباط برقرار میکنیم همانطور که فکر میکنم ایلیا نصرالهی بیشتر از هر کسی ازین نمایش لذت میبرد و هر قدر کودک درونمان را سرکوب کرده باشیم مانند رهبر ارکستر ازین تکرار ملول و خسته میشویم.

تم اصلی تئاتر فهرست که سیر و مواجهه ی شخصیت اصلی با شخصیت های فرعی مختلف است تم رده ی وسیع و مهمی از داستان های عامیانه را شکل میدهد و در واقع اینجا مسئله این است که تعداد بهینه ی شخصیت های فرعی برای این نمایش چند تاست؟ و قطعا یک جواب صحیح بیشتر وجود ندارد و هنر آقای ثروتی در گرو جواب به این سؤال است.
خریدار
بیتا نجاتی (tina2677)
ذوق زده عزیز
جان مطلب را شما ادا کردی:
" این داستانی نیست که بخواهی منتظر پایانش باشی؛ اصلا نکته همین جاست که تو کل داستان را از ابتدا میدانستی فقط شاید از یاد برده بودی؛ کل این تئاتر تکراریست اما هر تکرارش تازگی دارد"
وقتی نوشته ات را خواندم بی اراده اشک ریختم.
در عجبم از درک عزیزی چون شما و کج فهمی عده ای دیگر.
۱۰ تیر ۱۳۹۴
بانو نجاتی گرامی
با بهترین درودها که سزاوار آنید

نمایش فهرست را هفته پیش دیدم و بیشتر نقدها و نظرهای گوناگون را پیرامون ان خوانده ام اما هنوز فرصت شنیدن گفته های جناب ثروتی را نیافتم و البته ... دیدن ادامه ›› متاسفانه.
بر نقد نوشته ها، چه آنهایی که نگاه مثبتی به کار دارند و چه انهایی که بیشتر بر آن ایراد گرفته اند، نام گرامیانی است که هر نسبتی به ایشان نارواست.
به عنوان دوستی که ارادتش به قلم شما پیش از این و به هنر شما پس از این ثابت است، از شما می خواهم انرژی خود را تنها برای صحنه مصروف کنید و نقد و نظر را به مخاطبانتان واگذارید ودر این میان با گمان بد، دل و ذهن خود را نیالایید.
با احترام
۱۰ تیر ۱۳۹۴
خریدار
بیتا نجاتی (tina2677)
آقای الهی عزیز
درود بر شما
متاسفانه وجود جریانهای انحرافی و حاشیه ساز که پشت هر اثری می تواند باشد و فهرست هم از این قاعده مستثنا نیست، خود را به شکلی نشان می دهد.قطعا هوشمندتر از آنم که با این اشخاص وارد مباحثه شوم لکن خواستم همانطور که بارها اشاره کردم، باردیگر تاکید کنم مخاطب اجازه نقد و گفتگو دارد مادامی که اتهامی بی اساس به اثر یا شخص وارد نکند.
۱۰ تیر ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید