سومین جشنواره گل لاله اراک راه اندازی شد؛ این باغ نسبت به باغهای لاله دیگر شهرهای کشور بالاترین میزان تنوع این گونه را دارد. سومین جشنواره گل لاله اراک با بیش از ۱۲۰ هزار گل لاله در ۴۳ واریته در کنار گلهای بنفشه و درختچههای زینتی در زمینی به مساحت ۸ هزار مترمربع در منطقه شهر صنعتی اراک برپا شد. گفتنی است به دلیل قرار گرفتن شهر اراک در شرایط قرمز کرونایی، بازدید از این باغ فعلاً برای علاقه مندان ممنوع است.
عکس: بهنام یوسفی / مهر
عملیات برفروبی و بازگشایی جاده دهستان «موگویی» در شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری پس از هفتهها تلاش مداوم نیروهای راهداری در فصل بهار رو به اتمام است.
این جاده ۴۵ کیلومتری، مسیر تردد اهالی ۱۵ روستای دهستان موگویی است که با بارش اولین برف در پاییز هر سال مسدود شده و تا بهار سال بعد امکان بازگشایی آن وجود ندارد. ارتفاع برف در گردنه عسل کشان این جاده به چند متر میرسد. بارش کم برف در زمستان سال گذشته باعث شد عملیات برفروبی این جاده از اواخر اسفند ۹۹ آغاز شود. عملیات بازگشایی این جاده همه ساله از دو سوی جاده (از سمت چلگرد و از راهدارخانه روستای خویه واقع در دهستان موگویی) و معمولاً در اردیبهشت ماه آغاز میشود. حدود ۵ هزار نفر سکنه روستاهای دهستان موگویی در طول زمستان که این جاده مسدود میشود، مجبورند از مسیرهای طولانیتری که به فریدون شهر استان اصفهان و الیگودرز استان لرستان منتهی میشود، رفتو آمد کنند.
عکس: پانته آ نیکزاد / مهر
شکوفههای درخت بادام در شهرستان سامان استان چهارمحال و بختیاری با شروع فصل بهار و آغاز سال نو جوانه زده و شکوفا شدهاند.
عکس: رضا کامران سامانی / خبرنگاران
شکوفههای درخت نارنج را بهارنارنج میگویند. بهار که از راه میرسد عطر شکوفههای بهارنارنج را هم با خود میآورد و بهار شیراز، شهر شعر و عشق و راز را دل انگیزتر میکند.
عکس: فرزانه چخماق ساز / مهر
همچنات آمدن عید را در بعضی مناطق با فرشها و قالیهای شسته شده بر بام منزل میتوان حس کرد. قالی شویی به روش سنتی و خانگی هر چند این روزها کمتر مشاهده میشود اما در برخی مناطق حاشیه شهر تبریز، مردم خودشان اقدام به شست و شوی فرشها و قالیهایشان میکنند، که همچنان خاطره انگیز و نوید نو شدن سال و آمدن بهار و خانه تکانی است.
عکس:مینا نوعی / مهر
نشتیفان در جنوب شرقی شهرستان خواف خراسان رضوی،مجموعه ای باستانی از آسیا بهای بادی وجود دارد که به آن آسباد می گویند و یکی از بزرگترین مجموعه های خشت، گل و چوبی تاریخی ایران و همچنین از مجموعه آسبادهای تاریخی جهان محسوب می شود .آسبادها،از مهمترین سازه های مرتبط باموقعیت جغرافیایی و اقلیمی شهرخواف بوده و همواره نقش اساسی و ارزنده ای در معیشت مردم این دیار داشته است.این مکان به عنوان یکی از جاذبه های مهم گردشگری ایران بشمار می آید.
عکس: مجتبی اسماعیل زاد / تسنیم
خانۀ عامریها
مجموعۀ تاریخی عامریها که میتوان از آن به عنوان بزرگترین خانۀ خصوصی سنتی نام برد، بعد از بازگشایی مجدد در سال ۱۳۹۳ شمسی تا کنون در مقام هتل سنتی پنج ستاره، پذیرای گردشگران از سراسر ایران و جهان است.
خانۀ عامریها در حال حاضر شامل هفت حیاط است با اسامی: حیاط ابراهیم خلیل خان عامری (بیرونی و اندرونی)، حیاطهای خورشیدخاتون یا یوسفی (بیرونی یا اندرونی) حیاط اندرونی حشمتالله خان عامری و حیاطهای بیرونی و اندرونی رئیسیان.
این مجموعه متعلق به یکی از حکام محلی کاشان، معروف به سهامالسلطنه عرب عامری بوده و امروزه مساحت آن بالغ بر ۹۰۰۰ مترمربع و زیربنای آن حدود ۱۱۰۰۰ مترمربع است.
از مشخصات دیگر این بنا، دسترسی آن به دو معبر اصلی، چند گذر فرعی و سه محلۀ امیر احمد، کوشک صفی و سَرِفَره است.
ضلع جنوبی این خانه هنگام احداث خیابان علوی در دهۀ چهل شمسی تخریب و زیر سطح خیابان قرار گرفت. اما در زمان بازسازی خانه و این مرتبه با تخریب بخشی از خیابان، حوضخانه و بناهای جانبی آن از زیر خیابان خارج و تجدید بنا شد.
عجیب اینکه این حوضخانه در تمام این سالها، زیر فشار عبور و مرور میلیونها خودرو سالم باقی مانده بود و در این زمان دوباره آبگیری شد. آب این حوضخانه از قنات خان تأمین میشد که در دورۀ زندیه عبدالرزاق خان کاشی، حاکم کاشان آن را حفر کرده بود.
این خانه، تنها خانۀ تاریخی کاشان است که برای خودش حمام خصوصی دارد.
شکوفههای رنگارنگ خبر از زنده شدن دوباره طبیعت و رسیدن زودهنگام بهار میدهند. شکوفههای زیبای بهاری که تقریباً از ۱۰ روز پیش، چهره بهاری به شهرهای مختلف استان یزد بخشیدهاند، طراوت و تازگی را برای دیار کویری یزد به ارمغان آوردهاند اما در کنار همه این زیباییها، نگرانی و تشویش باغداران از سرمازدگی این درختان و بیثمر ماندن آنها را نمیتوان نادیده گرفت.
عکس: مجید دهقانی زاده / مهر
هر ساله با شروع فصل سرما حدود ۶ گونه کاکایی از مناطق سرد سیبری و آسیای میانه به رودخانه چشمه کیله تنکابن مهاجرت میکنند.
مردم تنکابن حدود یک دهه در فصل سرما، از این پرندگان مهاجر میزبانی میکنند. رودخانه چشمه کیله با توجه به شرایط آب و هوایی و زیست بوم مناسب، زیستگاه خوبی برای این کاکایی های مهاجر است و این فرصت میتواند زمینه ساز توسعه صنعت گردشگری در قالب پرنده نگری در منطقه باشد.
عکس: سید ولی شجاعی لنگری / مهر
با ادامه پیدا کردن روند تعطیلی موزهها در فرانسه، مدیران موزهها از دولت میخواهند مجوز بازگشایی موزهها را صادر کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، موزههای فرانسه که به دلیل تعطیلیهای ناشی از شیوع ویروس کرونا درمانده شدهاند این هفته با ارسال دو عریضه که توسط صدها فعال حوزه هنر و موزهها امضا شده است از دولت فرانسه خواستند تا فرصت بازگشایی موزهها حتی به صورت جزئی را فراهم کند.
مسوولان موزهها امیدوار بودند با به پایان رسیدن قرنطینه سراسری بتوانند درهای موزهها را در ماه دسامبر به روی مردم بازکنند اما با افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا موزهها نیز در کنار رستورانها، سینماها و سالنهای تئاتر همچنان تعطیل باقی ماندند.
