پوستر نمایش «حصار» به نویسندگی و کارگردانی «یاسمن نصرتی» و تهیه کنندگی «شهاب شریفی» با طرحی از «علی صفری» رونمایی شد. این نمایش از دوشنبه سیزدهم بهمن ماه سال جاری در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه خواهد رفت.
بازیگران این نمایش به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: تارا ارژنگی، مهدی پاشایی، رها حاجی زینل، علیرضا حنیفی، تنان ساعد، کامران ساعد، شیرین عطاءالهی، سارا غفاری و پیمان محسنی.
در این نمایش شهاب شریفی به عنوان طراح صحنه، مهسا جهانی در مقام طراح موسیقی، علی صفری به عنوان طراح گرافیک، مسلم رضایی به عنوان طراح نور و پانیذ حمیدیان فر به عنوان طراح لباس با یاسمن نصرتی همکاری می کنند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: نیمه های شب هنوز چشمهایم گرم نشده بود صدای بی قراری سگ ها و شیهه اسب ها را شنیدم ،گویی روح او بود در درون سگ ها و اسبهایش هر بار جسم یکی از آنها به تسخیر خود در می آورد و من حیران و سرگردان در میان ایشان.
سایر عوامل نمایش حصار به این ترتیب هستند: نیوشا رازه به عنوان عکاس، شیرین مدنی، شیما صابر در مقام دستیاران صحنه، علی شعائی، حمید مهدی پور، احسان رجب زاده به عنوان سازندگان دکور
گلبرگ ابوترابیان، اردشیر صالح پور و محمد مظفری به عنوان داوران بخش مسابقه نمایشهای خیابانی، سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را همراهی میکنند.
به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، اعضای هیات داوران بخش مسابقه نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
بر اساس این خبر گلبرگ ابوترابیان، اردشیر صالح پور و محمد مظفری مسئولیت داوری آثار راه یافته به مسابقه نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را برعهده گرفتند.
مدیریت بخش مسابقه نمایشهای خیابانی را در این دوره از جشنواره تئاتر فجر، سامان خلیلیان برعهده دارد.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار میشود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.
تماشاخانهی "اهورا" با مدیریت "نادر نادرپور" آماده همکاری و عقد قرارداد با گروه های تئاتری برای بهمن و اسفند و ۶ ماهه ی اول سال ۱۴۰۰ با رعایت پروتکل های بهداشتی برای اجرا و نمایشنامه خوانی میباشد.
مشخصات سالن:
- ۱۱ متر عمق
- ۸ متر عرض ۶ متر ارتفاع
- ۱۱۲ صندلی
- ورودی و خروجی مستقل
- اتاق های گریم و لباس مجزا برای اقایان و خانمها
- کافه مدرن
- سالن انتظار دلنشین
- انبار و محل دپوی وسایل
- جای پارک مناسب
- سرمایش مناسب
- اتاق فرمان بزرگ و مجهز
- پرده ی ویدئو پروژکشن سه متری
- آرشیو لباس
- دسترسی آسان به مترو و....
پخش آنلاین نمایش در سایت تیوال با کمترین هزینه
آدرس تماشاخانه: مترو میدان هفت تیر، ابتدای خیابان مفتح جنوبی، بین کوچه تور و همراه، مجتمع هنری عرفان (تیتان)
شماره تماس جهت هماهنگى و ارسال متن:
مدیر تماشاخانه
۰۹۳۵۲۲۲۸۰۰۴واتس آپ
۰۹۱۲۸۹۱۹۴۲۶موبایل
روابط عمومی
۰۹۳۵۴۶۲۱۴۲۲ موبایل و واتس آپ
پیج اینستاگرام تماشاخانه @ahoura.tamashakhane
علاقهمندان به آثار ادبیات نمایشی و سینمایی تا ۶ بهمن میتوانند کتابهای نشر آواژ را با ۲۰ درصد تخفیف از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران تهیه بکنند.
به گزارش روابطعمومی این انتشارات، محمدرضا قلیپور ـ نمایشنامه نویس،کارگردان تئاتر و مدیر نشرـ از حضور نشر آواژ در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران خبر داد.
انتشارات آواژ،که به صورت تخصصی در زمینهی نشر آثار ادبیات نمایشی،کتابهای هنری، سینمایی و داستانی فعالیت دارد، در دورهی نخست نمایشگاه مجازی کتاب تهران با تمام کتابهای خود شرکت کرده است و مخاطبان میتوانند آثار این نشر را با ۲۰ درصد تخفیف خریداری بکنند. همچنین ارسال کتابها برای خریداران رایگان خواهد بود.
برخی از نمایشنامهها، فیلمنامهها و آثار داستانی نشر آواژ که طی این نمایشگاه در دسترس خریداران است، از این قرارند:
«سگخوری»، «تروکاژ»، «چند خط و یک چمدان»، «رژهی پنگوئنها» (نوشتهی محمدرضا قلیپور)،«موجهای رادیو اکتیو میشود» (محمدرضا قلیپور و فرشته فرشاد)، «تیغ کهنه» (محمد امیریاراحمدی)، «ورود خانومها/ آقایان ممنوع» (آرش عباسی)، «اتفاقاً زندگی شد» (رویا افشار)،«کاتکبود» (فرشته فرشاد)، «نگارش نمایشنامه؛گام به گام» (مارش کسدی/ ترجمه ناصر آقایی).
علاقهمندان به کتابهای نمایشنامه و فیلمنامه میتوانند کتابهای مورد نظر خود در نشر آواژ را از طریق لینک خریداری و دریافت بکنند.
گفتنی است نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از یکم بهمن شروع به کار کرده و تا ۶ بهمن ادامه خواهد داشت.
نمایش برقع به کارگردانی وحید پیماندار در دهمین دوره تئاتر صاحبدلان از امروز پنجم بهمن ماه در عمارت هنری تُ به روز صحنه میرود.
نمایش برقع از جمله آثار صحنهای دهمین دوره تئاتر صاحبدلان است که از امروز پنجم تا چهارشنبه ۸ بهمن ساعت ۱۶ در عمارت هنری تُ به صحنه میرود.
پیماندار کارگردان «برقع» درباره این نمایش گفت: نمایش برقع با محوریت زنی به نام هنده است. در تاریخ آمده که این زن همسر یزید بوده و در زمانی که اصحاب امام حسین علیه السلام به اسارت گرفته و وارد شام می شوند او به حمایت از حضرت زینب سلام الله علیها و دیگر یاران میپردازد و نقش معنوی این زن در حماسه عاشورا به روایتی که ما از این داستان داریم، شاهدی تاریخی به بر حق بودن امام حسین علیه السلام در کاخ یزید است.
او با اشاره به زمان برگزاری تئاتر صاحبدلان که مصادف با چهلمین سالگرد دفاع مقدس بود گفت: ارتباط این نمایش با چهلمین سالگرد دفاع مقدس می تواند روحیه شهادت طلبی رزمندگان باشد که البته از مکتب عاشورا و امام حسین علیه السلام میآید.
این کارگردان درباره شیوه اجرای نمایش گفت: این نمایش داستانی تاریخی و مذهبی و اشاره مستقیم به واقعه عاشورا دارد و نسخ تعزیه این داستان تاریخی موجود است. ما با شیوههای تعزیه و نقالی این نمایش را اجرا کردیم.
پیماندار که امسال دومین حضور خود به عنوان کارگردان در تئاتر صاحبدلان را تجربه میکند گفت: نمایش قبلی من خیابانی بود و این اولین نمایش من است که به صورت صحنهای افتخار داشته ام در تئاتر صاحبدلان حضور پیدا کند. مهمترین تجربه ای که من به عنوان کارگردان در تئاتر صاحبدلان داشتهام موضوع مذهبی بودن آثار بوده که این چالش بزرگی است زیرا با وفادار بودن به مفاهیم و داستان های تاریخی باید بتوان آن ها را دراماتیزه کرد و نمایش جذاب و قابل قبول به صحنه برد.
او درباره اهمیت برگزاری تئاتر صاحبدلان گفت: با توجه به فرهنگ و مذهب ما ایرانی ها در هر جشنوارهای و هر سالن نمایشی شاهد تئاترها و نمایشنامه های مذهبی هستیم اما اینکه صاحبدلان به صورت تخصصی به این موضوع می پردازد بسیار مهم و حائز اهمیت است زیرا که نمایش مذهبی قواعد و مشخصات منحصر به فردی دارد و البته کسانی که تمایل به نوشتن و اجرای نمایش مذهبی دارند هم دارای روحیه متفاوت هستند. در نتیجه این رویداد هم می تواند به تکمیل رشد فرم و محتوای نمایشهای مذهبی وهم به شناخت افراد و هنرمندانی که در این زمینه مستعد هستند کمک کند.
پیماندار همچنین درباره تاثیر این رویداد در تئاتر استان ها اضافه کرد: به لحاظ کمیت و تعداد اجرا میتواند در استان ها که سرشار از استعدادها و هنرمندان متعهدی است کمک کند اما به نظر من مهمتر این که هر شهر و استانی همانطور که میدانیم شیوه های مختلف عزاداری برای محرم دارند و هم نسخ و شکل اجرای متفاوتی برای تعزیه و دیگر مراسم آیینی مذهبی دارند مثل یزد، خوزستان، کاشان و شهرهای دیگر و اگر نمایش های استان ها با نگاه و استفاده از این آیین های مذهبی نمایش های خودشان را غنا ببخشند در نهایت رشد و شکوفایی نمایش مذهبی و تئاتر صاحبدلان کمک می کند.
