قادر آشنا در پیامی از درگذشت «محمدرضا الوند» همکار اداره کل و هنرمند همراه تئاتر ایران گفت.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل هنرهای نمایشی، قادر آشنا مدیر این ادارهکل در پیامی درگذشت هنرمند نام آشنا «محمدرضا الوند» که مدیر هماهنگی تئاتر استانهای نهاد تحت مدیریتش نیز بود را تسلیت گفت. در این پیام آمده است:
«ناباوری، بهت و اندوه، این نخستین حالتیست زمانی که میشنوم در روز میلاد مولایت علی(ع)، ترکِ جهان کردهای.
چگونه از سالها دوستی، رفاقت، مراودت و همکاریمان بگویم که حق مطلب ادا شود و چگونه بازایستادن قلب تپندهات برای تئاتر و اهالیاش را باور کنم؟ کوچ ناباورانهات به دیار حق را به سوگ نشستهام، کوچ تویی که جانباز بودی؛ چه آن زمان که برای حفظ وطن راه جبهه جنگ را در پیش گرفتی و چه این زمان که دغدغهات آسودگیخاطر اهالی تئاتر بود.
میدانم که جایگاهات نزد پروردگار رحمان و رحیم محفوظ است و روحت در آرامشت. صبوری بر جای تا ابد خالیات در میانمان، دعای من برای خانواده نازنینت؛ همسر و فرزندان برومندت، برای شاگردانت، علاقهمندانت، همکارانت، دوستان و دوستدارانت است.»
محمدرضا الوند متولد سال ۱۳۴۳ در نهاوند و کارشناسارشد تئاتر، نویسنده و پژوهشگر بود و در طول سالها فعالیت اجرایی، مسئولیتهای مختلفی در هنرهای نمایشی برعهده داشت. مشاور هنری تماشاخانه سنگلج، رییس شورای نظارت و ارزشیابی و مدیر اجرایی کانون تئاتر دانشجویی از مسئولیتهای او بود. او علاوه بر نمایشنامهنویسی در زمینه نقد و تحلیل نیز با نشریات مختلفی همکاری داشت.
او که جانباز بود و از نارسایی کلیه هم رنج میبرد در چند روز گذشته به دلیل کرونا در بیمارستان بستری شده بود و عصر روز پنجشنبه هفتم اسفندماه از دنیا رفت.
مهدی حاجیان، دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک، به این جشنواره، پیام داد.
به گزارش ستاد خبری هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک، متن این پیام به شرح زیر است:
«امسال سال سختی بود! هم برای عروسکها، هم برای جهان. عروسکهای نمایشی ایران در حالی که لباس، نو میکردند به پیشواز هجدهمین همنشینیشان بر صحنه های شور و شیدایی، به ناگاه در بامدادی از روزهای اسفند یکی از صمیمی-ترین دوستدارانشان را به آسمان سپردند.
دوستی که با لبخندی از امید و ارادهای از جنس هنر به پیکار سخت با بیماری برخاسته بود. در تمام لحظاتی که از عروسکها و تدارک جشنشان میگفت نشانه-های درد عمیق از چشم و رخسارش زدوده میشد و شوری شیرین بر جانش مینشست. یادش مانا.
و اکنون در آستانه هجدهمین گام این همراهی دلنشین و در حالیکه جهان آزرده رخدادی نامبارک و تاریک است. برآنیم تا به یاری هم، ما و عروسکها، جهان را به قدر توانمان شادتر و زیباتر کنیم. چه مبارک است این همراهی.
باشد که پروردگار مهربان همواره یاریمان کند در این مسیر سبز»
محمد حسن خدایی ( منتقد حوزه تئاتر ) در برنامه "گفتگوی فرهنگی" رادیو گفتوگو با موضوع نقش جوایز هنری در اقبال عمومی به فرهنگ درباره اینکه چرا بشر تصمیم گرفت به خودش جایزه بدهد گفت: چون بشر در طی این فرایند متمدن شدنش وقتی کاری را انجام میدهد وقتی وارد یک جور داد و ستد با دیگری میشود فرایندی را طی میکند که به هر حال چیزی تولید بشود و این امر تولیدی قابل عرضه به دیگری باشد، عمدتا اگر واجد کیفیت خوبی باشد و ارزش هنری داشته باشد دیگران به عنوان کسانی که از این وضعیت بهرهمند شدند به این صرافت میافتند که تقدیر کنند و دوست دارند به وسیله یک نشان یک امر مادی حتی گفتن تبریک به هر حال نشان بدهند از این وضعیتی که برایشان ایجاد شده سپاسگزار هستند ولی وقتی انسان در فرایند متمدن شدن میرسد و وارد دوران مدرن میشود عمدتا نهادهایی هم شکل میگیرند که به خود اجازه هم میدهند که از آثاری که ارائه میشود به هرحال قدردانی کنند، این جا است که بحث جایزهها وسط میآید.
اهدای هدیه و جایزه ریشه در تاریخ بشر دارد
وی ادامه داد: یکی از شکلهای داد و ستد دوران سرمایه داری که از قبل هم بوده است بحث هدیه است؛ ما در هدیه دادن مناسبات مالی را کنار گذاشته هدیه مناسباتش به سمت برابرتر میرود آدمی نه بخاطر اینکه مقام یا موقعیت اجتماعی بالاتری دارد بلکه براساس یک جور روابط برابرتر با توجه به آنچهارائه داده یا از کاری که به هرحال کمک میکند وضعیت عمومی ما بهتر بشود ( چه از نظر زیباشناسی , چه از نظر مسایل بهداشتی ) مورد تقدیر قرار میگیرد و هدیه دادن یا بحث جایزه از این بابت قضیه ریشه در تاریخ بشریت دارد.
خدایی درپاسخ به این سوال که چرا رابطه دموکراسی انتخاب مردم و جایزه دوره باستان وجود داشته است ما اکنون این چنین نیست درحالیکه شعارهای دموکراسی بودن بیشتر از گذشته رقم میخورد توضیح داد: امروزه دولت به شکل یونان باستان دیگر وجود ندارد و برای گذران امور عمدتا ما وارد دوران همیین دولت- ملتها شدیم؛ دولتها مرزهای سیاسی تعیین میکنند در این مرزهای سیاسی یک سری وظایف دارند، باید امنیت ایجاد کنند، بهداشت را برای همه بتوانند به طور عمومی تامین کنند وآموزششان بدهند از این طریق فکر کنم کمی هم جایزهها در عصر مدرن به این شکل است که عمدتا دولت خود به طر مستقم در جایی که جامعه مدنی ضعیف است میآید وظیفه جایزه دادن را برعهده میگیرد انگار خودش برای خودش حق تقدیر قائل میشود و شروع به اعتبار بخشی میکند، آن آثاری که به هر حال هنرمندان شروع به تولید کردن وخلق کردن میکنند این نکتهای که وجود دارد عمدتا اعتباری که دولتها میتوانند قائل بشوند برای یک اثر هنری عمدتا مبتنی بر نوعی از قدرت است و از یک جنبهای خیلی اعتبار میتواند نداشته باشد، عمدتا جایزههایی خوب هستند که تقریبا میشود عنوان کرد وجدان عمومی جامعه آن را مورد تقدیر قرار میدهد و ما در دموکراسیهایی که الان است عمدتا جایزهها بیشتر از دل جامعه مدنی تا دولت است هر چه قدر یک حکومت بسته تری باشد اجازه کمتری بدهد که نهادهای مدنی شکل پیدا بکند جامعه مدنی قوی بشود عمدتا وظیفه جایزه دادن گردن حاکمیت ودولت میافتد.