برای مثال قرار بود به مناسبت صد و پنجاهمین سالروز تولد «هانری ماتیس» نقاش فرانسوی ۲۳۰ اثر از این هنرمند در مهمترین موزه هنر مدرن فرانسه گردآوری شود. اما به دلیل همهگیری کرونا، از زمانی که این نمایشگاه در ماه اکتبر در «مرکز ملی هنر و فرهنگ ژرژ پمپیدو» آغاز شد فقط به مدت ۱۰ روز ادامه داشت و بسیار بعید به نظر میرسد پیش از موعد بازگرداندن نقاشیها امکان از سرگیری این نمایشگاه فراهم شود.
در این دوران فقط ۱۷هزار بلیت برای بازدید از این موزه خریداری شده است. این آمار برای موزهای که در شرایط عادی سالانه بیش از سه میلیون بازدیدکننده دارد بسیار کم محسوب میشود.
امکان به تعویق انداختن تاریخ برگزاری بسیاری از نمایشگاهها وجود ندارد چرا که آثار برای برگزاری نمایشگاه دیگری در نقطه دیگری از جهان از قبل رزرو شدهاند یا باید فضای کافی برای برگزاری نمایشگاه دیگری که از پیش برنامهریزی شده بود ایجاد شود.
منبع: ایسنا
تالاب بینالمللی چغاخور یکی از مهمترین تالابهای کشور و زیست گاه پرندگان مهاجر محسوب میشود. این تالاب در تمام فصول سال میزبان پرندگان مهاجر است. کاهش دمای منطقه به چندین درجه زیر صفر در فصل زمستان باعث میشود که سطح این دریاچه یخ بزند و مناظر بدیعی را به وجود آورد. منبع اصلی تأمین آب این تالاب یخچالهای طبیعی کوه کلار است که تغییر اقلیم و نوع بارش در سالهای اخیر کاهش محسوس این یخچالها و به تبع آن کاهش آب تالاب را در فصل تابستان به دنبال دارد.
عکس:پانته آ نیکزاد چالش تری / مهر
یک منطقه برونمرزی و بزرگترین ایالت کشور ایالات متحده آمریکا است که بهواسطهٔ معادن غنی و نیز نفت یکی از ثروتمندترین ایالتهای این کشور محسوب میشود. رشتهکوههای طولانی، قلههای بلند، یخچالهای طبیعی، رودها، دریاچهها و دیدنیهای طبیعی بسیار، کرانههایاقیانوس آرامو کوهستانهایی که بعضا قلههای کوههای آتشفشانی هستند از زیبایی های طبیعی این منطقه استو. همچنین حیاط وحش منحصر به فرد آن و زمستانهای سخت مخصوصا در قسمت های شمالی و همچنین شفقهای قطبی زیبا
روسیه، آلاسکا را در سالهای ۱۷۵۰ تحت تسلط خود گرفت. روسها با مردمان بومی آنجا روابط بازرگانی داشتند، ولی بعداً اقدام به فروش آن نمودند. قرارداد خرید آلاسکا از روسیه، نهم آوریل ۱۸۶۷ به تصویب سنای آمریکا رسید و قطعی شد
طبق قرار داد معامله، آلاسکا به مبلغ هفت میلیون و دویست هزار دلار خریداری شد ـ هر هکتار دو پنی (دو صدم دلار).
در ادامه تصاویری از مناطق مختلف آلاسکا را مشاهدهمیکنید.
عکس: آتلانتیک
قوهای مهاجر با طی کردن مسیری بالغ بر۵ هزار کیلومتر از مناطق سردسیر جهان برای سپری کردن فصل زمستان به تالاب سرخرود استان مازندران سفر میکنند.
زمستان تالاب سرخرود بیش از هر فصل دیگر زیبا و دلپذیرتر است قوهایی که برفراز شهر سرخرود و محمودآباد بال گشودهاند، نوای خوش و آوایشان فصلی جدیدی را حکایت میکند. منطقه سرخرود استان مازندران، ما بین شهرستان فریدونکار و محمودآباد میباشد و دارای تالابی بسیار زیبا به همین نام است که از جمله زیباییهای طبیعت مازندران به شمار میرود، اوایل زمستان تالاب سرخرود پوشیده از پرندگان مهاجر است.
عکس: معصومه جعفری / مهر
اصفهان به عنوان یکی از دیدنیترین مقاصد جهان در سال ۲۰۲۱ از سوی نشریه نیویورکتایمز معرفی شد.
