به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، جمعه سوم بهمن شلوغ ترین روز سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از نظر تعداد مخاطبان آنلاین و حضوری این رویداد بود.
در روز سوم این رویداد سینمایی تعداد ۵۴۰۰ بازدید از سامانه های برخط نمایش آثار به ثبت رسید. این تعداد که مجموع تماشای فیلم ها در سامانه های هاشور(خانه جشنواره)، ودیو و تیوال را شامل میشود، در حالی به ثبت رسید که تنها برخی از آثار سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران همزمان با نمایش در سالنهای ایران مال در سامانه های آنلاین نیز نمایش دارند. بر اساس این آمار مجموع تماشای آثار جشنواره در فضای آنلاین با احتساب دو روز اول به ۱۳ هزار و ۴۰۰ مخاطب رسیده است. با این آمار جشنواره فیلم کوتاه تهران در سی و هفتمین گام برگزاری خود میزبان مخاطبانی از سراسر کشور است. نمایش فیلمهای سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ۱ تا ۵ بهمنماه ۹۹ در پردیس سینمایی ایران مال تهران برقرار بود. این رویداد به دبیری سید صادق موسوی فردا ششم بهمن با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
داوران بخش عکس هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران – مبارک معرفی شدند.
به گزارش ستاد خبری این جشنواره، اختر تاجیک، بهروز غریبپور و سیفالله صمدیان، داوری آثار بخش عکس این دوره از جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک را انجام میدهند.
رزومه داوران این بخش به شرح زیر است:
اختر تاجیک
اختر تاجیک، زاده ورامین و عکاس تئاتر است. او از اوایل دهه هفتاد عکاسی در عرصه هنرهای نمایشی را آغاز کرده و در این سالها دبیری بخش عکس چندین جشنواره مختلف را بر عهده داشت است.
همکاری با هنرمندانی مانند زنده یاد حمید سمندریان، بهرام بیضایی، علی رفیعی، قطبالدین صادقی، پری صابری، بهزاد فراهانی و دیگر هنرمندان تئاتر، بخش دیگری از کارنامه هنری او را تشکیل میدهد.
تاجیک در سالهای گذشته چندین نمایشگاه عکس تئاتر را همزمان با برگزاری جشنوارههای گوناگون برپا کرده و در طول ساهای فعالیت خود جوایز مختلفی را از جشنوارههای گوناگون دریافت کرده است.
بهروز غریبپور
بهروز غریبپور، زاده ۲۸ شهریور سال ۱۳۲۹ در سنندج، طراح، کارگردان، نمایشنامهنویس و هنرمند تئاتر عروسکی و موسس گروه تئاتر عروسکی «آران» است.
او نیز در دوره نوجوانی فعالیت در تئاتر را آغاز کرده و علاوه بر بازیگری، نویسندگی و کارگردانی، چند فیلمنامه به نگارش در آورده است و ساخت چند فیلم را هم در کارنامه هنری خود دارد.
غریبپور در کنار فعالیتهای هنری همواره در بخش مدیریت هنری نیز فعالیت داشته، مدیریت خانه هنرمندان ایران، راهاندازی و مدیریت فرهنگسرای بهمن، همکاری با چندین پروژه هنری شهری، بخش دیگری از فعالیت هنری او را تشکیل میدهد.
او که در تمام این سالها در حوزه نمایش عروسکی فعالیت داشته، از اوایل دهه هشتاد با
راهاندازی تالار فردوسی که ویژه نمایشهای عروسکی نخی است، اپراهای عروسکی گوناگونی همانند «رستم و سهراب»،«مولوی»،«حافظ»، «سعدی»، «خیام»، «عشق»،«عاشورا» و ... را روی صحنه برده است.
سیفالله صمدیان
سیفالله صمدیان، زاده ۸ بهمن ماه سال ۱۳۳۲ در ارومیه، عکاس، مستندساز، موسس و دبیر جشن تصویر سال وجشنواره فیلم تصویر است.
او از دوره نوجوانی و بیش از ۵۰ سال است که وارد دنیای عکاسی شده است و از ۴۲ سال پیش، در زمینه مستندسازی نیز فعالیت داشته است.
برگزاری چندین دوره آموزش عکاسی و فیلمسازی، داوری در جشنوارههای معتبر داخلی و بینالمللی، دریافت جوایز متعدد در داخل و خارج از کشور و ساخت آثار مستند گوناگون، بخش دیگری از کارنامه هنری او را تشکیل میدهد.
مستندسازی اجراهای دهها نمایش اجرا شده در طول سه دهه گذشته، نمایشگاهگردانی عکسهای تئاتر در داخل و خارج از کشور و اختصاص بخش ویژه آثار منتخب عکاسی تئاتر در ۱۷ دوره جشن تصویر سال، بخشی دیگری از فعالیتهای این هنرمند است.
بخش عکس این دوره از جشنواره با مدیریت امیر عابدی برگزار میشود.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با یاد زندهیاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره و با مدیریت اجرایی مهدی حاجیان دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، نمایش «یاماها» به نویسندگی و کارگردانی کهبد تاراج و بازی مرجان قمری، لبخند بدیعی و مازیار سیدی روز چهارشنبه اول بهمن ماه ساعت ۱۸:۴۵ به مدت زمان ۶۰ دقیقه ، قیمت بلیت ۳۵ هزار تومان اجرای خود را در تالار قشقایی آغاز کرد.
در خلاصه داستان نمایش که روزهای پنجشنبه دوم و جمعه سوم بهمن ماه هم در دو نوبت اجرا می شود، آمده است: « این نمایش داستان سه آدم است که به هم ربط دارند؛ برادر و خواهری به همراه یک دختر. برادر در دهه هشتاد و پس از سالها داستان چند سال پیش خواهر خود در دهههای چهل و پنجاه را روایت میکند. همچنین داستان دختر دیگری که مکمل این دو شخصیت است.»
دیگر عوامل اجرایی نمایش «یاماها» عبارتند از: مدیر تولید: رضا بهرامی، طراح گریم: ماریا حاجیها، طراح نور: رضا خضرایی، طراح لباس: پگاه ترکی، طراح پوستر: شایان جعفرپور، طراح صحنه: کهبد تاراج، عکاس: رضا جاویدی، مواد تبلیغاتی: امید علیزاده، دستیار کارگردان: مینا ترکمن، دستیار تولید: مریم نورالدینی، روابط عمومی و تبلیغات: امیر قالیچی (تئاتربازها)
عمارت «نوفل لوشاتو» بعد از بازگشایی تئاتر با نمایش «هولودومور» به کارگردانی «رها حاجی زینل» به استقبال زمستان خواهد رفت.
عمارت «نوفل لوشاتو» که به تازگی به محل جدید خود نقل مکان کرده با نمایش «هولودومور» به نویسندگی «علی صفری» و تهیه کنندگی «سید محمدمهدی طاهریان مهدوی» میزبان مخاطبان خواهد بود.
هولودومور در زبان محلی اکراینی به معنای مرگ بر اثر گرسنگی است، این نمایشنامه به نویسندگی علی صفری روایتی از قحطی کشور اکراین بعد از جنگ جهانی است، اتفاقی که باعث مرگ میلیونها نفر شد.
سارینا آزاد میلانی، فرشاد ایوبی، محمد پسندیده، تیما تقی زاده، فرزانه سیری، آهو شفیعی، میلاد صالح وند، مهدی عباسی، بردیا قادریان، نیکا قاسمی، عاطفه موسوی، علیرضا ولی پور بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش خواهند پرداخت.
«هولودومور» همچون ۲ نمایش «آشویتس زنان» و «برلین ۱۰:۱۰» نگاهی به مشکلات و معضلات پیرامون جنگ جهانی داشته است.
شهاب شریفی در مقام طراح صحنه، امین قنبری به عنوان طراح گرافیک، «حنیف پرنده» به عنوان طراح تیزر، مهدی سلیمی در مقام طراح موسیقی، فرزانه سیری به عنوان طراح لباس و رضا جاویدی و احسان زارع به عنوان عکاس، حاجی زینل را در این نمایش همراهی میکنند.
عمارت نوفللوشاتو در مکان جدید خود، به نشانی تهران، خیابان حافظ، خیابان نوفللوشاتو، تقاطع خیابان رازی فعالیت خود را از سر گرفته است
اجرای عمومی نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم پنجشنبه دوم بهمن ماه با حضور رییس تئاتر شهر و برخی عوامل سریال تلویزیونی «نجلا» در تالار سایه این مجموعه آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، اجرای نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم پنجشنبه شب دوم بهمن ماه با حضور ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاترشهر، خیرالله تقیانی پور کارگردان سریال تلویزیونی «نجلا» ، مصطفی ساسانی و علی غابیشی دو تن از بازیگران سریال در تالار سایه پیش روی مخاطبان تئاتر قرار گرفت.
ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاترشهر ضمن قدردانی از حضور خوب تماشاگران تئاتر در روزهای گذشته برای تماشای آثار نمایشی به صحنه رفته در تئاتر شهر بیان کرد:همه ما مدتهاست نگران سلامت خودمان هستیم . از این نگرانی و مراقبت حدود یک سال می گذرد و شاید به همین جهت که موضوع بسیار مهمی هم هست ، سلامت روانمان که برای ما با تئاتر تضمین می شد، فراموشمان شده بود. گویی خیلی از جلوه های زیبای زندگی در این یک سال از ما دریغ شده بود. ولی امروز بسیار خوشحالیم که با در نظر گرفتن شیوه نامه ها و رعایت حداکثری موارد بهداشتی مربوط به تالارهای نمایشی در روزهای کرونایی میزبان شما عزیزان هستیم.
وی با تشکر از همکاران واحدهای مختلف تئاتر شهر برای آماده سازی تالارهای نمایشی این مجموعه در میزبانی از تماشاگران و هنرمندان تئاتر تصریح کرد: تمام تلاش من و همکاران عزیزم در مجموعه تئاتر شهر تا به امروز این بوده که شما بتوانید با خیالی آسوده شاهد هنرنمایی هنرمندان شریف تئاتر ایران در تئاتر شهر باشید. این نهایت تلاش و آرزوی ماست تا این شرایط که ما برای اجرای آن نهایت سخت گیری را انجام دادیم استمرار داشته ، تا زمان رفع این بیماری مهلک با آسودگی خیال، تئاتر ببینید.
رییس مجموعه تئاتر شهر در بخش دیگری از صحبت های خود با ابراز خرسندی از اجرای عمومی نمایش «برونسی» در تالار سایه توضیح داد: این سرزمین ، سرزمین قصه ها و افسانه هاست و مردمانش دردها و بدی های اجتماعی شان را با افسانه ها و قصه هایش درمان کرده اند. من امروز خیلی خوشحالم که نمایشی در تئاتر شهر با قصه ای شروع شده که موضوعش انسان و اسطوره ای بزرگ در ایران عزیزمان است و چه قدر خوب که بتوانیم هر اندازه بیشتر به این مفاخر و بزرگان بپردازیم. انسان هایی که از زندگی معمولی مسیری را آغاز می کنند که نهایت آن رسیدن به رفیع ترین درجات است.
گله دار زاده اظهار کرد: به اعتقاد من پرداختن به این موضوعات به مخاطب قوت قلبی می دهد که می توانیم از این پس کارهای بزرگ تری را انجام دهیم. به هر ترتیب برای بنده مایه افتخار است که در اولین دوره اجرای عمومی آثار نمایشی تئاتر شهر بعد از چند ماه توقف در فعالیت های اجرایی ، شاهد اجرای عمومی نمایشی در کنار سایر آثار دیگر مجموعه با حضور شما مخاطبان فهیم هنر نمایش هستیم. و امیدوارم محتوای اثر به گونه ای باشد که شما برای دومین بار هم به تماشای آن اقدام کنید.
نمایش «برونسی» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم و بازی ( به ترتیب ورود صحنه ) مسعود شامی خاتونی، ایمان سلگی، فرید کیامرثی، مرتضی شاه کرم، پروا آقاجانی، محسن پوشایی، مائده جلالی، احمد صمیمی، سالار مصیب زاده و مجید رحمتی ساعت ۱۸ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر به صحنه می رود.
عکس: سمیه میری
مجید برزگر، بهمن ارک، آزاده جعفری، حسین عیدی زاده و شیرین برق نورد کارشناسان و منتقدان ایسفا برای تحلیل و بررسی فیلمهای چهارمین روز از جشنواره سی و هفتم هستند.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، نشستهای نقد و بررسی انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) در چهارمین روز از سی و هفتمین جشنواره بینالملللی فیلم کوتاه تهران با حضور ۵ سینماگر پی گرفته میشود. مجید برزگر، بهمن ارک، آزاده جعفری، حسین عیدی زاده و شیرین برق نورد فیلمسازان، کارشناسان و منتقدانی هستند که به بررسی و تحلیل فیلمهای حاضر در جدول نمایش روز چهارم (شنبه ۴ بهمن) میپردازند. ویژه برنامههای «میز نقد»به دبیری سید وحید حسینی نامی در ۴ بازه زمانی ۱۱:۳۰، ۱۴، ۱۶ و ۱۸ از ودیو، تیوال و سامانه هاشور(خانه آنلاین جشنواره) به نشانی www.hashure.com و لایو اینستاگرام انجمن سینمای جوانان ایران با شناسه کاربری @iycs.ir پخش میشود. نمایش فیلمهای سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران تا ۵ بهمن ادامه دارد. این رویداد به دبیری سید صادق موسوی ششم بهمن نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
نصرالله قادری، امیرحسین شفیعی و حسین ذوالفقاری آثار راه یافته به رقابت بخش ویژه «سرباز انقلاب» را در بخش نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر داوری میکنند.
به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، داوران بخش ویژه «سرباز انقلاب» سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
نصرالله قادری، امیرحسین شفیعی و حسین ذوالفقاری مسئولیت داوری آثار راه یافته به بخش ویژه «سرباز انقلاب» را در بخش مسابقه نمایشهای خیابانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را برعهده گرفتند.
مدیریت بخش ویژه «سرباز انقلاب» در سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را سامان خلیلیان برعهده دارد. این بخش با حضور ۱۴ اثر از شهرهای مختلف میزبان مخاطبان تئاتر است.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار میشود. نشانی سایت جشنواره www.fitf.ir است.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، بر اساس این گزارش، تا پایان روز دوم جشنواره تعداد ۸ هزار مخاطب به تماشای آثار اکران شده در سامانه های هاشور (خانه جشنواره)، تیوال و ودیو پرداخته اند. این آمار تنها مربوط به آثاری است که با موافقت و رضایت صاحبانشان در سامانههای آنلاین جشنواره اکران شده اند.
سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی تا ۵ بهمن ماه به دو صورت حضوری در پردیس سینمایی ایران مال و آنلاین در سامانه های هاشور، ودیو و تیوال میزبان علاقه مندان به فیلم کوتاه است
مراسم اختتامیه دومین جایزه سال استیکر شامگاه دوشنبه ۳۰ دی ماه با حضور دبیر، رئیس و اعضای هیات داوران این رویداد به صورت آنلاین از صفحه اینستاگرام و سایت این پیامرسان پخش شد.
به گزارش ستاد خبری، در ابتدای این مراسم که در بخش اول به صورت میزگرد برگزار شد، ویدئوکلیپی از اختتامیه دوره اول جایزه سال استیکر پخش شد.
بهرام عظیمی رئیس هیات داوران دومین جایزه سال استیکر که اجرای این برنامه را نیز بر عهده داشت، با اشاره به اینکه این جشنواره به همت پیامرسان آیگپ برگزار شده از میثم عسگری رئیس جشنواره و مدیرعامل آیگپ خواست که درباره این جشنواره توضیح دهد.
عسگری ضمن ابراز تاسف از اینکه نتوانستند مراسم اختتامیه را به صورت حضوری برگزار کنند از مخاطبان خواست که ویدئویی را تماشا کنند.
وی در این ویدئو ضمن تشریح نحوه ارتباط بشر از ابتدا تا به امروز گفت: سرعت ارتباطات بیان احساسات را سخت کرده بود و در اینجا بود که استیکرها پا به دنیای چتها و پیامها گذاشتند. استیکرها به مرور تبدیل به استیکرهای متحرک شدند و به تازگی نیز استیکرهای صدادار طراحی شده است. استیکرها راحتتر، شفافتر و حقیقیتر میتوانند احساسات مخاطبان شبکههای اجتماعی را بیان کنند.
عسگری ادامه داد: استیکرها علاوه بر بیان احساسات راه کمهزینهای برای تبلیغات و باعث ماندگاری برندها هستند. طراحی استیکر برای کسب و کارهای اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. خلاقیت و هنر ابزاری برای خلق استیکر است. در آینده حجم مالی در بازار دیجیتال بسیار گسترده خواهد شد و استیکرها سهم بزرگی از این بازار را خواهند داشت. آیگپ و جایزه سال استیکر با رویکرد حمایت وارد این بازار شده است.
پس از آن عظیمی ضمن تشکر از عسگری برای توضیحات مفید و تشریح خوب فواید و کاربردهای استیکر در این ویدیو از عدم حمایت مسئولین از این رویداد انتقاد کرد.
در ادامه عسگری در این باره بیان کرد: مدیران بالادستی تصمیمگیرنده هستند که برخی از آنها اهمیت استیکر را نمیدانند و برخی هم میدانند اما کاری نمیکنند که جای تاسف دارد. ما باید از فعالان این عرصه حمایت کنیم تا در پنج سال آینده از دنیا عقب نمانیم.
وی افزود: ما به این دلیل به سراغ جایزه سال استیکر رفتیم که میخواهیم کاراکترهای ایرانی و بومی داشته باشیم. بعد از تحقیق و مطالعه در هر کاری باید کمک مالی و حمایتی صورت گیرد و دستگاههایی که در حوزه فرهنگ هستند، باید کمک کنند تا بتوان از این فضای گسترده بهعنوان فرهنگسازی استفاده و شغل ایجاد کرد.
پس از آن عظیمی گفت: در انیمیشن از ما میخواهند انیمیشنهای سینمایی خوب بسازیم که بچهها طرفدار آن باشند اما تا به حال این اتفاق نیفتاده یا خیلی کم افتاده است به این دلیل که شرکتهای بزرگ تولید انیمیشن در بیان گفتار و ارتباط با کودکان از ما جلوتر بودهاند.
وی افزود: اتفاق درستی که در این جشنواره رخ داده، این است که ما از کسی نمیخواهیم استیکرهای خارجی را دور بریزد. فقط میخواهیم استیکرهای ایرانی را ببیند تا در یک رقایت درست با استیکرهای خارجی قرار گیرند.
رئیس هیات داوران دومین جایزه سال استیکر گفت: امسال ما ۷۹ شرکتکننده داشتیم که در این بین ۵۰ کار دارای استانداردهای بالا بودند. امیدواریم مردم از این استیکرها استفاده کنند و مورد قبولشان باشد.
در ادامه مدیرعامل آیگپ در پاسخ به پرسش بهرام عظیمی درباره اینکه آیگپ به جز اهدای جوایز چه کاری برای برگزیدههای این رویداد انجام میدهد، گفت: ما یک بنگاه اقتصادی هستیم و تا حدی توانایی مالی داریم و باید حواسمان به کارمان باشد. ما در سال گذشته ۷۰ درصد استیکرهای حاضر در جشنواره را به صورت متحرک درآوردیم و اولین سری استیکرهای موشن ایرانی را به بازار عرضه کردیم.
وی افزود: ما به عنوان واسط بین بازار و طراحان و هنرمندان عرصه استیکر حضور داریم و به عنوان یک قلاب از این زنجیره هستیم که سعی میکنیم کیفیتها را ارتقا دهیم و فضاسازی کنیم تا استیکرها بهتر از این استفاده شود. ما میخواهیم استیکرها و فعالان این حوزه به برندهای تجاری معرفی شوند.
پس از آن عظیمی ضمن بیان این موضوع که سال گذشته آثار جشنواره در نمایشگاهی به نمایش گذاشته شده اما این نمایشگاه در این دوره به دلیل کرونا به صورت مجازی برگزار شده از مخاطبان خواست تا ویدئوی مربوط به نمایشگاه را ببینند.
پس از پخش ویدئو اعضای هیات داوران توسط بهرام عظیمی معرفی شدند.
امیر یاسمنی عضو هیات داوران گفت: من بر این باورم که جهش خوبی نسبت به سال گذشته داشتیم و هنرمندان شناخت خوبی از این جشنواره داشتند. امیدوارم با برگزاری دوره بعد نخبههای بیشتری را در این رشته ببینیم. لازم به ذکر است که در این دوره استیکر متحرک کم داشتیم.
مسعود شجاعی طباطبایی دبیر دومین جایزه سال استیکر گفت: امسال کارگاههای آموزشی آنلاین خیلی خوبی داشتیم و کتاب این دوره از جشنواره نیز در فضای مجازی مورد استقبال قرار گرفته است. امسال سطح کمی و کیفی آثار بسیار بالا بود.
علی رادمند دیگر عضو هیات داوران گفت: به قدری کارها خوب بود که ۱۰ اثر آخر برای ما مثل ضربات پنالتی شده بود و خیلی سخت توانستیم سه کار را انتخاب کنیم. به راحتی میتوانستیم پنج جایزه اول داشته باشیم. همه ۱۲ انتخاب آخر ما میتوانستند نفر اول باشند.
امیرحسین ایماغیان یکی دیگر از اعضای هیات داوران دومین جایزه سال استیکر بیان کرد: برای دوره بعد اگر به شرکتکنندهها سر نخ و الگویی ارائه دهیم آثار رسیده میتواند جذابیت بیشتری داشته باشد.
در ادامه عظیمی گفت: پیامرسان آیگپ با این رویداد جریان حرفهای را در این زمینه راهاندازی کرده است. هنر کاریکاتور ایران در دنیا حرف اول را میزند، همچنین در انیمیشن کوتاه جشنوارهای نیز جایگاه بسیار خوبی در سطح جهان داریم. با استعدادی که در این دو سال در جشنواره دیدم میتوانم بگویم تا چند سال آینده میتوانیم جزو اولینهای دنیا در حوزه طراحی استیکر باشیم.
در این بخش از میزگرد عسگری کتاب جشنواره را رونمایی کرد و عظیمی درباره این کتاب گفت: این کتاب میتواند با هر آدمی در هر سن و سطح سوادی ارتباط برقرار کند. من کتاب سال گذشته را به مدارس بردم و به دانشآموزان هدیه دادم؛ خیلی از کسانی که در این دوره از جایزه سال استیکر شرکت کردند از میان همان دانشآموزانی بودند که کتاب سال پیش را دیده بودند.
عسگری گفت: پیامرسانهای داخلی میتوانند همزمان با آیگپ از این استکرها استفاده کنند و پس از مدت کوتاهی این استیکرها قابلیت استفاده در تمامی پیامرسانها را دارد.
وی درباره کارگاههای آموزشی این دوره از جایزه سال استیکر اظهار کرد: دوست داشتیم این کارگاهها را به صورت حضوری برگزار کنیم اما به دلیل شیوع بیماری کرونا آنلاین برگزار شد. کلاسهای آنلاین جذابی داشتیم که برای استفاده علاقهمندان بسیار مناسب بود. کرونا برخی شرایط را به ما تحمیل کرد اما موجب شد با کمترین هزینه بهترین خروجی را از کلاسها داشته باشیم.
در این قسمت از برنامه ویدئوی کوتاهی از کلاسهای آنلاین آموزش طراحی استیکر ثابت و متحرک علی رادمند و پدرام اعتمادی به نمایش در آمد.
در ادامه عسگری عنوان کرد: در سال گذشته ۳۰ استیکر از مجموعه ۵۰ استیکری که وارد داوری شدند را متحرکسازی کردیم و امسال قصد داریم این کار را از طریق شرکتکنندهها انجام دهیم. اخیرا استیکرهای متحرک صدادار وارد بازار شدهاند که قصد داریم تا چند ماه آینده این استیکرها را در آیگپ بارگذاری کنیم.
اهدای جوایز
در بخش بعدی این مراسم برگزیدگان دومین جایزه سال استیکر به شرح زیر معرفی شدند و جوایز خود را دریافت کردند.
تقدیر ویژه آیگپ:
بهرام ارجمندنیا: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۴۰ میلیون ریال
تقدیر هیات داوران:
فریناز سلیمانی: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریال
حسین سلوکی: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریال
محسن سپاهی: لوح تقدیر و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریال
نفرات برتر بخش استیکر متحرک:
نفر سوم شهاب جعفرنژاد: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی ۷۰ میلیون ریال
نفر دوم مهناز یزدانی: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی ۱۰۰ میلیون ریال
نفر اول فریناز سلیمانی: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی ۱۳۰ میلیون ریال
نفرات برتر استیکر ثابت:
نفر سوم مهناز یزدانی: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی ۷۰ میلیون ریال
نفر دوم شیوا گل محمدی: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی ۱۰۰ میلیون ریال
نفر اول حسین زارعی: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی ۱۳۰ میلیون ریال
همچنین به تمامی راهیافتگان به بخش نهایی استیکر ثابت مبلغ ۲۰ میلیون ریال و راهیافتگان به بخش نهایی استیکر متحرک مبلغ ۳۰ میلیون ریال اهدا شد.