گاهی جوایز مشروعیت زدایی میکنند
این منتقد تئاتر گفت: دولت از یک جنبهای با جایزه دادن اولا در جایی که به نظر میآید تولید آثار هنری زیاد است و ما احتیاج داریم به خاطر مخاطبینی که وجود دارد همه آثار را رصد کنیم به هر حال جایزه آن اعتبار میدهد ولاعث میشود آثار خوب را بشناسیم و وقتی جایزهها را دولت میدهد قطعا این یک سری انتظاراتی دارد، صورتبندی را تقریبا انجام میدهد و جریانی ایجاد میکند که گویی کسانی که شهروند هستند به این آثار توجه کنند. ولی عمدتا خیلی نمیشود گفت دولت یک جایزه به یک هنرمند میدهد میتواند مشروعیت زا باشد گاهی اوقات میتواند مشروعیت زدایی کند.
هنر فرزند زمانه خود است
خدایی درباره اینکه جشنوارهها مشروعیت هنری وجنبه زیبایی پیدا کند و سیاست زده نباشد تاآنها را نسبت به امرسیاسی بسنجیم گفت: سیاست و هنر نسبت مستقیمی دارد مثلا جنگ جهانی دوم تمام میشود و بک جور گرایش به ساخته شدن یک جور گرایش به عبور از فاجعه اتفاق میافتد، فیلمهایی ساخته میشود که فاجعه را بیاد میآورد، جشنوارهها با اینکه سیاست گذاری دارند ولی نسبت آنها با زمان تولید میشود، هر دهه یک کلید واژهای دارد، روح زمانه در جشنوارهها وجوددارد.
وی تصریح کرد: در دهه ۶۰ ما دنبال نوعی معنویت هستیم که به نوعی با آرمانهای خودمان نزدیک بشود و هم گفتار جهانی داشته باشد ولی مثلا در دوره دهه ۷۰ به سمت سازندگی و اصلاحات میروم و فیلمهایی که ساخته میشوند عرفانی میتوانند باشند؛ فضای ملتهب سیاسی نسبت به توسعهای که ارزشهای انقلاب دارد را میتواند یک جور تحت شعاع قرار بدهد یا دهه ۸۰ دولت احمدی نژاد روی کار میآید بیشتر آثاری که به نظر میآید غیر سیاسی هستند توده بتوانند با آنها ارتباط برقرار کند دورانی است که قیمت نفت خیلی بالا رفته است در آمد از منابع ارزی خوب است ولی دهه ۹۰ یک وضعیت دیگری داریم پس سیاست گذاری اگر وجود دارد روح زمانه تغییر پیدا کرده است فیلمهایی که در دفاع حقوق اقلیتها بحثهای جنسیتی در دهه ۷۰ بی معنا بود الان در دوره معنا مییابد یا بحث تروریسم، بحث پناه جویی جدی شده است.
جوایز سرمایه نمادین اثر هستند
خدایی اظهار کرد: جایزه فقط قدردانی نیست نوعی دادن سرمایه نمادین فیلم است که این فیلم در زمان خودش پیش رو است، ما عمدتا فرمهای بسیار زیادی در این ۱۰۰ سال تجربه کردیم و آوردن فرم جدید به شدت سخت شده است اینجا تکنیک وسط میآید فضای مجازی وکامپیوترها به شما اجازه میدهند هر چیزی را تجربه کنید و جایزهها نسبت مستقیمی با روح زمانه و مادی تولید اجتماعی دارند در دورهای سمت مرکزگرایی دارند و دورهای به روستاها سر میزنند.
وی افزود: دهه ۹۰ با خسته شدن از فیلمهای آپارتمانی دوباره به مناطق دوردست میروم و فیلمها نرگس آبیار نمونه این نگاه است؛ نباید فراموش کنیم که فیلمها واکنش به روح زمانه دارند.
جوایز حوزه کتاب با میل به خواندن ارتباط مستقیم دارد
خدایی درباره اینکه کتابهایی که جایزه میگیرند نسبتشان با جامعه چکونه است گفت: مشکل ما تاریخی است از این بابت جوامعی که عمدتا خیلی اهل کتاب خواندن هستند با توسعه و دموکراسی گره میخورند، عمدتا جوامعی که به کتاب خواندن اهمیت میدهند کتاب در زندگی آنها به نوعی تاثیر گذار است مثلا مدیر با کتاب خواندن مدیر بهتری است اینجا سیستم مدیر معیارهای ارزش گذاری به سمتی دولتی شدن میرود وخیلیها از طریق نوشتن کتاب شاید آن اعتبار و محبوبیت نرسند از این بابت خود این چرخه تولید و مصرف به نظر میآید چرخه خیلی اولا پررونقی نیست و از یک جنبهای به نظر میآید خود آن چیز گره میخورد با وضعیت تقسیم کار اجتماعی اتفاق افتاده باشد، بازار ارگانیکی باید اتفاق بیافتدکه اتفاق نمیافتد و میل به کتاب خواندن هم به نوعی کم وکمتر میشود از این طریق جایزه دادنها کمتر میشود.
این منتقد فرهنگی در پایان تاکید کرد: در شرایط کرونایی بهترین جایزهها به هیچ نتیجهای نخواهد رسید، عقلانیت میگوید فیلمها در شبکههای وی اُو دی به نمایش گذاشته شوند؛ جشنواره مانسبتی با وضعیت اجتماعیمان دارد اگر یک فیلم سامان بهتری داشته باشد جشنواره بهتری برگزار میشود.
موسسه فرهنگی هنری مختص پس از برگزاری «نخستین جشنواره تئاتر تجربی مختص» برگزیدگان خود را معرفی کرد:
هیأت انتخاب نخستین جشنواره تئاتر تجربی مختص متشکل از مهدی مشهور، حمید پورآذری و نرگس هاشم پور پس از بررسی آثار ارسالی، برگزیدگان بخش ایده هایی برای ارتکاب به اجرا را به شرح ذیل معرفی کردند:
جایزه اول، دیپلم افتخار، تندیس و جایزه نقدی جشنواره تعلق میگیرد به محمد اوحدی حائری برای ایده اجرایی فعل تابو
جایزه دوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره تعلق میگیرد به البرز صادقی برای ایده اجرایی "؟"
جایزه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره تعلق میگیرد به باران زارع برای ایده اجرایی در دل نامه
لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره بدون الویت تعلق میگیرد به امیرمحمد ابراهیمی و پویا کاظمی برای ایده اجرایی بازنمایی و وحید زبرجدی برای ایده اجرایی پاندومی
هیأت انتخاب، همچنین برای اجرا در سال دوم جشنواره یک اثر را به صورت قطعی و ۱۲ اثر را برای بررسی بیشتر به دبیرخانه جشنواره معرفی کرد:
ارتکاب اجرای وارم آپ به کارگردانی احسان شایان فرد به صورت قطعی انتخاب و مستقیما در سال دوم جشنواره اجرا خواهد شد.