کارگردان نمایش برقع درباره اهمیت تداوم تئاتر صاحبدلان گفت: تداوم برگزاری تئاتر صاحبدلان در محرم و صفر در تئاتر ایران تبدیل به یک سنت شده که این خود می تواند باعث شود هنرمندان و افرادی که به تولید و فعالیت در زمینه نمایش مذهبی علاقمندند در طی سال به خاطر داشته باشند که تئاتر صاحبدلان پیش روست و می توانند برای آن برنامه ریزی کنند. این در واقع خدمتی هم به اهالی نمایش و هم به مخاطبان چنین آثاری است و با این اجراها جامعه گسترده تری از مخاطبان را جذب تئاتر و هنر نمایش خواهد کرد.
این هنرمند درباره شرایط ویژه امسال تئاتر گفت: موضوع کرونا و تاثیر آن بر نمایش تئاتر که به نظر می رسد همه از آن باخبر هستند و می دانند که امسال تقریباً نمایشی اجرا نشد موضوعی است که روی دهمین دوره تئاتر صاحبدلان هم تاثیر گذاشت و باعث شد اجراهای این رویداد پس از اجرای چند اثر خیابانی در مهر ماه متوقف شود و در آخر دی ماه دوباره فعالیت را از سر بگیرد وبا تأخیر برگزار شود. این حتما کمی از شور و حال هرساله تئاتر صاحبدلان کم خواهد کرد اما امیدواریم که اجراهای صحنه ای که شروع شده با کیفیت و قوی اجرا شود و پس از آن برای دوره یازدهم صاحبدلان آماده شویم.
وحید پیماندار در پایان سخنان خود گفت: در آخراز برگزارکنندگان این رویداد به خصوص جناب آقای فرهنگ تشکر میکنم که با تمام این سختی ها و مشکلاتی که کرونا به وجود آورد باز هم تمام قد ایستادند تا تئاتر صاحبدلان به نحو احسن و با کیفیت به سرانجام برسد.
کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی در ادامه برگزاری تئاترصاحبدلان در ادوار گذشته، ماه صفر امسال نیز دوره دهم این رویداد تئاتر دینی را در تهران و استان کشور در بخش صحنه ای،محیطی و خیابانی و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کرد. اما با افزایش فراگیری کرونا در کشور اجرای نمایشهای تئاتر صاحبدلان نیز متوقف شد و این روز ها با بهبود شرایط آثار باقی مانده از اجرا در تهران و دیگر استان ها اجرا خواهند شد.
نمایش برقع به کارگردانی وحید پیماندار در دهمین دوره تئاتر صاحبدلان از امروز پنجم تا چهارشنبه ۸ بهمن ماه ساعت ۱۶ در عمارت هنری تُ به صحنه میرود. بازیگران این نمایش شهاب راحله و زهرا غلامی هستند.
عمارت هنری تً در میدان ولیعصر، بلوار کشاورز، خیابان دائمی، پلاک ۳ واقع شده است.
برنامه پرده آخر با موضوع بررسی سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر، در ارتباط تلفنی با توحید معصومی (عضو هیئت انتخاب بخش سرباز انقلاب سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
توحید معصومی در گفتگوی تلفنی با برنامه «پرده آخر» گفت: ما در بخش «سرباز انقلاب» جشنواره تئاتر فجر حدود ۵۰ اثر را با موضوع شهید سردار سلیمانی مورد ارزیابی قرار دادیم.
وی افزود: در سی و نهمین دوره از جشنواره تئاتر فجر ۱۲ اثر با موضوع سردار سلیمانی در بخش مسابقهای سرباز انقلاب به رقابت میپردازند.
عضو هیئت انتخاب بخش سرباز انقلاب سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر ادامه داد: نمایشهای مختلف برای داوری و شرکت در مسابقه از طریق مجازی – ویدئو – مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرند.
وی با اشاره به این که تئاتر در گونههای مختلف باید به طور حضوری و زنده اجرا شود، عنوان کرد: در این دوره از جشنواره تمام آثار به طور زنده به روی صحنه میروند.
توحید معصومی اضافه کرد: به عقیده من، مرحلهی بازبینی آثار باید زنده و حضوری برگزار شود.
وی با اشاره به این که بخش «سرباز انقلاب» امسال به طور ویژه در جشنواره فجر گنجانده شده است، توضیح داد: فعالان تئاتر در یک سالِ گذشته با خلاقیت و پشتکار متنها و نمایشهای متعددی را با موضوع شهید سردار سلیمانی تولید کردهاند.