«من پیروزم» عنوان نخستین نمایشگاه نقاشی آنلاین شاگردان تارا بهبهانی است که با هدف حمایت از کودکان سرطانی، در وبسایت موسسه محک در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد. عواید حاصل از فروش آثار این نمایشگاه، صرف درمان کودکان مبتلا به سرطان موسسه محک میشود.
به گزارش روابط عمومی این نمایشگاه؛ تارا بهبهانی گفت: این چهاردهمین سال است که نمایشگاه نقاشی کودکان و نوجوانان را به نفع کودکان محک برگزار میکنم. امسال به علت کرونا و موانع آن برگزاری نمایشگاه به تاخیر افتاد و تصمیم گرفتم که نمایشگاه را آنلاین و به صورت مجازی برگزار کنم.
او افزود: این نمایشگاه بهانه ایست که دست به دست هم دهیم و به کوهای بالای اراج نگاهی بی اندازیم و بیمارستان تخصصی سرطان کودکان را که استوار ایستاده ببینیم و چشمان امیدوار به آینده بیماران کوچکش را دریابیم و کمک کنیم تا مخارج سهمگین بیماریشان تامین شود.
او افزود: نقاشان همراه من هم در کنار و همراه شما در این حلقه پیروز و امیدوارند که امسال هم با روش جدید برگزاری آنلاین بتوانیم گامی در جهت تحقق آرزوها و رویاهایمان، برای دوستان مبتلا به سرطانمان برداریم. دور نیست روزهای روشنی که پیروزی تمام کودکان مبتلا به سرطان را جشن میگیریم و واژه سرطان را برای همیشه از فرهنگنامه بیماریها پاک می کنیم.
به گفته بهبهانی، نمایشگاه«من پیروزم» شامل نقاشیهای ۶۴ هنرمند کودک و نوجوان ۸ تا ۱۷ سال که در قالب ۶۴ تابلوی نقاشی آبرنگ و رنگ روغن نمایش داده میشود.
تارا بهبهانی - نقاش و پژوهشگر هنر - ۱۸ سال است که در زمینه آموزش نقاشی به کودکان و نوجوانان فعالیت میکند .بیش از ۶۰۰ هنرجوی کودک و نوجوان را در این سالها در زمینه نقاشی و خلاقیت هنری پرورش داده و و با حضور در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی، جوایز متعددی از بیینالهای مختلف در خارج از کشور گرفته است.
این نمایشگاه ۳ بهمن ۱۳۹۹ بر روی وبسایت موسسه محک به آدرس http://mhak.ir/onlinegallery-b وصفحه اینستاگرام tarabehbahaniacademy قرار میگیرد و تا ۱۰ بهمن ماه ادامه دارد.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران؛ نشستهای نقد و بررسی روز دوم از این رویداد سینمایی پنجشنبه ۲ بهمن با حضور حامد اصلانی، آرمان خوانساریان، سحر عصرآزاد، فرید دغاغله، ناهید حسن زاده و فاطمه فریدن برگزار میشود.این نشستها از سری ویژه برنامههای خانه آنلاین جشنواره از ساعت ۱۱ تا ۲۳ است که در ایام جشنواره از هاشور، ودیو، تیوال و لایو اینستاگرام انجمن سینمای جوانان ایران پخش می شود.نمایش فیلمهای سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران تا ۵ بهمن ادامه دارد. این رویداد به دبیری سید صادق موسوی ششم بهمن نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد
مراسم تجلیل از مقام والای هنرمند فقید کریم اکبری مبارکه و اهدای جوایز رتبههای برتر مسابقه نمایشنامهنویسی تئاتر صاحبدلان امروز در سالن مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.
این مراسم پیش از ظهر امروز چهارشنبه اول بهمنماه به همت کانون تئاتر دینی و با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان و همکاران مرحوم اکبری مبارکه در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در این مراسم که قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری رودکی، نیکنام حسینی پور مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، سیدعباس عظیمی مدیر سابق مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، محد رضا الوند مدیر هماهنگی امور استانهای اداره کل، علی اکبر عبدالعلی زاده مدیر پرتال تئاتر ایران، مریم معترف، یدالله وفادری، حسین پرستار، وحید لک، علی اصغر راسخ راد و... حضور داشتند
ابتدا محمود فرهنگ؛ مدیر کانون تئاتر دینی یاد و خاطره این هنرمند فقید را گرامی داشت و او را هنرمند متعهد و بااخلاقی نامید که در طول برگزاری ۱۰ دوره از «تئاتر صاحبدلان» همراهی وفادارانه و دلسوزانهای با این رویداد داشته است.
وی با ذکر خاطراتی از مرحوم اکبری مبارکه ادامه داد: به سبب این همکاری و همراهی این هنرمند فقید با این رویداد تئاتری، همیشه مترصد فرصتی بودیم که از ایشان با احسن وجه تقدیر و تشکری داشته باشیم که البته سعادت با ما یار نشد و اکنون که متأسفانه با فقدان ایشان روبرو هستیم، با حسرت این محفل را تدارک دیدیم و از خانواده این هنرمند فقید هم دعوت کردیم که در آن حضور داشته باشند که خوشبختانه پسر ارشد ایشان؛ جناب آقای نوید اکبری مبارکه دعوت ما را پذیرفتند و در این مراسم تجلیل حضور دارند.
در ادامه این مراسم جمعی از کسانی که کریمی مبارکه را میشناختند به ایراد سخن پرداختند.
تواضع و فروتنی ویژگی بارز مرحوم اکبری مبارکه
قادر آشنا؛ مدیرکل هنرهای نمایشی با تجلیل و تکریم از مقام شامخ این هنرمند فقید گفت: وقتی میخواهیم در مورد هنرمندان و اشخاص بزرگی صحبت کنیم ابتدا باید ببینیم که نظر عام مردم در مورد آن شخص چیست؟ چرا که اطرافیان، نزدیکان و دوستان از آنجایی که او را میشناسند، نقطه نظرات واحدی نسبت به او دارند و اینجاست که باید شخصیت او در معرض قضاوت عموم مردم قرار گیرد و سبب ماندگاری مرحوم اکبری مبارکه دربرایند افکار عمومی خصایل انسانی اوست.
وی ادامه داد: آنچه که در مورد مرحوم اکبری مبارکه محرز است اینکه اغلب مردم و مخاطبان او را با ایفای نقشهای ماندگارش به یاد میآورند، نقشهایی که بروز هر کدام از آنها در هر عرصهای چه تئاتر، چه سینما و چه تلویزیون مظهری از شخصیت واقعی و حقیقی این هنرمند بزرگ بود و اغلب مردم در مواجهه با خبر درگذشت این هنرمند محزون شدند.
آشنا تصریح کرد: تواضع و فروتنی از جمله ویژگیهای بارز مرحوم اکبری مبارکه بود امری که در محافل هنری و مردمی همگان به آن معترف هستند که حضور او در این عرصهها عاری از هر نوع تفاخر، خود بزرگ بینی و غرور بوده و این در حالی است که او با بیش از ۴۰ سال کار هنری و حرفهای در عرصه هنرهای نمایشی از جمله افراد شاخص و شناخته شده و پیشکسوت این عرصه بود.
مدیرکل هنرهای نمایشی جدیت و وظیفهشناسی را از جمله دیگر خصوصیات مرحوم اکبر میارکه برشمرد و گفت: باورمداری، باورمندی رمز موفقیت او در عرصه کار و مسئولیات اجتماعی و هنریش بود؛ اینکه باید به داشتههای خود از جمله دین، میهن، انقلاب و کشور ایمان داشت و نهایت بهره را از ظرفیتهای موجود داشت و منتظر نبود تا همیشه ایده آلها فراهم شود.