نمایش های ذیل بدون الویت جهت بررسی بیشتر به دبیرخانه جشنواره معرفی شدند:
۱- منشا انواع (محمد رضا تهرانی فر)
۲- اورستیا (علیرضا خسروآبادی)
۳- فرسا (حامد راد)
۴- در دل نامه (باران زارع)
۵- پاندمی (وحید زبرجدی)
۶- بازنمایی در سه اجرا (امیرمحمد ابراهیمی و پویا کاظمی)
۷- فعل تابو (محمد اوحدی حائری)
۸- "؟" (البرز صادقی)
۹- خوردن و آشامیدن در زمان حال ساده (نازنین صنعت کار)
۱۰- ایدئوگرام ( نگین ضیایی)
دو اثر زیر برای حضور در بخش رویداد اجرا معرفی شدند:
۱- ویدیوآرت ممارست (رها امامی)
۲- اکسیون بندانداز (سرمد بختیاری نیا)
لازم به ذکر است حضور هیچ کدام از این ۱۲ اثر در سال دوم جشنواره قطعی نبوده و نحوه بررسی و انتخاب آثار برتر جهت اجرا در سال دوم جشنواره از سوی دبیرخانه اعلام خواهد شد. جشنواره تئاتر تجربی مختص به دبیری علی حجی در بندر گناوه برگزار میشود.
تمامی نمایش های به صحنه رفته در تالارهای مختلف مجموعه تئاتر شهر جمعه هشتم اسفند ماه اجرایی ندارند.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، تمامی نمایش های به صحنه رفته در تالارهای مختلف مجموعه تئاتر شهر روز جمعه هشتم اسفند ماه در آستانه سالروز وفات حضرت زینب (س) اجرایی ندارند.
هم اکنون نمایش های «گرگاس ها» به کارگردانی حمیدرضا نعیمی در تالار اصلی، «ایوب خان» به کارگردانی امیردژاکام در تالار چهارسو، «یاماها» به کارگردانی کهبد تاراج در تالار قشقایی، «برونسی» به کارگردانی مرتضی شاه کرم در تالار سایه مجموعه تئاترشهر روی صحنه است.
مهدی حاجیان، دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک، جزئیاتی را درباره شیوه برگزاری این دوره از جشنواره، آمار آثار شرکتکننده و نحوه حمایت از گروههای نمایشی ارایه کرد.
به گزارش ستاد خبری این جشنواره، حاجیان صبح امروز (سه شنبه ۵ اسفند ماه) با حضور در نشست خبری هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک که در لابی تالار وحدت برگزار شد، یاد و خاطره گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره را که سال گذشته بر اثر بیماری از دنیا رفت، گرامی داشت و برای محمدرضا الوند، مدیر امور استانها در مرکز هنرهای نمایشی که این روزها درگیر بیماری کروناست، آرزوی سلامتی کرد.
او با اشاره به انتشار فراخوان این دوره از جشنواره در آذر ماه سال گذشته یادآوری کرد: قرار بود جشنواره هجدهم مرداد ماه امسال و همزمان با عیاد شعبانیه برگزار شود ولی دو اتفاق، این موضوع را به تعویق انداخت؛ درگذشت گلزار محمدی، دبیر این جشنواره و همینطور همهگیری کرونا و تعطیلی فعالیتهای فرهنگی.
دبیر اجرایی جشنواره نمایش عروسکی افزود: در شرایط دشوار امسال، سادهترین کار این بود که از برگزاری جشنواره صرفنظر کنیم ولی از آنجا که حیات نمایش عروسکی و فعالیت هنرمندان آن وابسته به جشنواره است، با مشورت شورای سیاستگذاری جشنواره قرار شد این جشنواره اسفند ماه امسال برگزار شود.
حاجیان، حفظ سلامت گروههای شرکت کننده و تماشاگران را مهمترین اولویت در برگزاری جشنواره هجدهم نمایش عروسکی دانست و افزود: میشد این جشنواره هم به شکل فیزیکی برپا شود ولی پیش از بازگشایی تئاتر تصمیم شورای سیاستگذاری و دبیرخانه جشنواره این بود این دوره از جشنواره در بستر فضای مجازی برگزار شود. ضمن اینکه سالنهای تئاتر بعد از تعطیلات چند ماهه بار دیگر فعال شدهاند اما برگزاری جشنواره نمایش عروسکی به شکل فیزیکی، بار دیگر فعالیت آنها را دچار وقفه میکرد.
او با ابراز خرسندی از استقبال گروههای استانها برای حضور در این دوره از جشنواره اضافه کرد: در این جشنواره مجموعا ۵۷ نمایش شرکت دارند که ۲۹ اثر متعلق به تهران و ۲۸ اثر متعلق به دیگر شهرهاست و خوشبختانه نمایشهای استانها از نظر کیفی هم رشد قابل توجهی داشته است.
به گفته او، در این دوره از جشنواره شاهد حضور ۱۶ استان در جشنواره هستیم و شهر کرج با ۳ اثر نمایشی بیشترین تعداد حضور را دارد.
حاجیان همچنین از حضور چشمگیر بانوان هنرمند در این جشنواره ابراز خشنودی کرد و گفت: ۵۳ درصد کارگردانان حاضر در جشنواره بانوان هنرمند هستند ضمن اینکه در بخشهای دیگر جشنواره هم حضور بانوان چشمگیر است.
او در ادامه با قدردانی از تلاش کادر درمان در دوران سخت کرونا افزود: با احترام به دوستان کادر درمان باید بگویم تلاشهای هنرمندان و اقشار فرهنگی هم ایثارگرانه است و آنان نیز قهرمان هستند.
حاجیان از حضور چهرههای شاخص نمایش عروسکی در هیاتهای انتخاب آثار هم ابراز خوشحالی کرد و گفت: هرچند برگزاری جشنواره در بستر مجازی گرمای حضور فیزیکی را ندارد ولی امیدواریم با تصویربرداری حرفهای که از نمایشها انجام شده و همینطور با همراهی اصحاب رسانه این شور و شوق را بیشتر کنیم.
او در ادامه با ارایه توضیحاتی درباره پرداخت کمک هزینه به گروههای شرکتکننده در جشنواره افزود: تاکنون قسط اول پرداخت شده است و با همراهی انجمن هنرهای نمایشی و مرکز هنرهای نمایشی، کمک هزینه دیگری را برای ساخت عروسک در اختیار گروهها قرار دادیم ضمن اینکه همه تلاشمان بر این است که پیش از برگزاری جشنواره تمام تعهدات مالی خود را به انجام برسانیم .
حاجیان خبرداد که در این دوره از جشنواره از دو چهره فعال نمایش عروسکی، ایرج محمدی و محمد حسن ابویی مهریزی، معلم خلاقی که در استان یزد در جهت ترویج نمایش عروسکی و ساخت عروسکهای سنتی ایران فعال است، تقدیر خواهد شد.
از انتشار سه عنوان کتاب تخصصی همزمان با جشنواره خبر داد و گفت: زنده یاد گلزار محمدی به موضوع پژوهش توجه ویژهای داشت . به همین دلیل در این دوره از جشنواره با همراهی فهیمه میرزاحسینی کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی را به شکل مجازی برگزار کردیم که مورد توجه فعالان نمایش عروسکی بویژه در استانها قرار گرفت.