این فعال تئاتر افزود: مدیران جشنواره تئاتر فجر به کیفیت آثار حاضر بخش «سرباز انقلاب» حساسیت و دقت بسیار زیادی نشان میدهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در برنامه «پرده آخر» گفت: در حال حاضر تئاتر خیابانی از سمت مردم با استقبال مواجه میشود.
توحید معصومی اضافه کرد: متاسفانه تئاتر به طور معمول در سبد فرهنگی خانوادههای ایرانی جایگاه مشخص و مستمر ندارد.
وی با اشاره به این تئاتر کشور در حالت کلی با کاستیهای متعددی همراه است، توضیح داد: ما در بسیاری از مواقع سعی میکنیم با برگزاری جشنوارههای مختلف کاستیهای تئاتر را جبران کنیم، در حالی که ما باید در بدو امر تئاتر را از ریشه و بنمایه مورد تقویت قرار دهیم.
عضو هیئت انتخاب بخش سرباز انقلاب سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر افزود: در حال حاضر جشنوارههای تئاتر به موتور محرکه گروههای مختلف تئاتری مبدل شدهاند.
فیلمتئاتر من ترامپ نیستم در سیونهمین دورهی جشنواره تئاتر فجر شرکت نمیکند.
به گزارش روابط عمومی فیلمتئاتر من ترامپ نیستم، با تصمیم تهیهکننده و کارگردان فیلمتئاتر من ترامپ نیستم، این اثر به بخش مسابقهی تلهتئاتر سیونهمین جشنوارهی تئاتر فجر ارائه نخواهد شد.
بر اساس این گزارش، رضا خرم، تهیهکننده و کارگردان فیلم تئاتر من ترامپ نیستم ضمن بیان این مطلب گفت: با توجه به استقبال جهانی از پخش این فیلمتئاتر در وبسایت جهانی آمازون برخی انتظار داشتند تا این اثر را به جشنواره تئاتر فجر ارائه دهم، اما در آخرین برنامهریزی برای پخش آن، تصمیم گرفتیم تا پخش این فیلمتئاتر به روند سابق خود، یعنی پخش آن در کشورهای دیگر ادامه دهد.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: دلیل خاصی برای شرکت ندادن این فیلم تئاتر در جشنوارهی تئاتر فجر دورهی سی و نهم نداشتم و متقاضی به نمایش در نیامدن آن در این جشنواره هم به معنای رایزنی نکردن برای پخش اثر در ایران نیست.
خرم در پایان یادآور شد: همهی تلاش مان این است که فیلمتئاتر من ترامپ نیستم را برای ترجمه زیرنویس به زبانهای بینالمللی پرمخاطب آماده کنیم تا پخش وسیعتری در ویدئوپرایم وبسایت آمازون داشته باشد.
گفتنی است فیلمتئاتر من ترامپ نیستم نوشتهی علی محمدرحیمی با دراماتورژی بهزاد صدیقی و بازی رضا فیاضی، سیروس کهورینژاد، سروش طاهری، وحید آقاپور، شهروز دلافکار، علی محمدرحیمی، رضا خرم و حورا پاکیزهدل و به تهیهکنندگی و کارگردانی رضا خرم در مهرماه سال جاری برای پخش در وبسایت جهانی آمازون به زبان انگلیسی تولید شد و مرجان گلزار طراحی صحنه و لباس و ماریا حاجیها طراحی گریم آن را برعهده داشتند.
عکس: بهنام صدیقی
به گزارش تیوال به نقل از ایران تئاتر، نمایش «برونسی» با موضوع شهید عبدالحسین برونسی از شهدای دوران دفاع مقدس از پنجشنبه ۲ بهمن ماه اجرای خود را در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر آغاز کرد. به این بهانه گفتوگویی با مرتضی شاهکرم؛ نویسنده و کارگردان این نمایش انجام دادهایم که در ادامه میخوانید:
در مورد چگونگی شکلگیری این نمایش و اینکه چرا در میان شهدای دوران دفاع مقدس به سراغ این شهید بزرگوار برای تولید نمایش رفتید، توضیح بفرمایید؟
نمایش«برونسی» محصول پروژهای تحت عنوان «قلم روشن» است که به سفارش مرکز هنرهای نمایشی در مورد شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس صورت گرفت. در قالب این پروژه قرار بر این شد تا چند پرتره در مورد شهدای گرانقدر تولید شود و زمانی که اسامی شهدای بزرگوار اعلام شد، شهید برونسی بیش از باقی شهدا، توجه مرا به خود جلب کرد چرا که به نسبت سایر اسامی، شهید برونسی برای من غریبتر بود. لذا کنجکاوی در مورد مطالعه و پژوهش در مورد زندگی این شهید موجب شد که من ایشان را برای نگارش نمایشنامه انتخاب کنم. تحقیقات فردی زیادی در مورد زندگی و دوران حضور ایشان در دوران دفاع مقدس کردم که منتهی به نگارش این نمایشنامه شد و از آنجایی که دغدغه کار کردن در حوزه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس نیز دارم در فاصله کوتاهی تمرینات این نمایش آغاز شد تا اینکه این نمایش آماده اجرا شد.