وی در پایان با اشاره به یکی از سخنان قصار امام علی (ع) گفت: مولا علی (ع) نقل به مضمون میفرمایند که در جهان به گونهای زندگی کن که وقتی تو را در آغوش میگیرند، حس آرامش به آنها دست دهد و زمانی هم که رخت از این دنیا بستید، به نیکی از شما یاد شود و نام شما مورد تجلیل و تکریم قرار گیرد و باید گفت که مرحوم اکبری مبارکه مصداق چنین خصوصیاتی بودند.
تأکید مرحوم اکبری مبارکه بر انسانسازی بود
از جمله دیگر سخنرانان این مراسم مسلم قاسمی؛ نویسنده، پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان و یکی از همکاران مرحوم اکبری مبارکه بود که ضمن قرائت دلنوشتهای در رثای دوست فقید خود گفت: سابقه دوستی من با این هنرمند فقید به سال ۵۳ بازمیگردد و در تمام این مدت ویژگی بارز مرحوم اکبری مبارکه به ویژه در دوران فعالیت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آموزش و پرورش شهر ری تأکید او بر انسانسازی بود.
وی ادامه داد: اخلاق عملی عصاره بینش و جهانبینی فردی است و هر فرد فارغ از تقید و اعتقادی که دارد تنها در سایه عشق و معرفت به کارش هست که علاوه بر انسانمدار بودن می توان به تربیت نسلهایی بپردازد و با وجود همه خصلتهای مثبت و مفید، انسان تربیت کند و آنچه که مرحوم اکبری مبارکه به آن تأکید داشت تربیت و پرورش نسل کودک و نوجوان براساس فرهنگ حاکم ارزشی بود که براساس آن تربیت شده و به آن ایمان داشت و در شرایطی که بسیاری از کودک و نوجوان را ابزاری برای رسیدن به ایدئولوژیهای خود میدانستند به جرئت میتوانم بگویم که او تنها و تنها به دنبال پرورش و تعالی انسان بود و باید به پدر و مادری که چنین هنرمند متعهدی را تربیت و تحویل عرصه فرهنگ و هنر این مملکت کرده اند، درود فرستاد.
هنر، علم و فن بدون معرفت و عشق بیهوده است
قاسمی با اشاره به اینکه کریم اکبری مبارکه در دوران قبل و بعد انقلاب فارغ از هر نحله و اندیشه روشنفکری و روشنفکرنمایی سبک و سیاق خود را دنبال میکرد، گفت: هیچگاه به دنبال رنجش کسی از خودش نبود و در همه حال حتی در صحنه فیلمبرداری نیز حواسش به همه جوانب و اطراف خود بود که خاطرم هست یک بار که پس از حدود یک سال که کریم را ندیده بودم در جریان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان به شکل تصادفی او را سر صحنه فیلمبرداری یک پروژه دیدم در حالی که همه آماده برداشت یک پلان بودند، او برای لحظاتی کار را ترک کرد تا با من دیداری تازه کند و بلافاصله به سر کار خود برگشت.
وی در پایان سخنان خود گفت: به نظرم هنر، علم و فن بدون معرفت و عشق واژهای توخالی است و نفعی برای انسانیت ندارد و باید این مفاهیم در انجام هر امری به ویژه امور فرهنگی و هنری توأمان باشد و این ویژگی در زندگی مرحوم اکبری مبارکه مشهود بود.
اکبری مبارکه ما را همواره دعوت به صبر و بردباری میکرد
سیدعباس عظیمی؛ مدیر سابق مؤسسه هنرمندان پیشکسوت نیز در ادامه این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: بدون اغراق و تظاهر باید بگویم که در جریان مرگ مرحوم اکبری مبارکه بسیار متأثر شدم و با وجود آنکه در طول مدت مأموریتم در مؤسسه هنرمندان پیشکسوت بالغ بر ۱۰۰ هنرمند را از دست دادیم اما هیچکدام ایشان به قدر اکبری مبارکه مرا متأثر نکرد.
وی ادامه داد: روراستی، مهربانی و اینکه همواره در جریان مجموعه فعالیتهای این مؤسسه او از هیچ کوشش و تلاشی فروگذار نکرد و خالصانه همه وقت و توان خود را برای پیشبرد امور این مؤسسه به کاربست از جمله ویژگیهایی بود که موجب شد تا نام او برای همیشه در این عرصه جاوید باقی بماند.
عظیمی صبر، بردباری را از جمله دیگر خصایص مرحوم اکبری مبارکه برشمرد و گفت: حتی در مواقعی هم که به سبب فشار و حجم کار و برخی ناهماهنگیها ممکن بود من و سایر همکارانم طاقتمان طاق شود، او با مهربانی و روی خوش ما را به صبوری و آرامش دعوت میکرد و بیشک به دلیل همه این ویژگیهای خوب و ممتاز است که باید گفت درگذشت او برای عرصه فرهنگ و هنر خسران بزرگی است.
مدیر سابق مؤسسه هنرمندان پیشکسوت ادامه داد: به نظرم باید نسبت به تکریم و قدردانی از هنرمندان به ویژه هنرمندان پیشکسوت و صاحبنام که سرمایههای فرهنگی این کشور هستند در زمان حیات ایشان فکر شود و اینگونه نباشد که پس از وفات برای آنها مراسم تجلیل و تکریمی برپا شود هر چند که تجربه چند سال مسئولیت من در این مؤسسه جز آه و افسوس بر فقدان هنرمندی آن هم در مسجد و قطعه هنرمندان بهشت زهرا چیزی بود.
وی در پایان گفت: حتی یک تماس تلفنی با یک هنرمند و جویا شدن از احوال او به ویژه در این اوضاع و اینکه در برخی از محافل حسادتها کنار گذاشته شود و هنرمندان به تعریف و تمجید از یکدیگر بپردازند خود سبب، افزایش روحیه، امید به زندگی و اثربخشی بیشتر آنها در جامعه خواهد شد.
اکبری مبارکه در همه عرصه های هنری و حرفهای، هنرمندی پیشگام بود
احمد جولایی؛ مدرس دانشگاه و از همکاران و دوستان قدیمی مرحوم اکبری مبارکه نیز در این مراسم گفت: کسی را میشناسم که در مدت چندین و چند سالی که در محافل علمی و دانشگاهی فعالیت دارد و همه آنها با شکوه و پر از خاطره بوده است اما از یک ورک شاپ و کارگاهی همواره یاد می کند که مدرس آن کریم بود. اینکه یک فرد از آن کارگاه در میان همه مشغلههای حرفه ای و کاری به نیکی یاد میکند ناشی از لحظات و ساعات خوشی است که مرحوم اکبری مبارکه در آن برای او و سایر هنرجویان به جای گذاشته است.
وی ادامه داد: در هر عرصهای و به ویژه در عرصه هنری ما یا افرادی پیشگام داریم یا همگام یا پسگام که البته در هر سه نیز افراد زیادی تعریف میشوند اما باید بگویم که مرحوم اکبری مبارکه از جمله هنرمندانی بود که در غالب این عرصهها پیشگام و داوطلب بود و من بسیار خرسندم آخرین کاری که در عرصه کارگردانی آن را انجام دادم او بازی کرد؛ نمایشی بود با موضوع شهید قشقایی در سالن قشقایی تئاتر شهر که به محض مطرح کردن آن با کریم، او کار برای یک شهید را افتخار دانست و ایفای آن را قبول کرد.
جولایی تصریح کرد: وظیفه هنرمند اغنای مردم و مخاطب است و وقتی این اغنا اتفاق بیفتد دیگر میزان جرایم و بزه در جامعه کم میشود و ما دیگر نه نیاز به پلیس خواهیم داشت و نه به قاضی و زندان؛ هنرمند وجدان خفته انسان را بیدار میکند اما اگر هنرمندان از سلامت روحی و روانی برخوردار نباشند نخواهند توانست به رسالت خود در قبال جامعه به شکل مطلوبی بپردازند لذا از همه مسئولان میخواهم که حمایت بیشائبه از هنرمندان برای سلامت هر چه بیشتر جامعه داشته باشند.
وی در پایان گفت: به نظر من این مراسم تنها بزرگداشت مرحوم اکبری مبارکه نیست، این مراسم بزرگداشت هر انسان متعهد و معتقدی است که هنرمند متعهد نیز از جمله آنهاست و کریم مصداق بارز آن بود.