او با برشمردن عناوین نشستهای تخصصی یادآوری کرد که این نشستها ضبط شده و از طریق تلویزیون تئاتر ایران در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
به گفته حاجیان، آثار جشنواره نمایش عروسکی در سایت تیوال، نمایشنت، هاشور و تلویزیون تئاتر ایران در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد که بخشی از این آثار به صورت رایگان و بخشی با قیمت بلیت ۸ هزار تومان ارائه خواهد شد.
دبیر اجرایی جشنواره نمایش عروسکی از حمایتهای کانون پرورش فکری، تئاتر شهر، بنیاد رودکی، شهرداری تهران و پلتفرم روستاوند نیز در همراهی با جشنواره قدردانی کرد.
حاجیان با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره برخلاف دورههای گذشته امکان حضور کودکان در پاتوق کودکان میسر نبود، گفت: با برپایی بخش «کودک و مبارک» حضور کودکان را در این دوره از جشنواره خواهیم داشت. به این صورت که کودکان با همراهی خانوادههای خود عروسکهای نمایشی میسازند و بعد از ساخت قطعات نمایشی کوتاهی، فیلم این نمایشها را برای ما میفرستند و از این طریق در جشنواره شرکت دارند.
او از برگزاری مسابقه و نمایشگاه عکس جشنواره در خانه هنرمندان ایران به عنوان دیگر رویداد مهم این دوره از جشنواره نام برد و افزود: علاوه بر معرفی عکاسان برگزیده که در این مسابقه شرکت کردهاند، کتاب این نمایشگاه نیز منتشر و توزیع خواهد شد.
حاجیان در ادامه با ابراز تاسف از اینکه نمایش عروسکی وابسته به جشنواره شده است، ابراز امیدواری کرد با قول مساعد قادرآشنا، مدیر مرکز هنرهای نمایشی، آثار جشنواره در طول سال اجرای عمومی داشته باشند.
او بودجه برگزاری این جشنواره را حدود ۲ میلیارد تومان ذکر کرد و با ارایه توضیحاتی درباره پرداخت کمک هزینه به گروههای شرکت کننده در جشنواره خاطرنشان کرد: این کمک هزینه متعلق به جشنواره است و به اجرای عمومی نمایشها مربوط نمیشود و همه درآمد حاصل از فروش بلیتها هم به گروههای نمایشی تعلق خواهد گرفت.
دبیر اجرایی جشنواره نمایش عروسکی درباره امکان پخش آثار جشنواره در تلویزیون گفت: بسیاری از آثار این قابلیت را دارند ولی این خیلی به همراهی صدا و سیما وابسته است و ما آمادگی این کار را داریم. گفتگوهایی میان اقای اشنا، مدیر مرکز هنرهای نمایشی و آقای شاه آبادی، معاون سیما انجام شده که امیدواریم به نتیجه برسد.
اودر پاسخ به پرسشی درباره امنیت آثار جشنواره و مالکیت معنوی آثار توضیح داد: در تفاهم نامههایی که میان انجمن هنرهای نمایشی و پلتفرمها بسته شده، تمام حقوق معنوی و مالکیت آثار لحاظ شده است.
در این نشست که با حضور رضا بصیرت، مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی و مدیران بخشهای مختلف جشنواره نمایش عروسکی برگزار شد، محسن حسنزاده، مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی و مدیر روابط عمومی جشنواره هم توضیحاتی درباره امکان استفاده از آثار این جشنواره در پلتفرمهای یاد شده ارایه و ابراز امیدواری کرد که کودکان و بویژه کودکان بیمار یا کودکان کار و آسیبدیده با همراهی نهادهایی مانند بهزیستی و ... بتوانند از نمایش های جشنواره دیدن کنند.
او از چهرههای شناخته شده تئاتر و تئاتر عروسکی هم درخواست کرد تا با آماده سازی ویدیوهایی به معرفی نمایشهای جشنواره یاری کمک کنند.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با یاد گلزار محمدی دبیر فقید این جشنواره و با دبیری اجرایی مهدی حاجیان و بهرهگیری از بسترهای فضای مجازی دهم تا هفدهم اسفند ماه برگزار میشود.
نمایشنامه «هولودومور» به نویسندگی «علی صفری» با محوریت قحطی خودساخته استالین در کشور اکراین توسط انتشارات «آژمان» منتشر شد.
این نمایشنامه آخرین اثر از سه گانه جنگ جهانی است که بحران قحطی و مرگ میلیونها اکراینی طی سال ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۳ را روایت میکند. تاریخ نگاران هولودومور را بزرگترین نسل کشی تاریخ بشر در دوران صلح میدانند.
صفری پیش از این دو نمایش «آشویتس زنان» و «برلین ۱۰:۱۰» را با موضوعیت جنگ جهانی به نگارش درآورده است، هولودمور آخرین اثر در این مجموعه است.
گفتنی است که همزمان با انتشار نمایشنامه «هولودومور» این اثر به کارگردانی «رها حاجی زینل» در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه رفته و این نمایشنامه در شبهای آتی اجرای خود در این مجموعه نمایشی رونمایی خواهد شد.
علاقمندان میتوانند برای تهیه اثر و تماشای همزمان نمایش به عمارت نمایشی نوفل لوشاتو مراجعه نمایند.
نمایش «ذات یا ضات» در تالار حافظ روی صحنه میرود.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد رودکی، نمایش «ذات یا ضات» به نویسندگی علی اصغر حبیبی، کارگردانی احمد ارجمندی و تهیه کنندگی مهشید شعبانی از ۲۸ بهمن تا ۱۵ اسفندماه ساعت ۱۸ با رعایتئ پروتکلهای بهداشتی در تالار حافظ اجرا میشود.
در این نمایش بازیگران: (به ترتیب ورود) طاها محمدی، علی اصغر حبیبی، علیرضا محمدخدایی ، مهدی جعفری پور، واروژان فرهادیان، حمیدرضا بهروزی، علی مربی طاها مرتضوی صفت، رضا حسین نژاد، هیوا پورشفیقی، عسل میرزایی، هادی رضایی، علی رسولی، مهدی عبادی، فاطمه قهرمانی، باران محمدی، عرفان اکبرزاده، رضا مزینانی، میلاد مرتضوی، سید امیر نقیبی، میلاد بیگدلو، حسین بنی تباء، ابوالفضل صحت، علی اصغر صادقی، شاهین خیراندیش ومحمد رشید ارجمندی،
بازیگران فرم: سیده فاطمه رسولی، عسل میرزایی، باران محمدی، ثنا عباس پور، هیوا پورشفیقی، بیتا مسلمی، شایلین محمدی، فاطمه قهرمانی، حمیده شقاقی، سارا خدایی، مونا حسن زاده، مهرداد خدابنده لو، میلاد مرتضوی، مهدی جعفری پور، علی رسولی، حسین بنی تباء، عرفان اکبرزاده، مهدی عبادی،
مردمان شهر: سوگل صالح، یاسمن رنجبر، یزدان افشانی، یوسف محمودی، نیوشا طورانی، مهتاب وکیلی، دانیال قادری، شبنم بذرافشان، مبینا قادریان، هلیا اردوخانی، امیرحسین اثنی عشری، فاطمه فرهادیان، زهرا عسگری مردمان شهر: سوگل صالح، یاسمن رنجبر، یزدان افشانی، یوسف محمودی، نیوشا طورانی، مهتاب وکیلی، دانیال قادری، شبنم بذرافشان، مبینا قادریان، هلیا اردوخانی، امیرحسین اثنی عشری، فاطمه فرهادیان، زهرا عسگری، سینا معینی و فاطمه علیزاده هستند.