پیش از این به طور مشخص اجرای نمایشی با موضوع شهید برونسی تحت عنوان" آشنای غریب" به کارگردانی علی شادکام را شاهد بودیم، شما به عنوان کارگردان تا چند اندازه تلاش کردید که نگاه و منظر متفاوتی پیرامون زندگی این شهید داشته باشید؟
بله، من در جریان تمام تلاشهای صورت گرفته و تولیدات نمایشی با موضوع شهید برونسی و به ویژه نمایشی که شما به آن اشاره کردید هستم اما به جرئت میتوانم بگویم از هیچ کدام از آنها تأثیر نگرفتم. باید به این نکته اشاره کنم که اغلب آثاری که به شخصیت شهدا میپردازند معمولاً نگاهی گذرا و سطحی به سوژه دارند؛ منظور نگاه و منظری است که معمولاً مخاطبان بارها با آن مواجه بوده و برایشان آشناست. در مورد شهید برونسی نیز چندین کتاب نوشته شده است و اغلب با ابعاد شخصیت ایشان به ویژه در مدت حضورشان در صحنه دفاع مقدس آشنا هستند و من با توجه به این مسئله سعی کردم به ابعاد ناشناختهتری از زندگی شهید برونسی بپردازم و آن را سوژه قرار دهم. روایت این نمایش در چهار برهه زمانی تعریف میشود؛ یکی دوران خدمت سربازی ایشان، دیگری ماجرای ازدواج و زندگی روستایی این شهید بزرگوار و در ادامه زندگی ایشان در شهر و به دنبال آن حضورش در عرصه دفاع مقدس و جبهههای جنگ که تصور میکنم این چهار برهه از جنبههای دراماتیک بیشتری برای پرداختن برخوردار باشند.
به نظر شما آسیبی که تئاتر با موضوع دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت دچار آن است چیست؟
نگاه سطحی و اغلب شعاری، آسیب جدی این حوزه است و موجب شده است که مخاطب عام نسبت به این گونه آثار گارد خاصی داشته باشد. به نظر من باید تمهیداتی در بحث فنی و روایت نمایشی از سوی نویسنده، کارگردان و عوامل اجرایی یک نمایش صورت گیرد که فارغ از موضوعی که آن نمایش قصد پرداختن به آن را دارد، درامی در آن شکل گرفته و کشش و رغبتی برای مخاطب برای دنبال کردن قصه آن به وجود آید. تلاش من در این نمایش اتفاقاً بر همین اصل است که مخاطب را با روایتی جذاب از فراز و فرودهای زندگی یک رزمنده دوران دفاع مقدس آشنا کنم.
این نمایش از جمله آثار نمایشی است که پس از تعطیلی مدتدار سالنهای نمایش پس از شیوع کرونا، اجرای زنده و با حضور تماشاگر البته با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی را تجربه میکند. اظهار نظر شما در مورد این نوع مواجهه تماشاگر با تئاتر چیست و آیا به اجرای آنلاین اعتقادی دارید؟
تئاتر هنری است که به نَفَس تماشاگر بستگی دارد و وقتی می شود نمایشی با حضور فیزیکی تماشاگر در سالن نمایشی را به روی صحنه برد چه لزومی به اجرای آنلاین است؟ بله، اعتقاد دارم که اجرای آنلاین هم تمهید خوبی است و یکی از فواید آن این است که تعداد بیشتری مخاطب از هر کجا که اراده کنند میتوانند به تماشای نمایش بنشینند اما شخصاً ترجیح می دهم در مواجهه مستقیم با مخاطب، نمایش اجرا کنم حتی اگر سالن با ۵۰ درصد و یا یک سوم ظرفیت رسمی آن میزبان حضور مخاطبان باشد، چرا که تصور میکنم رخ در رخ شدن با مخاطب و انرژی که عوامل از آنها میگیرند، تأثیر عمیقی در کیفیت اجرای یک اثر نمایشی دارد.
در مورد تعداد نوبتهای اجرای این نمایش نیز توضیح بفرمایید که اینکه آیا در جشنواره "تئاتر فجر" نیز حضور خواهید داشت؟
این نمایش که مدت زمان آن ۷۰ دقیقه است براساس توافقات صورت گرفته ۳۰ اجرا خواهد داشت که ما چند اجرای آن را از ۲ بهمن پیش از آغاز جشنواره "تئاتر فجر" تجربه خواهیم کرد و در روز نخست جشنواره نیز در سالن سایه اجرا خواهیم داشت و مجدد اجراهای عموم این نمایش پس از اتمام جشنواره، از سر گرفته خواهد شد.