در ادامه این مراسم با حضور نوید اکبری مبارکه؛ فرزند مرحوم کریم اکبری مبارکه هدایا و الواح تقدیری از سوی داره کل هنرهای نمایشی، بنیاد فرهنگی و هنری رودکی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و مؤسسه هنرمندان پیشکسوت را به خانواده این هنرمند فقید اهدا شد و کانون تئاتر دینی و تئاتر صاحبدلان نیز با اهدای تندیس این رویداد از مقام هنری او تقدیر کرد.
تقدیر از برگزیدگان مسابقه نمایشنامهنویسی «تئاتر صاحبدلان»
در خاتمه این مراسم از رتبههای اول تا سوم مسابقه نمایشنامهنویسی دهمین دوره تئاتر صاحبدلان به شرح زیر تقدیر شد:
نفر نخست؛ محمدرضا آریان فر برای نگارش نمایشنامه «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر»
نفر دوم؛ حمید نامق برای نگارش نمایشنامه «مردی که خواب کسوف میدید»
نفر سوم؛ روزبه حسینی برای نگارش نمایشنامه «قلندر»
عکس از: مریم جعفری
طی مراسمی که صبح امروز با حضور«قادر آشنا» مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی در سالن مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزارشد؛ از برگزیدگان بخش مسابقه نمایشنامه نویسی دهمین دوره تئاتر صاحبدلان تقدیر شد. همچنین در این مراسم به رسم یادبود از زنده یاد کریم اکبری مبارکه تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی؛ قادر آشنا مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی گفت: کریم اکبری مبارکه انسان بزرگی بود من به او غبطه می خورم. آدم های مثل او با فکر واندیشه شان در جامعه ماندگار می مانند.
او با اشاره به همکاری اش با کریم اکبری مبارکه گفت: من از سال ۱۳۷۶ با او در جهاد دانشگاهی همکاری داشتم؛ او انسان بسیار منظم با اخلاق و متواضعی بود. او انسان وظیفه شناس و باورمندی بود و همواره به بهترین شیوه وظایفش را انجام می داد و همواره در نقش هایی که بازی می کرد، خوش می درخشید.
آشنا درادامه با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) گفت: انسان باید به گونه ای زندگی کنند که به انسان های دیگرعشق بورزد و به آن ها انرژی خوب و آرامش بدهند. کریم اکبری مبارکه یکی ازاین انسان های یگانه بود. نام یاد این عزیز گرامی باد.
در ادامه محمود فرهنگ مدیرکانون تئاتردینی درباره کریم اکبری مبارکه گفت: دوستی من و کریم به بیش از۴۰ سال پیش بازمی گردد وچیزی که همواره ازاو به خاطر دارم؛ مهربانی، منش خوب و انسانی، تعهد و اخلاق است. در دوران دوستی مان همواره او را انسان یگانه ای یافتم که نگران تئاتر بود.
او افزود: در۱۱ سال اخیر که جشنواره تئاتر صاحبدلان برگزار می شود؛ همواره کریم اکبری مبارکه به عنوان داور و مشاور همراه ما بود و دلم می خواست از او که در سینما و تئاتر الگوی اخلاق بود؛ در این رویداد تقدیر شود.
در ادامه مسلم قاسمی گفت: کریم اکبری مبارکه انسان نمونه و صاره ای از معرفت و سخاوتمندی بود. او انسان با مرام و معرفتی بود و حرام حلال سرش می شد و در هر رویدادی که شرکت می کرد به آن رویداد اعتبار می بخشید. او هرگز هنرش را به کسی نفروخت.
او افزود: کریم اکبری همواره با ملاطفت سخن می گفت و از بیان حقیقت کوتاه نمی آمد. او قلب رئوفی داشت با این که از رفتار نادرست آدم ها می رنجید، هرگز درصدد تلافی نبود. او زیرک و دانا بود و هرگزآبروی کسی را نمی برد.
قاسمی با اشاره به همکاری دراز مدتش با اکبری مبارکه گفت: در دوران جوانی ما هر دو مربی تئاتر کانون پرورش فکری کودکان بودیم. او در آن دوره که جنگ ایدئولوژی های چپ و راست بود، هرگز خودش را در امر آموزش درگیر این ایدئولوژی ها نکرد و همواره تلاش داشت تا آموزش هایش انسان سازباشند.
به گفته قاسمی؛ کریم اکبری مبارکه به فرهنگ و هنر ملیتش عشق می ورزید. او هر نقشی را که بازی می کرد چه در مرگ یزدگرد، امام علی و این اواخر بچه مهندس بهترین بود.
درادامه سید عباس عظیمی گفت: کریم اکبری مبارکه انسان بی نظیری بود وقتی پیامک هایی که برایم فرستاد می خوانم پیام های او چیزی جز دوستت دارم و ابراز ارادت نبود. درانجمن هر کار دشواری که نیازبه پیگیری داشت همواره روی کمک او حساب می کردیم. انجمن هنرمندان پیشکسوت واقعا یکی از یاوران اصلی خود را از دست داد.
در ادامه احمد جولایی گفت: کریم اکبری مبارکه انسان صاف، ساده و با صداقتی بود. او هرگز درصدد این نبود که زیرآب کسی را بزند تا بر صندلی او بنشیند. او هرگز به این چیزها فکر نمی کرد. هنرمندان چند دسته هستند؛ پیشرو و صف شکن، همگام و پس گام. کریم اکبری مبارکه هنرمند پیشرویی بود که همواره حواسش به همه چیز جمع بود و واکنش نشان می داد.
او درادامه افزود: من واقعا افتخارمی کنم که کریم اکبری مبارکه درآخرین نمایشی که روی صحنه بردم بازی کرد. این نمایش درباره شهید قشقایی بود که تالار قشقایی به یاد او نام گرفته است.
به گفته جولایی هنرمندان وجدان زنده و بیدار جامعه هستند و جامعه ای که هنرمندش بتواند مردم را آگاه و اقناع کند دیگر نیازی به پلیس و قاضی و زندانبان و زندان ندارد. پیام اصلی تمام آثار بزرگ جهان از جمله اتلو بیداری انسان ها است.
او افزود: هنرمند باید از نظر روحی و جسمی سلامت باشد. وقتی هنرمند روحش سلام باشد هرگز زیر یوغ کسی نمی رود.
در بخش پایانی مراسم به رسم یادبود تندیس تئاتر صاحبدلان و هدایای به رسم یادبود به خانواده کریم اکبری مبارکه اهدا شد.
در پایان براساس رای هیئت انتخاب مسابقه نمایشنامه نویسی تئاتر صاحبدلان متشکل از محمدرضا الوند، کاوه مهدوی، ندا ثابتی از میان ۱۵۸ اثر رسیده به دبیرخانه سه نمایشنامه «روایت نه چندان پیچیده از یک عشق به طعم شمشیر» نوشته محمدرضا آریان فر- جایزه مقام اول،«مردی که خواب کسوف می دید» نوشته حمید نامق- جایزه مقام دوم،«قلندر» نوشته روزبه حسینی- جایزه مقام سوم به عنوان آثار برتر این دوره از صاحبدلان تقدیر شدند.
این مراسم توسط کانون تاتر دینی با حمایت ادارهکل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران، بنیاد فرهنگی هنری رودکی، موسسه هنرمندان پیشکسوت، امورهنری و نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، شورای تخصصی تئاتر و طرح امام حسن(ع) با حضور خانواده مرحوم برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، امید رنجبر، امیررضا جلالیان، مهرداد زاهدیان، احسان طهماسبی، مجتبی اسماعیلزاده کارشناسان و منتقدان نشستهای نقد و بررسی ایسفا در روز اول سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران هستند. این ویژه برنامه از سری برنامههای آنلاین “خانه مجازی جشنواره” است.
نمایش فیلمهای این رویداد از امروز همزمان با اکران در پردیس سینمایی ایران مال در سامانههای برخط هاشور(خانه جشنواره)، ودیو و تیوال نیز صورت میگیرد.
نمایش فیلمهای سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ۱ تا ۵ بهمنماه ۹۹ صورت میگیرد. این رویداد به دبیری سید صادق موسوی ششم بهمن نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
«فقط بخاطر تو»، «آسمانی دیگر» و «هشت» عنوان سه نمایشی است که عصر امروز اول بهمن ماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی در دهمین دوره تئاتر صاحبدلان اجرا میشوند.