دیگرعوامل اجرای این نمایش، مدیر اجرایی: محمد رشید ارجمندی، مدیر روابط عمومی: پریسا سلمانی ، بازیگردان: حمیدرضا بهروزی، طراح حرکت: سیده فاطمه رسولی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: ترانه الیاسی، دستیاران کارگردان: نسرین دهقانی، مبینا قادریان، منشی صحنه: محدثه امیریان، طراح صحنه و لباس: مهشید شعبانی، دستیار لباس: ساغر محمدی، مدیر صحنه: نگار شهبازی، طراح گریم: آرمیتیس کاویانی، دستیاران گریم: پریسا نوری، نسرین دهقانی، نادیا فکری، مریم اسماعیلی و فاطمه قاری، صدا: زهره سادات رسولی، نور: شروین باقری بی صفر، مشاور رسانه: پیام احمدی کاشانی، عکاس: فاطمه عرب، سازندگان تیزر: واروژان فرهادیان و حسین بنی تباء، طراح پوستر و بروشور: زهره سادات رسولی
علاقهمندان جهت تهیه بلیت این نمایش میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
به گزارش تیوال به نقل از سرویس تئاتر هنرآنلاین: نمایش «هولودومور» نوشته علی صفری به کارگردانی رها حاجیزینل از اول اسفندماه ساعت در عمارت نوفللوشاتو روی صحنه است. بازیگران این نمایش سارینا آزاد میلانی، فرشاد ایوبی مبرهن، محمد پسندیده، تیما تقیزاده، فرزانه سیری، آهو شفیعی، میلاد صالح وند، مهدی عباسی، نیکا قاسمی، عاطفه موسوی و علیرضا ولی پور هستند.
رها حاجیزینل درباره علت انتخاب نمایشنامه «هولودومور» برای اجرا گفت: این اثر پس از دو نمایش «آشویتس زنان» و «برلین ۱۰: ۱۰»، آخرین بخش از یک سهگانه بود. ما استقبال و بازخورد مخاطبان در اجراهای قبل را دیدیم و فکر کردیم شاید از این نمایش استقبال بهتری صورت بگیرد. به همین خاطر با همسرم، علی صفری صحبت کردم و نگارش نسخههای ابتدایی نمایش «هولودومور» را در تابستان شروع کردیم.
وی با بیان این که نمایش «هولودومور» ربطی به فضای نازیها ندارد، درباره موضوع و مضمون این نمایش عنوان کرد: تعریف خود هولودومور، مرگ بر اثر گرسنگی است. این واژه، واژهای است که اسم نمایشنامه ما را در برمیگیرد و بهانه شروع داستان ما بود. ما در این نمایش خانواده دهقانی را میبینیم که در کشاکش این قحطی دارد روزمرگی خودش را نشان میدهد.
این کارگردان تئاتر که نمایش «هولودومور» را با هنرجویان خودش به صحنه آورده است، درباره این همکاری گفت: من پس از اجرای نمایش «آشویتس زنان» بضاعت بچههای تحصیلکرده این رشته را دیدم و سعی کردم با این بچهها صحبت کنم. سعی کردیم یک فضای آموزشی و تمرینی بگذاریم و از دانشجویان خوشذوق این رشته گزینش کنیم و روی همین بچهها وقت بگذاریم. من فکر میکنم اگر بتوانم روی این بچهها تأثیر بگذارم و بازی آنها را نشان دهم در کارگردانی موفقتر خواهم بود. به همین دلیل در اجرای این نمایش از هنرجویان خودم استفاده کردم.
حاجیزینل درباره فضای اجرایی نمایش «هولودومور» اظهار داشت: ما اتفاقات را بهصورت واقعی به تماشاگر نشان میدهیم. چند روز پیش صحبت میشد که آیا این میزان به واقعیت پرداختن لازمه نمایش است و من گفتم ما چیزی به اسم المان نمیتوانیم داشته باشیم. بچهها باید فضا را باور کنند تا بتوانند مخاطب را تحت تأثیر قرار دهند. به همین دلیل یک فضای رئالیستی و بهشدت حسی در فضای نمایش وجود دارد که با موسیقی و طراحی صحنهای بسیار مینیمال ولی درخور نمایش آمیخته میشود. شاید بتوانم بگویم این شیوه اجرایی، شیوه خوبی است که ما برای این نمایش در نظر گرفتهایم.
او درباره پیامدهای تعطیلی احتمالی دوباره سالنهای نمایشی در اسفندماه گفت: نمیدانم چرا فشار کنترل شیوع ویروس کرونا بیشتر روی فضای فرهنگی کشور است؟ ما الآن یک سال است که درگیر این فضا هستیم. باور کنید که پروتکلهای بهداشتی در سالن نمایش ما اجرا میشود. خوشبختانه این بیماری تاکنون اعضای گروه ما را در برنگرفته است. من احساس میکنم اگر این فشارها را از روی محیط فرهنگی بردارند اتفاق بدی نمیافتد. با رعایت کردن پروتکلهای بهداشتی میتوان از شیوع ویروس جلوگیری کرد. من گروههای بسیار زیادی را میشناسم که امسال علیرغم تمرینهایی که کردند به اجرا نرسیدند. یعنی پس از تمام هزینههایی که کردند ترجیح دادند اجرای خودشان را کنسل کنند. ما برای اینکه اجرایمان را در اسفندماه روی صحنه ببریم زحمت زیادی کشیدیم.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: اگر سالنهای نمایش تعطیل شود، من که میخواهم این هنرجوها را تربیت کنم باید چه کار کنم؟ من که میخواهم در راه فرهنگ کشورم یک قدم بردارم و جوانان را به این فضای فرهنگی دعوت کنم باید چه کار کنم؟ به نظرم میتوانند حداقل، زمان اجراها را زمانبندی کنند. مثلاً دو ماه اجازه اجرا به نمایشها بدهند و بعد یک ماه نمایشها را تعطیل کنند. در این صورت ما میدانیم که چه زمانی میتوانیم اجرا برویم.
رها حاجیزینل در پایان گفت: من از حمایتهای آقای داوود نامور تشکر میکنم. سالن تازه تأسیس نوفللوشاتو که ایشان تأسیس کردند سالن بسیار خوبی است و باعث شده که مخاطب ما با خیال راحت به دیدن نمایش بیاید. از تهیهکننده نمایش آقای طاهریان هم تشکر میکنم. ما بیش از هر چیزی به نگاه مخاطب احتیاج داریم. امیدوارم مسئولان فضا را برای ما بازتر کنند تا بتوانیم نگاه گرم مخاطب را ببینیم. از علی صفری همسرم به خاطر نوشتههای خوبش ممنون هستم که این جرئت را به من میدهد تا در این فضا قدم بگذارم.
علاقهمندان میتوانند بلیت این نمایش را از سایت تیوال تهیه کنند.
برنامه «پرده آخر» با موضوع با بررسی نقاط قوت و ضعف سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، در ارتباط تلفنی با امین رهبر (مدیر بخش رادیو تئاتر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر) از شبکه رادیویی گفتوگو روی آنتن رفت.