یادآور میشود، نمایش "برونسی" به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم از ۲ بهمن ساعت ۱۸ در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه خواهد رفت.
برنامه «پرده آخر» با موضوع بررسی سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر، در ارتباط تلفنی با دکتر محسن حسنزاده (مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
محسن حسنزاده در مصاحبه تلفنی با برنامه «پرده آخر» گفت: جشنواره تئاتر امسال بسیار متفاوت از دورههای گذشته برگزار میشود.
وی افزود: سعی میکنیم تا نظرات علاقهمندان به تئاتر، در سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر اعمال شوند.
مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی ادامه داد: این دوره از جشنواره فجر در بستر اینترنت در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد، در حالی که برخی از بخشها با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری برگزار میشوند.
وی تصریح کرد: برخی از نمایشهای سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر با حضور حداقل مخاطب اجرا میشوند.
محسن حسنزاده تاکید داشت: این دوره از جشنواره در فاصله زمانی ۱۱ تا ۲۰ بهمن ماه امسال در مجموعههای «تئاتر شهر» و «ایرانشهر» و «تالار مولوی» و «تالار حافظ» و «تالار وحدت» و سالن عباس جوانمرد خانه تئاتر برگزار میشود.
وی ادامه داد: سی و نهمین دوره جشنواره تئاتر فجر بدون مراسم افتتاحیه کار خود را شروع میکند.
مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا مراسم اختتامیه مشابه دورههای گذشته برگزار نمیشود و جزییات این مراسم در چند روز آینده از طریق رسانههای معتبر و پرتابل ایران تئاتر اطلاع رسانی خواهد شد.
وی اضافه کرد: برخی از سالنهای بزرگ تئاتر _تالار وحدت و تئاتر شهر_در ایام برگزاری جشنواره با ظرفیت محدود میزبان مخاطبان جشنواره خواهند بود.
داوران بخش عکس هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران – مبارک معرفی شدند.
به گزارش ستاد خبری این جشنواره، اختر تاجیک، بهروز غریبپور و سیفالله صمدیان، داوری آثار بخش عکس این دوره از جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک را انجام میدهند.
رزومه داوران این بخش به شرح زیر است:
اختر تاجیک
اختر تاجیک، زاده ورامین و عکاس تئاتر است. او از اوایل دهه هفتاد عکاسی در عرصه هنرهای نمایشی را آغاز کرده و در این سالها دبیری بخش عکس چندین جشنواره مختلف را بر عهده داشت است.
همکاری با هنرمندانی مانند زنده یاد حمید سمندریان، بهرام بیضایی، علی رفیعی، قطبالدین صادقی، پری صابری، بهزاد فراهانی و دیگر هنرمندان تئاتر، بخش دیگری از کارنامه هنری او را تشکیل میدهد.
تاجیک در سالهای گذشته چندین نمایشگاه عکس تئاتر را همزمان با برگزاری جشنوارههای گوناگون برپا کرده و در طول ساهای فعالیت خود جوایز مختلفی را از جشنوارههای گوناگون دریافت کرده است.
بهروز غریبپور
بهروز غریبپور، زاده ۲۸ شهریور سال ۱۳۲۹ در سنندج، طراح، کارگردان، نمایشنامهنویس و هنرمند تئاتر عروسکی و موسس گروه تئاتر عروسکی «آران» است.
او نیز در دوره نوجوانی فعالیت در تئاتر را آغاز کرده و علاوه بر بازیگری، نویسندگی و کارگردانی، چند فیلمنامه به نگارش در آورده است و ساخت چند فیلم را هم در کارنامه هنری خود دارد.
غریبپور در کنار فعالیتهای هنری همواره در بخش مدیریت هنری نیز فعالیت داشته، مدیریت خانه هنرمندان ایران، راهاندازی و مدیریت فرهنگسرای بهمن، همکاری با چندین پروژه هنری شهری، بخش دیگری از فعالیت هنری او را تشکیل میدهد.
او که در تمام این سالها در حوزه نمایش عروسکی فعالیت داشته، از اوایل دهه هشتاد با
راهاندازی تالار فردوسی که ویژه نمایشهای عروسکی نخی است، اپراهای عروسکی گوناگونی همانند «رستم و سهراب»،«مولوی»،«حافظ»، «سعدی»، «خیام»، «عشق»،«عاشورا» و ... را روی صحنه برده است.