امروز در ادامه اجراهای دهمین دوره تئاتر صاحبدلان نمایشهای «فقط بخاطر تو» به کارگردانی مرتضی وکیلیان و «آسمانی دیگر» به کارگردانی شهاب راحله در محوطه تئاتر شهر تهران و «هشت» به کارگردانی مجتبی خلیلی در اصفهان اجرا میشوند.
«فقط بخاطر تو»
نمایش «فقط بخاطر تو» به نویسندگی و کارگردان مرتضی وکیلیان در دهمین دوره تئاتر صاحبدلان امروز اول بهمن ساعت ۱۷ در محوطه تئاتر شهر اجرا میشود.
نمایش «فقط به خاطر تو» مضمونی دینی ، حماسه ای و اسطوره ایی دارد و بازیگران «فقط به خاطر تو» مرتضی وکیلیان، شاهین وکیلیان، پریناز وکیلیان و پروین ملک علایی هستند و المیرا آبرون آنها را به عنوان دستیار ومنشی صحنه همراهی میکند.
مرتضی وکیلیان درباره این نمایش میگوید: بن مایه به خاطر تو به داستان رستم و شاهنامه فردوسی مرتبط است و به سبک نقالی توسط نقال و بازی توسط بازیگران اجرا می شود. نقال، نقل رستم وسهراب را می گوید که رستم در پی رخش به سمنگان رفت وبا تهمینه ازدواج کرد و سهراب حاصل این ازدواج است و او در جوانی در معرکه نبرد می خواهد رستم را بکشد. نقال در بین نقل رستم وسهراب به نقل امام حسین (ع) نیز می پردازد که امام حسین(ع) سفر حج را نیمه کاره رها کرد و بطرف کوفه رفت. از این به بعد یک قسمت نقالی رستم وسهراب و یک قسمت نقل امام و حضرت علی اکبر (ع) نقالی و بازی می شود تا آنجا که سهراب توسط رستم کشته می شود و با این روند نمایش تمام می شود. ولی بازیگر نقش رستم هنوز گریه می کند، او برای سهراب گریه نمی کند، او بیاد علی اکبر امام حسین(ع) گریه میکند.
«آسمانی دیگر»
«آسمانی دیگر» به نویسندگی و کارگردان شهاب راحله دیگر نمایشی است که پس از دو اجرا در روزهای گذشته امروز ساعت ۱۶:۳۰ برای سومین و آخرینبار در محوطه تئاتر شهر اجرا میشود.
نمایش کاری است از گروه تئاتر بیان که در آن امیرحسین مهماندوست به ایفای نقش میپردازد.
شهاب راحله درباره نمایش میگوید: مردی از دستفروشان کنار تئاتر شهر در حال فروش لباس های خاص برای افراد خاص است. مثلا هنرمندان، سیاستمداران، ورزشکاران و سلبریتی ها و... او درمیان بساط خود یک شلوار خاکی دارد و حاضر به فروش آن نیست زیرا جنسی است قیمتی که برایش شانس می آورد و صاحبش فردی بوده که گویا زمین، زمان و آسمانش متفاوت بوده است.
«هشت»
نمایش«هشت» به کارگردان مجتبی خلیلی در دهمین دوره تئاتر صاحبدلان امروز اول بهمن ساعت ۱۷ در خانه هنرمندان اصفهان
اجرا میشود. اجرای این نمایش دوم و سوم اسفند نیز ادامه خواهد داشت.
نمایش خیابانی «هشت» به نویسندگی حیدر رضایی و به کارگردانی مجتبی خلیلی؛ با بازی سید پویا امامی، نجمه مهرابی خوزانی، امیر حسین بدیعی اجرا میشود. طراح فضا و لباس را آدینه رحیم نژاد و موسیقی را محمد نادری بر عهده دارد.
مجتبی خلیلی درباره این نمایش میگوید: حضور معنوی حضرت ثامن الحجج(ع) در زندگی و کار یکی از بدیهیات ذهن و ضمیرمان بوده و هست. چه بسیار استمدادهایی که به مدد حمایت و توسل به وجود منورش به اجابت مبدل شده و چه بسیار گره ها که با گوشه نگاهی از کرم و مهربانی اش باز شده است. امام رضا(ع) در سال های دفاع مقدس نیز پشتوانه معنوی رزمندگان و پیروزی های کشور در جنگ بود. نمایش خیابانی هشت برداشتی از معجزات حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام است که روایتگر قصه ای فوکلور از اقوام لر است که با شخصیت های شاهنامه ادابته شده، ما در این اثر سعی کردیم جدا از اینکه یک فرهنگ و رسم و رسوم یک قومی را معرفی میکنیم که برای مخاطب جذابیت دارد یک زندگی شهید را در بطن این اتفاق بگنجانیم. ارادت شهید علی عباس حسین پور به امام رضا (ع) و آرزوی دیدار دوباره سبب شد پیکرش بهجای انتقال به زادگاهش خرمآباد، به مشهد الرضا منتقل شود و برای وداع، به طواف امامش برود.
کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی در ادامه برگزاری تئاترصاحبدلان در ادوار گذشته، ماه صفر امسال نیز دوره دهم این رویداد تئاتر دینی را در تهران و استان کشور در بخش صحنه ای،محیطی و خیابانی و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کرد. اما با افزایش فراگیری کرونا در کشور اجرای نمایشهای تئاتر صاحبدلان نیز متوقف شد و این روز ها با بهبود شرایط آثار باقی مانده از اجرا در تهران و دیگر استان ها اواخر دی و اوایل بهمن ماه اجرا خواهند شد.
مرتضی شاه کرم نویسنده، کارگردان و بازیگر، پس از پایان تعطیلات اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با کرونا نمایش «برونسی» را در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر به صحنه میبرد.
به گزارش تیوال به نقل از ایران تئاتر، نمایشنامه «برونسی» نوشته مرتضی شاهکرم، سال گذشته در مجموعه آثار «قلم روشن» که شامل هشت نمایشنامه از زندگی هشت شهید دفاع مقدس بود، منتشر شد.
شاهکرم که به عنوان یکی از راویان تئاتر مقاومت شناخته میشود و نگارش و کارگردانی آثار زیادی با موضوع دفاع مقدس در کارنامه هنریاش به چشم میخورد، در این اثر به زندگی یکی از سرداران شهید کشور میپردازد که شاید تا کنون آنطور که شایسته بوده شناخته نشده است.
عبدالحسین برونسی یکی از قهرمانان ملی است که در ایام زندگی اش سابقه مبارزاتی علیه شاه داشت و سپس به جنگ علیه دشمن بعثی رفت و در عملیات بدر به مقام شهادت نائل آمد. زندگی او پر از فراز و نشیب های متعدد است و در این نمایش چند مقطع از سیر زندگی او روایت میشود .
نمایش «برونسی» ۵ مقطع از زندگی این شهید بزرگوار خراسانی که شامل سربازی، زمان انقلاب، بعد از انقلاب و دوران جنگ و شهادت است را نشان میدهد. در این نمایش ۴ موقعیت منفک از هم که به یکدیگر مرتبط هستند در ۴ تابلو به تصویر کشیده میشوند.
تمرینات نمایش «برونسی» با رعایت پروتکل های بهداشتی آغاز شده است و در زمان اجرا هم با برنامه ریزی صحیح و رعایت کامل دستورالعملهای ستاد کرونا به صحنه خواهد رفت.
عواملی که تا کنون حضورشان در این اثر قطعی شده است عبارتند از: دستیار کارگردان : مهدی کبه، مشاور کارگردان: میلاد خرمن بیز و جواد نوری، طراح صحنه : سینا ییلاق بیگی، طراح لباس: زهره غلامی، طراح نور: رضا خضرایی، طراح پوستر: پریا کاظمی، مشاور رسانه ای: میترا رضائی، موسیقی: احمد صمیمی و جواد مدنی، منشی صحنه: مائده جلالی، عکاس: سمیه میری.
این نمایش ۱۱ بازیگر دارد که اسامی بازیگران پس از انتخاب نهایی اعلام خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی تماشاخانه سنگلج، نمایش لبخند با شکوه آقای گیل شب گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی شامل تبسنجی از تماشاگران، ضدعفونی کردن تمام بخشهای تماشاخانه پیش و پس از اجرا، حفظ فاصلهگذاری اجتماعی و با نصف ظرفیت تالار نمایشی به روی صحنه رفت.
این نمایش به نویسندگی اکبر رادی و کارگردانی میکائیل شهرستانی تا ۲۷ بهمن ماه هرشب ساعت ۱۸ در تماشاخانه سنگلج میزبان تماشاگران خواهد بود.