امین رهبر در مصاحبه تلفنی با برنامه «پرده آخر» گفت: سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با حمایت و کمک دبیرخانه و فعالان آخرین نفسهای تئاتر در دوران شیوع ویروس کرونا را حفظ کرد.
وی افزود: سی و نهمین دوره از جشنواره فجر با وجود بسیاری از کاستیها، رویدادی خوب و وزین بود.
مدیر بخش رادیو تئاتر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به برگزیدگان این بخش، توضیح داد: با تشخیص هیئت داوران برخی از بخشها دو برگزیده داشتند.
وی تاکید داشت: جشنوارهی امسال از نظر کیفی و کمی تفاوت عمدهای با دورهی گذشته نداشت.
امین رهبر ادامه داد: به دلیل شیوع ویروس کرونا، جشنوارهی امسال از نظر برگزاری مقداری سختتر از سالهای گذشته بود.
وی با اشاره به این که رادیوتئاتر جذابیتهای منحصر به خود را دارد، عنوان کرد: مدیران و فعالان رادیو میتوانند با برنامهریزیها و فعالیتهای بیشتر عرصهی کارهای رادیوتئاتر را در کشور توسعه دهند.
مدیر بخش رادیو تئاتر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر اظهار داشت: رادیو قدمت بسیار زیادی دارد و این قدمت نشاندهندهی اصالت است.
وی افزود: بسیاری از بازیگران و عوامل تئاتر و سینما کار حرفهای خود را با حضور در رادیو شروع کردهاند.
امین رهبر با بیان این که رادیو رسانهای فرهیخته است، عنوان کرد: بخش رادیوتئاتر در جشنواره تئاتر فجر همیشه به اندازهی بخش صحنهای مخاطب جذب کرده است.
وی ادامه داد: نمایشهای رادیویی همیشه برای مردم جذابیت دارند.
مدیر بخش رادیو تئاتر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به این که اجراهای این دوره از جشنواره از رادیو نمایش پخش شدهاند، تصریح کرد: عموم مردم میتوانند با مراجعه به سامانه «ایران صدا» آثار حاضر در بخش رادیوتئاتر را بشنوند.
نمایشنامه «قند خون» و «کمیته نان» آثاری اجتماعی از «لیلی عاج» که به زندگی طبقه کارگر و فقیر جامعه پرداخته با حضور هنرمندان و علاقمندان سوم اسفند ماه در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر رونمایی میشود.
به گزارش روابط عمومی نشر آماره، نمایشنامه های «قند خون» و «کمیته نان» نوشته لیلی عاج، روز یکشنبه سوم اسفند ماه با حضور جمعی از علاقهمندان تئاتر و ادبیات نمایشی با همکاری مجموعه تئاتر شهر به همت «نشر آماره» رونمایی میشود.
در این مراسم شهرام زرگر، احسان زیورعالم، الهام شعبانی، سینا ییلاق بیگی و هومن بنائی به معرفی کتاب های «قند خون» و «کمیته نان» خواهند پرداخت. نمایشنامه های «قند خون» و «کمیته نان» با نگاهی به سبک زندگی طبقه کارگر و نمایش درد و رنج زندگی کارگری و فقر مالی با تمرکز بر مسائل اقتصادی زندگی کارگران تلنگری برای مدیریت و زندگی سرمایه داری است. این آثار که دارای تز اجتماعی است، از ژستهای روشنفکرمآبانه خبری نیست. نمایشنامه های با دغدغه های واقعی طبقهای از جامعه که واقعا برای حرف های زیادی برای گفتن دارد.گویی که مولف خودش با درد مردمان این طبقه از اجتماع آشناست.
مراسم رونمایی و جشن امضاء این کتاب روز یکشنبه سوم اسفند ماه از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ در مجموعه تئاتر شهر واقع در چهار راه ولیعصر، پارک دانشجو، تئاتر شهر، سالن مشاهیر با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی برگزار میشود و شرکت برای عموم آزاد است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با حضور در تئاتر شهر ضمن تماشای نمایش «برونسی» به کارگردانی مرتضی شاه کرم در تالار سایه با مدیر این مجموعه نیز دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، دکتر سعید محمد فرمانده قرار سازندگی خاتم الانبیاء با حضور در تئاتر شهر ضمن تماشای نمایش «برونسی» به کارگردانی مرتضی شاه کرم در تالار سایه با ابراهیم گله دارزاده مدیر این مجموعه نیز دیدار و گفتگو کرد.
وی پس از تماشای نمایش «برونسی» گفت: تئاتر «برونسی» نمایشی بسیار خوب و حرفهای با بازیهای درخشان در حوزه دفاع مقدس است که توانسته به درستی مبارزات مردم در دوران ستمشاهی تا حضور آنها دردوران دفاع مقدس را به هم متصل و یکی از قهرمانان ملی ایران به ویژه شهید برونسی را به تصویر بکشد. اثری که من از تماشای آن هم استفاده کردم و هم لذت بردم.
محمد پرداختن به موضوع «اخلاص را ویژگی خاص این نمایش دانست و افزود: به اعتقاد من اصل موضوع این اثر نمایشی نشان دادن اخلاص است که همواره در فرهنگ و ریشههای اعتقادی ما وجود داشتهاند. این نمایش نشان میدهد که آدم باید با اعتقاد زندگی کند، امروز گمشده مهم ما هم دقیقا همین موضوع است. من بر این باورم با این نمایشها میتوان برای جامعه فرهنگ سازی کرد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به اهمیت نمایشنامه جذاب و مخاطب پسند در حوزه نمایش اشاره کرد و گفت: جریان دفاع مقدس خیلی متنوع است و از هر جهتی به آن نگاه کنید می تواند طرح یک سناریو و مطلب باشد. از مسائل دفاع مقدس و با استفاده از افرادی که خودشان تجربه کردهاند میتوان هم موضوعات مفهومی و هم حتی موضوعات طنز استخراج کرد که با درهم عجین شدن، تبدیل به نمایشنامههایی جذاب و تاثیرگذار میشوند.
وی تصریح کرد: موضوع دفاع مقدس بحث دفاع از خاک و میهن است و همه ایرانیها نسبت به این موضوع عرق و علاقه دارند و برایشان جالب است.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا در مورد حمایت از آثار نمایشی دغدغهمند گفت: بخشهای دولتی بودجههای فرهنگی در اختیار دارند که حمایت از هنرهای نمایشی را ممکن میکند، ما هم به نوبه خودمان اگر کاری بتوانیم انجام میدهیم.
وی در دیدار با ابراهیم گله دارزاده مدیر تئاتر شهر، تلاشهای وی و دست اندرکاران مجموعه تئاترشهر برای اجرای نمایش و روشن نگه داشتن چراغ تئاتر با همراهی هنرمندان را شایسته قدردانی دانست و افزود: تعطیلی سالنهای نمایشی خیلی از هنرمندانی که از این مسیر امرار معاش میکنند را دچار مشکل کرده و اگر تعطیلی ادامه پیدا کند علاوه بر فرهنگ جامعه در این بخش، هنرمندان هم آسیب جدیتری میبینند. امشب شاهد بودیم که در مجموعه تئاترشهر با رعایت کامل فاصله گذاری و پروتکلها نمایشها اجرا میشوند که این جای تشکر دارد.