سیفالله صمدیان
سیفالله صمدیان، زاده ۸ بهمن ماه سال ۱۳۳۲ در ارومیه، عکاس، مستندساز، موسس و دبیر جشن تصویر سال وجشنواره فیلم تصویر است.
او از دوره نوجوانی و بیش از ۵۰ سال است که وارد دنیای عکاسی شده است و از ۴۲ سال پیش، در زمینه مستندسازی نیز فعالیت داشته است.
برگزاری چندین دوره آموزش عکاسی و فیلمسازی، داوری در جشنوارههای معتبر داخلی و بینالمللی، دریافت جوایز متعدد در داخل و خارج از کشور و ساخت آثار مستند گوناگون، بخش دیگری از کارنامه هنری او را تشکیل میدهد.
مستندسازی اجراهای دهها نمایش اجرا شده در طول سه دهه گذشته، نمایشگاهگردانی عکسهای تئاتر در داخل و خارج از کشور و اختصاص بخش ویژه آثار منتخب عکاسی تئاتر در ۱۷ دوره جشن تصویر سال، بخشی دیگری از فعالیتهای این هنرمند است.
بخش عکس این دوره از جشنواره با مدیریت امیر عابدی برگزار میشود.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با یاد زندهیاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره و با مدیریت اجرایی مهدی حاجیان دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، نمایش «یاماها» به نویسندگی و کارگردانی کهبد تاراج و بازی مرجان قمری، لبخند بدیعی و مازیار سیدی روز چهارشنبه اول بهمن ماه ساعت ۱۸:۴۵ به مدت زمان ۶۰ دقیقه ، قیمت بلیت ۳۵ هزار تومان اجرای خود را در تالار قشقایی آغاز کرد.
در خلاصه داستان نمایش که روزهای پنجشنبه دوم و جمعه سوم بهمن ماه هم در دو نوبت اجرا می شود، آمده است: « این نمایش داستان سه آدم است که به هم ربط دارند؛ برادر و خواهری به همراه یک دختر. برادر در دهه هشتاد و پس از سالها داستان چند سال پیش خواهر خود در دهههای چهل و پنجاه را روایت میکند. همچنین داستان دختر دیگری که مکمل این دو شخصیت است.»
دیگر عوامل اجرایی نمایش «یاماها» عبارتند از: مدیر تولید: رضا بهرامی، طراح گریم: ماریا حاجیها، طراح نور: رضا خضرایی، طراح لباس: پگاه ترکی، طراح پوستر: شایان جعفرپور، طراح صحنه: کهبد تاراج، عکاس: رضا جاویدی، مواد تبلیغاتی: امید علیزاده، دستیار کارگردان: مینا ترکمن، دستیار تولید: مریم نورالدینی، روابط عمومی و تبلیغات: امیر قالیچی (تئاتربازها)
عمارت «نوفل لوشاتو» بعد از بازگشایی تئاتر با نمایش «هولودومور» به کارگردانی «رها حاجی زینل» به استقبال زمستان خواهد رفت.
عمارت «نوفل لوشاتو» که به تازگی به محل جدید خود نقل مکان کرده با نمایش «هولودومور» به نویسندگی «علی صفری» و تهیه کنندگی «سید محمدمهدی طاهریان مهدوی» میزبان مخاطبان خواهد بود.
هولودومور در زبان محلی اکراینی به معنای مرگ بر اثر گرسنگی است، این نمایشنامه به نویسندگی علی صفری روایتی از قحطی کشور اکراین بعد از جنگ جهانی است، اتفاقی که باعث مرگ میلیونها نفر شد.
سارینا آزاد میلانی، فرشاد ایوبی، محمد پسندیده، تیما تقی زاده، فرزانه سیری، آهو شفیعی، میلاد صالح وند، مهدی عباسی، بردیا قادریان، نیکا قاسمی، عاطفه موسوی، علیرضا ولی پور بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش خواهند پرداخت.
«هولودومور» همچون ۲ نمایش «آشویتس زنان» و «برلین ۱۰:۱۰» نگاهی به مشکلات و معضلات پیرامون جنگ جهانی داشته است.
شهاب شریفی در مقام طراح صحنه، امین قنبری به عنوان طراح گرافیک، «حنیف پرنده» به عنوان طراح تیزر، مهدی سلیمی در مقام طراح موسیقی، فرزانه سیری به عنوان طراح لباس و رضا جاویدی و احسان زارع به عنوان عکاس، حاجی زینل را در این نمایش همراهی میکنند.