به نقل از «آسیا اِن»، شمال قرقیزستان، مجمعالجزایر «کن دائو» در ویتنام و شهر اصفهان در میان ۵۲ مکان دیدنی در سال ۲۰۲۱ نشریه نیویورکتایمز قرار گرفتند.
نیویورکتایمز نوشت : «ما از مخاطبانمان خواستیم تا نقاطی از جهان را که در یک سال سخت موجب آرامش و شادی آنها شدهاند به ما معرفی کنند.»
در نتیجه این درخواست بیش از ۲۰۰۰ نقطه از جهان از سوی مخاطبان این نشریه معرفی شد که از میان آنها ۵۲ نقطه برگزیده شد تا به مردم یادآوردی کند هنوز نقاطی از جهان برای ماجراجویی وجود دارد.
نان پنجرهای ترد، کوچههای پرپیچ و خم منتهی به بازار بزرگ دنج اصفهان و راننده تاکسیهای خندان از جمله تجربیات مخاطب این نشریه از بازدید از اصفهان بوده است.
«جنوب ولز»، دشت «یانوس» در کلمبیا، «واحه سیوا» در مصر، «داکار» در سنگال، شهر مراکش در کشور مراکش، «وادی رم» در اردن، «دریاچه میشیگان»، «بیروت» در لبنان، «سیبری»، جزیره «آندروس» در یونان، دانشگاه کمبربیج در انگلستان، «لاهور» در پاکستان و شهر «کائوهسیونگ» در تایوان از دیگر نقاط این فهرست هستند.
منبع: ایسنا
طوفان موسوم به «فیلومنا» و بارش برف سنگین در اسپانیا که در نیم قرن اخیر بیسابقه توصیف میشود شهروندان این کشور را از جمله در مادرید، پایتخت غافلگیر کرده و هزاران نفر را درون خودروها در جادها و یا در ایستگاههای قطار و فرودگاهها گرفتار کرده است. دولت اسپانیا مجبور شده برای امدادرسانی ارتش را به خدمت بگیرد و در نیمی از این کشور «وضعیت قرمز» اعلام کند.
عکس: رویترز
این عکس را به خاطر بسپار که در آینده به کارت خواهد آمد.
کلوت از واژههای کل و لوت به معنای شهر لوت تشکیل شده است. کلوتها فقط در کرمان نیستند. این کلوتها در منطقه کوه مُند شهرستان دشتی استان بوشهر بوده و یکی از جاذبههای گردشگری استان محسوب میشود. این تپهها حاصل فرسایش باد و آب بر روی زمینهای سست و رسوبی منطقه است.
عکس:افسانه جعفری / خبرنگاران
تالاب آب شیرین زریوار (Zirêbar, Zirêwar) در ۱۳۰ کیلومتری شمال غربی سنندج مرکز استان کردستان و در فاصله ۳ کیلومتری غرب شهر مریوان واقع شده و از مکانهای دیدنی و گردشگری استان کردستان است.
این تالاب یکی از منحصر به فرد تر ین دریاچههای آب شیرین در ایران و جهان به شمار میرود و یکی از مراکز زمستان گذرانی و جوجه آوری پرندگان مهاجر است. زریوار علاوه بر زیبایی و شناخته شدن به نام یک منطقه تفریحی نقش بسیار مهمی نیز در کشاورزی منطقه ایفا میکند.
همچنین صید ماهی به واسطه وجود انواع ماهیان خوراکی از جمله سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، کپور معمولی، مار ماهی در این دریاچه رونق زیادی دارد و یکی از تفریحات پر طرفدار در این منطقه به شمار میرود. زریوار به عنوان تالابی رسمی در کنوانسیون جهانی رامسر شناخته شده و تحت حفاظت سازمان محیط زیست است.
عکس:الهام اُمی / مهر
بارش برف پاییزی،روستای زیبای ماسوله را سفیدپوش کرد.