به گزارش تیوال به نقل از خبرگزاری مهر، «شمارش معکوس» که قرار بود در مهر سال جاری هم زمان با ایام صفر به صحنه برود اما اجرایش به علت تعطیلی سالن های نمایش در شرایط کرونایی متوقف شده بود، بعد از ۵ ماه وقفه در تماشاخانه مهر اجرا می شود.
این نمایش به نویسندگی رسول نقوی و تهیه کنندگی و کارگردانی محمد کاظم تبار از ۴ تا ۱۵ اسفند ساعت ۱۸ در تماشاخانه مهر حوزه هنری میزبان علاقه مندان تئاتر است.
عواملی که این اثر را همراهی می کنند عبارتند از مشاور کارگردان: محسن سلیمانی، بازیگران: سامان شکیبا، آساره هداوند، علی حیدری، مدیر تولید: حامد گودرزی، دستیار کارگردان: مهدی کریمی، طراح صحنه: صوفیا کریمی، دستیار صحنه: علی کاظم تبار، طراح نور: حسین نادری، موسیقی: محمد علی رحمانی، نوازندگان: محمد علی رحمانی، مهدی الوانی، مسئول فنی و اتاق فرمان: امین شفیعی، طراح پوستر: رامین رستمی، ساخت موشن: نعیمه نمکی، منشی صحنه: باران جلال زاده، مدیر صحنه: سینا صبحی، دستیار تولید: امیر حسین شکری، روابط عمومی: فرشاد رضائی دوست، ناصر ارباب، مشاور رسانه ای: محمدحسین عبداللهی.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: سال آخر نذر آرزوست، رضا برای این روز برنامه های ویژه ای داره و آرزو، آرزو می کنه که جلوی رضا شرمنده نشه.
حوزه هنری در تقاطع خیابان سمیه و حافظ واقع شده است و علاقه مندان می توانند بلیت نمایش را از سایت تیوال خریداری کنند.
هیات داوران مسابقه نمایشنامهنویسی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران – مبارک معرف شدند.
به گزارش ستاد خبری این جشنواره، گروهی سه نفره متشکل از نادر برهانی مرند (نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر و تهیهکننده فعال در رادیو)، اردشیر صالحپور (نویسنده، پژوهشگر و مدرس تئاتر) و شادی پورمهدی (نمایشنامهنویس و مترجم تئاتر) داوری آثار مسابقه نمایشنامهنویسی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک را بر عهده دارند.
جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک، جشنوارهای غیررقابتی است ولی برای تقویت جریان نمایشنامهنویسی در حوزه عروسکی، در ادوار مختلف خود بخشی را به عنوان مسابقه نمایشنامهنویسی تعریف کرده است.
آثار برگزیده این بخش در آیین پایانی این جشنواره معرفی میشوند و درصورت تایید داوران این بخش از سوی انتشارات «نمایش» منتشر خواهند شد.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران – مبارک با یاد زنده یاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره ، با دبیری اجرایی مهدی حاجیان و با بهره گیری از ظرفیتهای فضای مجازی، دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی گروه تئاتر سه گانه نمایش «هولودومور» به نویسنگی علی صفری و کارگردانی رها حاجی زینل از فردا اجرای خود را در عمارت نوفللوشاتو آغاز خواهد کرد.
نمایش «هولودومور» پایانی بر سه گانه جنگ جهانی بوده که تاکنون توسط این گروه روی صحنه رفته است، «آشویتس زنان» با موضوع اردوگاههای کار اجباری هیتلر و سرگذشت زنان در جنگ، «برلین ۱۰:۱۰» با محوریت آلمان نازی در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم دو اثر پیشین گروه درباره جنگ جهانی هستند.
حال گروه تئاتر سه گانه به بخش دیگری از ابعاد جنگ پرداخته است، نمایش «هولودومور» با وجود شکل گیری در دوران صلح همچنان نشان دهنده جنگ سرد و تاثیرات روانی این فاجعه بر روی نسل بشر است، هولودومور به قحطی خودساخته استالین برای از بین بردن جنبش میهن پرستی اکراین میپردازد، جنایتی که منجر به مرگ میلیونها اکراینی شد.
هولودومور تازهترین محصول گروه تئاتر سه گانه بوده که به تهیه کنندگی «سید محمدمهدی طاهریان مهدوی» تا بیست و دوم اسفند ماه ساعت ۱۹ میزبان مخاطبان خواهد بود، علاقمندان برای تهیه بلیت میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
عوامل این نمایش عبارتند از: دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: مهتا سبحانیه دستیار دوم کارگردان: محمد حائری، مسیح حیدری زاده طراح صحنه: شهاب شریفی طراح موسیقی: مهدی سلیمی طراح لباس: فرزانه سیری طراح گریم: رها حاجی زینل طراح گرافیک: امین قنبری طراح نور: مسلم رضایی طراح تیزر: حنیف پرنده عکاس: رضا جاویدی، احسان زارع، مجری گریم: نسترن متینیان، دستیار گریم: شکیلا تویلی، سما رحمتی، زینب بابایی دستیار صحنه: بردیا قادریان دهکردی، حسین سناسیری، حمیده شیرمحمدی
پیش فروش بلیت روزهای آخر هفته نمایش «ایوب خان» همزمان با انتشار تصاویری جدید از این اثر نمایشی، آغاز شد.
به گزارش مشاور رسانه ای نمایش، تازه ترین تصاویر نمایش «ایوب خان» به نویسندگی و کارگردانی امیر دژاکام که دور جدید اجراهای خود را از ۲۳ بهمن ماه و با پایان سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر آغاز کرده است در حالی منتشر شد که پیش فروش بلیت روزهای پایانی هفته نمایش نیز در سایت تیوال آغاز شده است.
در این اثر نمایشی که هر روز ساعت ۱۸:۳۰ با مدت زمان ۷۰ دقیقه به صحنه می رود (به ترتیب ورود به صحنه) الهام خضرایی منش، نسیم داداشی، طاها عابدی، ماهان عابدی، حسام شهیدی، الناز ملک پور، غزل جمشید آبادی، نیوشا امینی، مهدی حوریه، ندا حسینی، زینب تحقیقی، آرمین خزائلی، شایان انجمنیان به ایفای نقش می پردازند.
داستان نمایش «ایوب خان» در اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ میگذرد و ماجرای زنی را روایت میکند که قرار است همسرش که چند مامور ژاندارمری را زده، اعدام کنند. این زن از گلبافت به جلوی خانه ایوب خان که فرد ورزشکار و خیری است، آمده تا با کمک او برای شوهرش پول دیه جمع کند و او را از اعدام نجات دهد. اما ماجرا به گونهای دیگر رقم میخورد چون ایوب خان چند روزی است که ناپدید شده و فرزند کوچکش امیر به دنبال او میگردد در حالی که در این جستجو به درک متفاوتی از شخصیت پدرش میرسد.
دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از مشاور کارگردان: آیدا دژاکام، دستیاران کارگردان: زینب تحقیقی، دانیال ابراهیمی، طراح صحنه و لباس: آیلین بایراک، طراح گریم: نیوشا امینی، ویدئو آرت: عرفان فروتن، انتخاب موسیقی و نوازنده گاربون: الناز ملک پور، جانشین تهیه کننده: محمدرضا احمدی، مدیر اجرا: طاهر رجبی، مدیر صحنه: بیتا عابدی و پریسا مقدم، منشی صحنه: عرفان فروتن، نوازنده قانون: باران کرابی.