نمایش «ایوب خان» به نویسندگی و کارگردانی امیردژاکام ساعت ۱۸:۳۰ با مدت زمان ۷۰ دقیقه در تالار چهارسو تئاترشهر به صحنه می رود.
در این اثر نمایشی (به ترتیب ورود صحنه) الهام خضرائی منش، نسیم داداشی، طاها عابدی، ماهان عابدی، حسام شهیدی، الناز ملک پور، نیوشا امینی، غزل جمشید آبادی، مهدی حوریه، ندا حسینی، زینب تحقیقی، آرمین خزائلی، شایان انجمنیان، مژده عنایتی، سمانه شعاعی به عنوان بازیگر حضور دارند.
عکس: رضا معطریان
فاز نخست تلویزیون تئاتر ایران با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، حسین مسافر آستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاترفجر، مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری، رضا بصیرت مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی و جمعی از مدیران اداره کل هنرهای نمایشی به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید قدردان تمام کسانی بود که در ۶ ماه اخیر تمام وقت خود را صرف راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران کرده اند. راه اندازی این تلویزیون ارمغان ارزشمندی برای فرهنگ و هنر این مرز و بوم به شمار می رود.
او افزود : پس از شیوع بیماری کرونا، در تمام شئون زندگی مان تجربه های متعددی کردیم و تلاش کردیم با وجود محدودیت ها از فرصت های موجود بهترین استفاده را بکنیم و راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران حاصل نگاه فرصت طلب به هنر است.
معاون هنری ادامه داد: با حمایت از راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران تلاش کرده ایم تا فرصت وبستر جدیدی را برای نمایش ایران فراهم آوریم تا ضمن گسترش مخاطبان تئاتر، ظرفیت های ناشناخته تئاتر را نیز در کشور شناسایی و در صدد شکوفایی آن ها باشیم و در راستای توسعه هنر تئاتر در ایران تلاش کنیم.
حسینی در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت و ضرورت مستند نگاری گفت: یکی از دستاوردهای راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران، توجه به مستند نگاری و جلوگیری از نابودی گنجینه هنری کشور است. با راه اندازی این تلویزیون گام های بلندی در جهت توسعه مطالعه و پژوهش در حوزه هنرهای نمایشی کشور برداشته ایم.
قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: شیوع کرونا موجب شد تا در تدارک گسترش امکانات تئاتر باشیم و تلویزیون تئاتر ایران نیز در همین راستا راه اندازی شد . همچنین برای فازهای بعدی این پروژه از جمله سازوکارهای قانونی مربوط به عرضه آثار و استانداردهای ضبط با کیفیت فیلم نمایش ها با همکارانمان در سازمان سینمایی وارد تعامل و گفت وگو شدیم و تا این لحظه از حمایت های همکاران مان دراین سازمان بهره برده ایم.
به گفته آشنا؛ همزمان با برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر؛ فاز دیگری از تلویزیون تئاتر ایران به بهره برداری خواهد رسید و در ایام جشنواره تئاتر فجر و جشنواره تئاتر عروسکی، به مخاطبان خدمات ارائه خواهد کرد.
او افزود: همچنین با هدف بهره مندی از ظرفیت های فضای مجازی برای ارائه آثار، «پروژه حمایت از تولید آثار برای عرضه در فضای مجازی» در دستور کار قرار گرفت که پس از انتشار فراخوان، گروه های نمایشی از این پروژه استقبال خوبی کردند و در حال حاضر ۵۶ اثر در مرحله ارزیابی است که بخش عمده این تقاضاها از استان ها به دبیرخانه پروژه رسیده است. برای حمایت از این گروه ها نیز بودجه حمایتی تا سقف ۳۰ میلیون در نظر گرفته شده است. در حوزه مستندسازی فعالیت های پیشین نیز تاکنون بخش عمده ای از اطلاعات و اسناد نمایش های اجرا شده تالارهای سنگلج، هنر و تئاتر شهر گردآوری شده و به زودی خروجی این فعالیت در دسترس قرار می گیرد تا علاقه مندان بتوانند از این منابع استفاده کنند.
رضا بصیرت رییس انجمن هنرهای نمایشی گفت: پس از شیوع بیماری کرونا و تعطیلی فعالیت ها، یکی از مهم ترین راهکارهای حمایتی، راه اندازی سامانه تلویزیون تئاتر ایران است. برای راه اندازی این سامانه به کمک همکارانمان، امکانات سایر کشورها را در این حوزه بررسی کرده ایم و از تیرماه سال جاری فرایندهای اجرایی آغاز شد.
او افزود: همان گونه که سایت ایران تئاتر، مرجع مناسبی برای دنبال کردن تمام رویدادها و اتفاقات تئاتری ایران است، این ضرورت وجود داشت که مرجع کاملی نیز برای ارائه مستندات تصویری تئاتر کشور وجود داشته باشد و این سامانه با هدف حمایت از تولیدات نمایشی کشور راه اندازی شد.
رییس انجمن هنرهای نمایشی ادامه داد: برای راه اندازی این سامانه تلاش کرده ایم تا با مدیریت درست هزینه این پروژه بزرگ را به مرحله اجرا برسانیم.
او در ادامه با قدردانی از تیم راه اندازی سامانه تلویزیون تئاتر ایران گفت: امیدوارم تلویزیون تئاتر ایران در آینده بتواند با افزایش ظرفیت های خود به بالندگی و شکوفایی برسد و سهم مهمی در ارتقاء هنرهای نمایشی ایران داشته باشد.
در ادامه فرح خواه گفت: پروژه تلویزیون تئاتر ایران یکی از پروژه های مهم حوزه هنر کشور است که آینده روشن و خوبی دارد. این تلویزیون ظرفیتی کم نظیر از منابع تئاتر ایران خواهد بود از این رو تلاش کرده ایم برای دامنه و سرویس دهی سامانه محدودیتی قائل نشویم.
او افزود: شیوه سرویس دهی این سامانه را به گونه ای طراحی کرده ایم تا در برخی مناطق که سرعت اینترنت پایین تر است نیز بتوانند از امکانات این سامانه بهره ببرند. پلتفرم این تلویزیون برای استفاده موبایلی نیز راه اندازی شده است.
در ادامه ملکی با اشاره به امکانات سامانه تلویزیون تئاتر ایران گفت: این سامانه از بخش های متنوعی تشکیل شده است و تاکنون آرشیو قابل توجهی از اختتامیه های جشنواره های تئاتر فجر، عروسکی، آیینی سنتی، سمینارها و نشست های تخصصی نمایش روی سامانه بارگذاری شده و باقی محتواها نیز در مرحله بارگذاری است. این سامانه در ۴ فاز طراحی شده است و در حال حاضر فاز نخست این سامانه به مرحله بهره برداری رسیده است.
آدرس سامانه «تلویزیون تئاتر ایران» https://tv.theater.ir/ است.
مهدی حاجیان، دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک اعلام کرد که این جشنواره دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار میشود.
او در گفتگو با ستاد خبری این دوره از جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک افزود: با توجه به قطعی شدن زمان برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در بازه زمانی ۱۱ تا ۲۰ بهمن ماه و بعد از بررسی تمام شرایط اجرایی و زمینههای برنامهریزی برای برگزاری جشنواره هجدهمین نمایش عروسکی تهران مبارک، قرار شد این جشنواره دهم تا هفدهم اسفند ماه سال جاری برگزار شود.
حاجیان با اشاره به محدودیتهایی که در پی همهگیری کرونا برای برگزاری رویدادهای فرهنگی هنری ایجاد شده، افزود: هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک در فضای مجازی و با بهرهگیری از ظرفیتهای این فضا برگزار میشود . ضمن اینکه این دوره از جشنواره همچون جشنواره تئاتر فجر به صورت ملی و باحضور آثار هنرمندان شایسته کشور برگزار خواهد شد و امیدواریم با برطرف شدن محدودیتهای کرونایی، در دورههای بعدی همچون روال سالهای قبل، جشنواره نمایش عروسکی را هم به صورت فیزیکی و با حضور نمایشهایی از کشورهای گوناگون داشته باشیم.
هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با یاد زندهیاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره و با دبیری اجرایی مهدی حاجیان دهم تا هفدهم اسفند ماه برگزار میشود.