عمارت نوفللوشاتو در مکان جدید خود، به نشانی تهران، خیابان حافظ، خیابان نوفللوشاتو، تقاطع خیابان رازی فعالیت خود را از سر گرفته است
اجرای عمومی نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم پنجشنبه دوم بهمن ماه با حضور رییس تئاتر شهر و برخی عوامل سریال تلویزیونی «نجلا» در تالار سایه این مجموعه آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، اجرای نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم پنجشنبه شب دوم بهمن ماه با حضور ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاترشهر، خیرالله تقیانی پور کارگردان سریال تلویزیونی «نجلا» ، مصطفی ساسانی و علی غابیشی دو تن از بازیگران سریال در تالار سایه پیش روی مخاطبان تئاتر قرار گرفت.
ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاترشهر ضمن قدردانی از حضور خوب تماشاگران تئاتر در روزهای گذشته برای تماشای آثار نمایشی به صحنه رفته در تئاتر شهر بیان کرد:همه ما مدتهاست نگران سلامت خودمان هستیم . از این نگرانی و مراقبت حدود یک سال می گذرد و شاید به همین جهت که موضوع بسیار مهمی هم هست ، سلامت روانمان که برای ما با تئاتر تضمین می شد، فراموشمان شده بود. گویی خیلی از جلوه های زیبای زندگی در این یک سال از ما دریغ شده بود. ولی امروز بسیار خوشحالیم که با در نظر گرفتن شیوه نامه ها و رعایت حداکثری موارد بهداشتی مربوط به تالارهای نمایشی در روزهای کرونایی میزبان شما عزیزان هستیم.
وی با تشکر از همکاران واحدهای مختلف تئاتر شهر برای آماده سازی تالارهای نمایشی این مجموعه در میزبانی از تماشاگران و هنرمندان تئاتر تصریح کرد: تمام تلاش من و همکاران عزیزم در مجموعه تئاتر شهر تا به امروز این بوده که شما بتوانید با خیالی آسوده شاهد هنرنمایی هنرمندان شریف تئاتر ایران در تئاتر شهر باشید. این نهایت تلاش و آرزوی ماست تا این شرایط که ما برای اجرای آن نهایت سخت گیری را انجام دادیم استمرار داشته ، تا زمان رفع این بیماری مهلک با آسودگی خیال، تئاتر ببینید.
رییس مجموعه تئاتر شهر در بخش دیگری از صحبت های خود با ابراز خرسندی از اجرای عمومی نمایش «برونسی» در تالار سایه توضیح داد: این سرزمین ، سرزمین قصه ها و افسانه هاست و مردمانش دردها و بدی های اجتماعی شان را با افسانه ها و قصه هایش درمان کرده اند. من امروز خیلی خوشحالم که نمایشی در تئاتر شهر با قصه ای شروع شده که موضوعش انسان و اسطوره ای بزرگ در ایران عزیزمان است و چه قدر خوب که بتوانیم هر اندازه بیشتر به این مفاخر و بزرگان بپردازیم. انسان هایی که از زندگی معمولی مسیری را آغاز می کنند که نهایت آن رسیدن به رفیع ترین درجات است.
گله دار زاده اظهار کرد: به اعتقاد من پرداختن به این موضوعات به مخاطب قوت قلبی می دهد که می توانیم از این پس کارهای بزرگ تری را انجام دهیم. به هر ترتیب برای بنده مایه افتخار است که در اولین دوره اجرای عمومی آثار نمایشی تئاتر شهر بعد از چند ماه توقف در فعالیت های اجرایی ، شاهد اجرای عمومی نمایشی در کنار سایر آثار دیگر مجموعه با حضور شما مخاطبان فهیم هنر نمایش هستیم. و امیدوارم محتوای اثر به گونه ای باشد که شما برای دومین بار هم به تماشای آن اقدام کنید.
نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم و بازی ( به ترتیب ورود صحنه ) مسعود شامی خاتونی، ایمان سلگی، فرید کیامرثی، مرتضی شاه کرم، پروا آقاجانی، محسن پوشایی، مائده جلالی، احمد صمیمی، سالار مصیب زاده و مجید رحمتی ساعت ۱۸ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه می رود.
عکس: سمیه میری
نصرالله قادری، امیرحسین شفیعی و حسین ذوالفقاری آثار راه یافته به رقابت بخش ویژه «سرباز انقلاب» را در بخش نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر داوری میکنند.
به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، داوران بخش ویژه «سرباز انقلاب» سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
نصرالله قادری، امیرحسین شفیعی و حسین ذوالفقاری مسئولیت داوری آثار راه یافته به بخش ویژه «سرباز انقلاب» را در بخش مسابقه نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را برعهده گرفتند.
مدیریت بخش ویژه «سرباز انقلاب» در سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را سامان خلیلیان برعهده دارد. این بخش با حضور ۱۴ اثر از شهرهای مختلف میزبان مخاطبان تئاتر است.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار میشود. نشانی سایت جشنواره www.fitf.ir است.