نمایشنامه "ترس و نکبت رایش سوم" اثر برتولت برشت به کارگردانی امیر امیری خوانش می شود.
به گزارش روابط عمومی گروه نمایشی این نمایشنامه در روزهای ۲ و۱۶ اسفند ماه ساعت ۱۷ درسالن یک تماشاخانه مهرگان و روزهای ۶ ، ۷ و ۸ اسفند ماه در فرهنگسرای سرو خوانش خواهد شد.
النازاسکندری، فریباابراهیمی،محمدامین پارسا،یاسمن پارسا،میلاد پرموزه،فریاد جودی ،مسعود چنگی،مهدیس دائمی،نازنین دیده ور،میلاد ساسانی،مهدی شایان راد،علی طاووسیان،محمد رضا عزیزی،پوریا فرجی،ساناز قلی زاده ،سیدجواد موسوی،آیدا ناطقی وعلیرضا نامنی نقش خوانان این نمایشنامه خوانی هستند.
میلاد ساسانی (تهیه کننده) شاهکار هدایت (طراح پوستر)، الناز اسکندری، محمد تواب اکبری (دستیاران کارگردان)، فریاد جودی (منشی صحنه) و جواد تمدنی (مشاور رسانه ای) از دیگر عوامل این نمایش نامه خوانی هستند.
این نمایشنامه خوانی با همکاری مرکز افرینش های هنری فرهنگسرای سرو و کانون تخصصی سینما و تئاتر فانوس خیال برگزار خواهد شد.
علاقمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید بلیط این نمایش نامه خوانی به سایت تیوال مراجعه نمایند.
به گزارش تیوال به نقل از ایران تئاتر، نمایش افسانه مده آ که توسط اورپید چهارصد سال قبل از میلاد نوشته و اجرا گردیده است، دست مایه آن شد که گروه آوای ققنوس این نمایشنامه را انتخاب کرده و آن را برای اجرا خوانی آماده کند.
کارگردان «مده آ» درباره این نمایش نوشته است: خیانت همسر برای زنی که تمام وجودش سراسر عشق به او است، قابل بخشش نیست و آتش عشق را به نفرت تبدیل می کند، از این رو مده آ با تمام عشق به جیسون درصدد انتقام از او بر می آید و از مکر زنانه خود بهره می جوید. این نفرت در درون مده آ چنان شعله می کشد که فرزندان خود را نیز از پای در می آورد.
در خلاصه این نمایش آمده است: "مده آ" زنی ساحره است که به جیسون در دزدیدن پشم زرین قوچ مقدس کمک کرده و با او ازدواج می کند. پس از ورود به شهر کورنت، جیسون دلباخته ی دختر پادشاه شده و با او وصلت می کند. مده آ این خیانت را تاب نمی آورد و درصدد انتقام بر می آید
عواملی که این اثر هنری را همراهی می کنند عبارتند از:
مترجم: غلامرضا شهبازی، تهیه کننده: سامان علیزاده
خوانش گران: (به ترتیب ایفای نقش) گلناز عیدی، افشین قاسمی، ماهرخ سالاری، زهرا شیرازی، سحر شیرزاد، علی شهبازی، سامان علیزاده، زهرا کلانتر، آرزو ریسمانچیان، لیلا دهقان، مریم شهر آینی، فاطمه اوستائی، آذین آقایی، سارا زمزم، مشاور رسانه ای: محمد حسین عبداللهی، طراح پوستر: سونیا هادیگل، استودیو دیزاین ایماژ
آیین رونمایی از پوستر جشنواره آنلاین «هنرزنده است» برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره آنلاین «هنر زنده است»، پوستر این رویداد هنری با تکیه بر شعار پویایی و بالندگی هنر در روزهای سختِ همهگیری کووید ۱۹، رونمایی شد.
کیانوش غریب پور طراح لوگو جشنواره است و سیروس سلیمی پوستر جشنواره"هنر زنده است" را با نگاهی به تلفیق عناصر مدرن گرافیک با نقوش اصیل هنر ایرانی طراحی کرده است.
سیروس سلیمی که مدیریت هنری این رویداد را نیز برعهده دارد، در این باره گفت: «پوستر جشنواره ی«هنرزنده است»، با تکیه بر شعار پویایی و بالندگی هنر در روزهای سختِ همهگیری کووید ۱۹ که تمامی فعالیتها و نگرش نوع بشر در همهی جهان را دگرگون کرده، طراحی شده است.»
این طراح گرافیک ادامه داد: «در این پوستر جوانههای رشد و شکوفایی هنر را میبینیم که چگونه از درون نشانِ جشنواره روییدن گرفته، رشد کرده و در شکل یکی از نقوش و سمبلهای آشنای هنر ایران زمین یعنی اسلیمی، پیچ و تابِ خوش قد و قامتش را به رخ میکشد. هنر زنده است چون جهان، هنرمندان و مخاطبان زندهاند...»
جشنواره «هنر زنده است» در چهار بخش فیلم (به دبیری کمال تبریزی)، تئاتر (به دبیری بهروز غریبپور)، موسیقی (به دبیری فردین خلعتبری) و دیجیتال آرت (به دبیری محمود کلاری) از ۱۰ لغایت ۲۰ اسفند در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب برگزار میشود.
نخستین دوره جشنواره آنلاین «هنر زنده است» با حمایت: مؤسسه فرهنگی هنری «برداشت آخر»، تهران۱۴۰۰، شهرداری تهران، بنیاد رودکی، مجموعه فرهنگی هنری مربع ۱۱، پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب ،سایت تیوال و آژانس تبلیغاتی بادکوبه برگزار میشود
نشست تخصصی هجدهمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران- مبارک با چهار عنوان برگزار میشود.
به گزارش ستاد خبری این جشنواره، این نشست در ادامه کارگاههای آموزشی این دوره از جشنواره و به صورت غیرحضوری برگزار میشود و از طریق تلویزیون تئاتر ایران در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت.
عناوین این نشست تخصصی به شرح زیر هستند:
«بازیدهی نمایش عروسکی در فضای مجازی» با حضور خانم Amela Vucenovic استاد دانشگاه در روسیه ارایه میشود.
«فرم و معنا در نمایش عروسکی»، موضوع دیگری است که توسط فارس باقری نویسنده، پژوهشگر و مدرس دانشگاه تشریح میشود.
بهزاد آقاجمالی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه نیز موضوع«از اسطوره تا نمایش عروسکی» را برای مخاطبان ارایه میکند.
و آخرین عنوان نشست «آنتروپولوژی و تئاتر عروسکی» (عروسکهای آیینی) است که با حضور اردشیر صالحپور، رییس یونیمای ایران، پژوهشگر، نویسنده و مدرس دانشگاه تشریح میشود.
گفتنی است کارشناس و مدیر جلسه علی پاکدست، هنرمند فعال در حوزه نمایش عروسکی است.
هر نشست به طور کامل ضبط میشود و از طریق بارگذاری در سایت tv.theater.ir در دسترس علاقهمندان گذاشته خواهد شد.
لازم به یادآوری است که مدیریت کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی این دوره از جشنواره بر عهده فهیمه میرزاحسینی است.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک، با یاد زنده یاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره، با دبیری اجرایی مهدی حاجیان و با بهرهگیری از ظرفیتهای فضای مجازی، دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار میشود.