شهر ماسوله که این روزها با اجرای محدودیتهای کرونایی خالی از مسافر و گردشگر است،
عکس:پویا بازار گرد / مهر
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در واکنش به ریزش بخشی از یک پل تاریخی در کرج با بیان اینکه امر مرمت بناهای تاریخی مستمر است و دائماً با این حوادث مواجه هستیم گفت: من بارها گفتهام ولی کسی گوش نمیکند که بودجه ما بسیار اندک است. میراث فرهنگی با ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان ۳۴ هزار ابنیه تاریخی را نگهداری میکند.
علی اصغر مونسان روز یکشنبه ۱۶ آذر با حضور در استان البرز در جمع خبرنگاران گفت: البرز هم به واسطه صنایع دستی، هم به واسطه میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی و هم در حوزه گردشگری یکی از قطبهای کشور محسوب میشود ولی متاسفانه بیشتر محل عبور گردشگران بوده و علی رغم فضای طبیعی بسیار زیبا و با وجود چند سد و دریاچههای این سدها از امکانات کمتری برخوردار بوده است.
مونسان با بیان اینکه در دولت دوازدهم و با حضور و کمک استاندار البرز تلاش کردیم تا البرز بتواند در گردشری نقش خود را ایفا کند گفت: در ابتدا لارم بود به تاسیسات گردشگری پرداخته شود بر همین اساس کار ساخت یک هتل پنج ستاره دنبال شد. این هتل در مراحل پایانی قرار دارد و اولین هتل پنج ستاره البرز است.
این مسئول تأکید کرد: با تکمیل تاسیسات گردشگری در البرز بخش گردشگری ارتقا پیدا میکند به ویژه اینکه این استان در نزدیکی تهران است و میتواند آخر هفته خوبی برای گردشگران تهرانی رقم بزند.
مونسان در ادامه با اشاره به اهمیت بومگردی در البرز، خاطرنشان کرد: بومگردی هم میتواند یکی از جاذبههای مهم باشد بر همین اساس تعداد زیادی بومگردی ایجاد شده و تلاش میکنیم البرز از محل عبور به یک مقصد گردشگری تبدیل شود.
وزیر میراث فرهنگی در خصوص صنایع دستی البرز هم تصریح کرد: اقلام زیاد صنایع دستی زیبا، فاخر و کاربردی در البرز وجود دارد که همه اینها میتواند برای بازار تهران که در کنار البرز است جاذبه باشد.
مونسان درباره ریزش بخشی از یک پل تاریخی در کرج با اشاره به بازدید از این پل گفت: اینطور نیست که به بناهای تاریخی توجه نشده است. ما ۳۴ هزار اثر ثبت ملی در کشور داریم که باید از آنها حفاظت شود، این ابنیهها تاریخی هستند و از چند هزار سال تا چند صد سال قدمت دارند بنابراین این اتفاقات موضعی در همه جای دنیا پیش میآید.
وی ادامه داد: این پل چون آجری و گلی و خشتی است وزن زیادی دارد و علی رغم رسیدگی خوب این اتفاقات پیش میآید البته فقط بخشی از آن آسیب دیده که کارهای مرمت آن در حال انجام است.
مونسان با بیان اینکه امر مرمت بناهای تاریخی مستمر است و دائماً با این حوادث مواجه هستیم گفت: من بارها گفتهام ولی کسی گوش نمیکند که بودجه ما بسیار اندک است. میراث فرهنگی با ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان ۳۴ هزار ابنیه تاریخی را نگهداری میکند.
وی خاطرنشان کرد: برای پل تاریخی کرج قرار شد اقدامات فوری انجام شد و به محض پایان بارندگی عملیات اصلی مرمت شروع شود.
منبع: ایسنا
قوی فریادکش، گونهای قو است که در نیمکره شمالی زندگی میکند. این پرنده همانندی زیادی به قوی گنگ و کوچک دارد. جثه این قو از قوی کوچک بزرگتر است و نوکش بیشتر زرد است تا سیاه. قوی فریادکش در مناطق نزدیک به قطب شمال زندگی و تخمگذاری میکند. این قو در فصل زمستان به مناطق جنوبیتر مهاجرت میکند.
عکس:کیوان جعفری/ اکبر قاسم پور